Foto bij III.

"Je bent christen, is het niet?"
De plotse vraag deed Naomi even zoeken naar de juiste woorden. Onwennig prulde ze aan het kruisje aan haar nek. Ze haatte het als iemand haar naar geloof vroeg, want ze was verre van gelovig. Maar om de lieve vrede tussen haar en haar ouders te bewaren antwoordde ze altijd braafjes dat ze een toegewijd christen was. Ze likte even over haar lippen, die plots wel heel droog waren.
"Als mijn ouders hier waren, zou ik ja antwoorden," zei ze voorzichtig.
Zayn fronste en keek haar vragend aan. Naomi ontweek zijn blik angstvallig en richtte haar aandacht op haar handen, die zedig in haar schoot lagen.
"Mijn hele familie is streng Katholiek. Maar ik geloof niet zo in de Vader, de Zoon en de Heilige Geest," legde ze uit.
Even bleef het stil. Aarzelend keek ze op. Zayn staarde afwezig door het raam. Zijn gezicht was plotsklaps lijkbleek geworden, alsof al het bloed eruit weggetrokken was. Ze had geen idee wat er in het hoofd van de jongen omging.
"Je broer is dus ook christen?" vroeg hij met een vreemd trillerige stem.
Naomi wist zichzelf geen houding te geven.
"Euhm, ja," stamelde ze ongemakkelijk, niet wetend waar dit heen ging.
Met een zucht sloot hij zijn ogen en liet zijn kin op zijn borstkas zakken. Even kwam er een geluid uit zijn mond dat een grinnik moest voorstellen, maar Naomi hoorde dat het alles behalve geamuseerd was.
"Dit was niet zomaar random, hé?" vroeg hij plots zacht.
Beschaamd richtte Naomi haar blik weer op haar handen. Haar lip gleed als vanzelf tussen haar tanden. Zacht knabbelde ze erop, iets wat ze altijd deed als ze niet wist wat te zeggen. Ze wilde iets zeggen, maar ze wist de woorden plots niet meer te vinden. Ze wist exact waar hij op doelde. En ze wou dat ze het kon ontkennen. Aarzelend legde ze haar hand op de zijne.
"Het spijt me, Zayn," zei ze zacht.
Hij keek langzaam op en perste er met moeite een glimlachje uit. Onwillekeurig streelde ze met haar duim over de rug van zijn hand. Zijn bruine ogen keken haar triest aan.
"Hoe kan een almaas als jij nu de zus zijn van zo'n klootzak?" mompelde hij meer tegen zichzelf dan tegen Naomi.
Die fronste en keek hem nieuwsgierig aan. Ergens deed het haar pijn dat iemand haar broer een klootzak noemde, maar op dit vlak gaf ze hem geen ongelijk. Ze was op dit moment nieuwsgieriger naar wat almaas betekende.
"Almaas?" vroeg ze lichtjes grinnikend.
Zayn grijnsde, geamuseerd en lichtjes uitdagend.
"Almaas is Urdu voor diamant," antwoordde hij gniffelend.
Naomi voelde het bloed naar haar wangen stijgen. Met een glimlach van oor tot oor keek ze naar het deken. Pas toen Zayn's vingers tussen de hare gleden besefte ze dat ze nog steeds zijn hand vast had. En hij leek niet van plan om die snel los te laten. Nog steeds vuurrood keek ze aarzelend op. Zayn's bruine ogen keken recht in de hare. Voor het eerste in haar leven voelde ze wat mensen bedoelden met 'vlinders in de buik hebben'. Het was alsof honderden van die vrolijke fladderbeestjes door haar lichaam zwierven en gaven haar het gevoel alsof ze elk moment kon gaan zweven. Plots viel haar blik op het wekkerradiootje op het nachtkastje. Dat gaf kwart voor twaalf aan. Haar moeder zou over exact vijftien minuten thuis arriveren. En Naomi moest zorgen dat ze tegen die tijd thuis was alsof ze nooti weggeweest was. Haastig liet ze zich van het bed glijden, streek haar rokje glad en keek even verontschuldigend naar Zayn.
"Het spijt me, ik moet nu echt naar huis. Het was leuk je te leren kennen, Zayn," zei ze gemeend glimlachend.
Zo snel haar benen dragen konden, liep ze naar de deur. Maar net toen ze de deurkruk wou beetnemen, hield Zayn's stem haar tegen.
"Naomi. Je komt toch nog wel terug hé?"
Het klonk bijna smekend, alsof hij het niet zou redden zonder haar. Ze draaide zich glimlachend om en knikte.
"Natuurlijk, Zayn," antwoordde ze zacht.
Nog geen vijf minuten later rende ze het ziekenhuis uit en hield een taxi aan. Nog tien minuten. Dat moest lukken.

Reacties (2)

 • lovingnouis

  Aaaww zayn is zo lieef omfg <33 I love him.
  En jij schrijft echt zoo geweldig, echt,.. Wauw!
  ik ben absoluut niet jaloers hoor. Neee, hoe kom je daar nou bij? *kuch*
  <3

  1 decennium geleden
 • Westwood

  OOOH. ALMAAS BETEKENT DIAMAND. ZO SCHATTIG. I CAN'T. EUFHZEUGHOZEHGOZUG Dit is echt zo'n mooi verhaal. Ik houd er echt zoveel van. Het is echt zo fucking mooi. Ik ben er helemaal sprakeloos door. Het is echt zo fucking goed geschreven en het maakte me helemaal eihgoieuzhgoihuihguioz vanbinnen om te weten dat je dit speciaal voor mij doet. Het is echt zo mooi, urgh. eughzeoghg

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen