Foto bij 59. A young lady having a date without her knowing.

Sorry dat het zo lang heeft geduurd, ik wist niet goed hoe ik dit moest hoofdstuk moest schrijven. Ik hoop dat het het wachten waard was. Goed zo?

'Kate?' nam de bruinharige zus haar telefoon op. Nick was blij dat hij haar nummer had gekregen toen Lily zo bezorgd om hem was na het ongeluk. Ze had gezegd dat als zij niet bereikbaar was als ze thuis was, hij dan naar haar zus kon bellen.
'Hi, Kate, it's Nick.'
'Nick, hey!' klonk het verbaasd. Hij had niet anders verwacht. 'How can I help you?'
'Well, I would begin to ask if you have time today? Because I might ask a lot of it.'
'I've got nothing to do, so spit it out!'
Hij grinnikte. Hij was blij dat zijn vriendin zo'n zus had.
'Would you participate in setting up a date for your sister?'
Het meisje piepte in opwinding en hij kon zich bijna voorstellen hoe ze haar telefoon steviger beetgreep, waarna ze ademloos aan hem vroeg wat ze kon doen. Hij ademde diep in en legde heel zijn idee bloot aan Kate, waarna hij haar vroeg om haar deel van de voorbereiding te doen. Ze nam het met gretige handen aan en beloofde geen woord te zeggen tegen haar tweelingzus. Hij geloofde haar op haar woord.

Hij besloot niet te douchen deze morgen, maar dit te doen voordat hij zich zou omkleden in zijn tenue voor deze avond. Hij hoopte vanuit de grond van zijn hart dat het meisje het leuk zou vinden, maar het kon haast niet anders. Het idee was goedgekeurd door niemand minder dan haar tweelingzus, en wie beter die wist of het paste?

Dus nog gekleed in zijn vrijetijdskleding, met zijn donkerbruine haar nonchalant in een staart, begon hij met het opzijschuiven van al zijn meubels. Het kleine tafeltje droeg hij naar boven, de stoelen zette hij ondersteboven op elkaar en bracht ze naar het washok, de tafel aan de kant, maar wel zodat er nog wat op kon staan, de bank naar de keuken (hij zorgde ervoor dat hij nog wel bij de koelkast kon zonder te veel oncharmante fratsen), en maakte zo zijn woonkamer vrij. Hij zocht alle kaarsen die hij in huis had en belde een vriendin met de vraag of zij nog enkele andere had. Natuurlijk had ze het niet zonder vragen voorbij laten gaan, waardoor hij heel discreet had gezegd dat hij inderdaad iemand zag, maar dat ze het nog niet openbaar wilde maken. Wat eigenlijk ook zo was, maar dan voor andere redenen.
Zo eindigde hij met heel het huis vol kaarsen, een vrije vloer en een bezweet lichaam.
Rond half vier, tijdens de pauze die hij zichzelf had gegund, belde er iemand aan. Hij hoopte maar dat het Kate was, die was geslaagd in haar deel van de afspraak.
Hij had geluk. Het was zo. Ze stond daar, een grijns van oor tot oor, met een enorme doos in haar handen.
'Do you want to know what I bought?' Hij knikte gretig. Hij hoopte maar dat het precies was wat hij zich had voorgesteld.

In zijn beste handschrift begon hij aan het briefje. Hij was een keer 's nachts wakker geworden met het idee dat Lily naast hem lag. Hij kon haar prachtige haren en haar ivoorkleurige huid voor zich zien, terwijl haar zoete geur zijn neus binnendrong en hij haar warmte langs zijn huid kon voelen. Hij werd wakker met een ontzettend groot verlangen naar haar - en een geweldig idee voor het briefje.

My fair lady Lilian,

Almost as beautiful as you are. No doubt it will make you look even more breathtaking than you already do.

All my love,

Your lord Nicholas.


Met een grote grijns op zijn gezicht legde hij het briefje in de doos, zodat Kate het volgens plan kon brengen naar de geadresseerde.
'I wish I had someone,' verzuchtte de donkerharige achter hem en hij begreep dat ze had meegelezen. Hij moest gelijk denken aan wat haar zus tegen hem had gezegd dan hij hoopte maar dat hij niets ongepast zei.
'I thought Lily had slipped to me that you liked someone, or maybe I misinterpreted?'
Ze keek hem even vragend aan, maar zei niets over het feit dat haar zus privé dingen van haar tegen hem zei. Ze zal vast wel privé dingen van hem ook tegen haar zeggen.
'Well, yes, but I don't think it's going to work.'
'I'm sorry to hear that,' zei hij oprecht, vooral omdat hij wist hoe geweldig het voelde om wel iemand te hebben.

'Have a great night!' zei Kate met een grijns en een knipoog, voordat hij ook grijnzend de deur dichtdeed. Hij hoopte maar dat Lily hem mooi vond en van de avond zou genieten.
Voor het eerst sinds tijden was hij weer zenuwachtig, dus nuttigde hij een snelle maaltijd, alvorens naar boven te gaan een zichzelf een heerlijke lange douche te gunnen.

Reacties (3)

 • FollowDreams

  Zeker de moeite waard! Snel verder!

  8 jaar geleden
 • Laelia

  Aaaah, dat briefje ;D <3
  echt lief! ik ben heel benieuwd naar het volgende deel!
  En het was zeker het wachten waard (:

  8 jaar geleden
 • Zomerr

  Oehh so romanties:(ik wil dr ook 1

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen