Foto bij Part Eighteen.

Hoe schattig kan je zijn? -zucht-

‘Kom, laat hem,’ hoorde ik Bill vaag zeggen, terwijl hij me aan mijn hand probeerde mee te trekken. Ik liet hem maar begaan en samen liepen we terug verder, terwijl ik mijn hoofd nog eens draaide en nog een laatste blik wierp op mijn klas, die me nog steeds zat aan te kijken alsof ik de duivel was. Dachten ze echt op die manier over me? Wat dachten ze dan, dat ík een luxeleventje leidde?

Haley Point Of View

‘Trek het je niet aan, oké,’ zei Bill toen we de eetzaal uit waren. Ik knikte vaag maar ik trok het me wel aan. Vonden ze mij echt allemaal een verraadster? Ze hadden echt geen idee! Ik stopte abrupt met stappen en liet Bill los. Hij draaide zich om, om mij daarna vragend aan te kijken.
‘Me het niet aantrekken?! Het is door jou dat ze dat denken! Ze weten verdomme niet wat ík al heb meegemaakt! Ze weten niet dat ík verkracht ben geweest!’ gilde ik kwaad en ik zag Bill’s gezicht verstrakken.
‘Niet zo luid,’ siste hij naar me, terwijl hij me bij mijn arm beet nam.
‘Aw!’ gilde ik opnieuw, ‘dat doet pijn!’ Ik was te kwaad om me in te houden en probeerde hem van me af te schudden. Maar hij liet me niet los, in tegendeel zelfs, hij nam mijn arm nog harder beet dan ervoor.
‘Laat me los, sukkel!’ gilde ik opnieuw en tot mijn grote verbazing liet hij me nog los ook. Zijn kwade gezicht verdween en hij nam nu mijn hand vast, terwijl ik hem nog steeds ontdaan zat aan te kijken.
‘Mag ik je dit gebouw nog tonen? Of ga je kwaad blijven?’ vroeg hij.
‘Euh, oké, nee’ zei ik, nog steeds verbaasd. Van waar kwam dat opeens? Ik had verwacht dat hij me desnoods aan mijn haren terug naar onze kamer ging slepen maar in tegenstelling daarvan werd hij rustig en wilde hij me dit gebouw echt wel tonen. Hij trok me mee en even later liepen we de trappen op. Ik herkende het stuk waarop ik had gelopen, en we passeerden ook het verdiep waarop die ene kamer zat. Hij nam me mee naar een verdieping hoger en we liepen de lange gang door, totdat we tot stilstand kwamen voor een groot venster, dat ingebouwd zat in de muur.
‘Kijk,’ zei hij, wijzend naar het venster, waarna ik hem vragend aan keek en toch deed wat hij zei.
‘Dat is waar iedereen werkt, ze maken dingen, die dan later verkocht worden.’ Ik keek door het venster en kon mijn ogen niet geloven. Ik zag Fabian, Maaike, Elien, iedereen van mijn klas en nog een heleboel andere mensen aan grote machines staan. Ze waren duidelijk druk in de weer en ik zag grote mannen controle voeren op hun werk. Het was een soort van fabriek, een gesloten ruimte zonder vensters.
‘W-wat maken ze?’ vroeg ik, mijn stem klonk schor, waarom wist ik niet.
‘Vanalles,’ zei hij, terwijl hij zijn schouders optrok.
‘Oh,’ mompelde ik. Ik legde mijn hand tegen het venster en drukte mijn neus er tegenaan om alles nog beter te kunnen bekijken.
‘Moeten ze dat hele dagen doen?’ vroeg ik, en ik kon de verafschuwende toon in mijn stem moeilijk verbergen.
‘Ja, en nee. Ze moeten ook nog schoonmaken en van die dingen,’ was zijn antwoord. Ik knikte en besefte nu waarom Fabian zo naar me gereageerd had. Hij dacht waarschijnlijk dat ik nooit iets lastig moest doen, of nooit moest afzien. Hij had het natuurlijk helemaal fout, maar toch besefte ik dat ook zij het ook alles behalve gemakkelijk hadden.
‘Bill?’ piepte ik en hij draaide zich naar me om.
‘Ja?’
‘Zit ik, zitten wij, hier voor ons hele leven?’ Hij antwoordde niet en keek nu alleen maar strak voor zich uit. Hij leek alsof hij het antwoord zelf niet wist. Wist hij dan niet wat hij met ons ging aanvangen? Hij nam een andere houding aan en trok dan zijn schouders op.
‘Sorry.. ik weet het niet,’ antwoordde hij en ik besloot er niet verder op door te gaan. Wat had Bill te verbergen? Had hij niet zoveel gezag zoals iedereen dacht? Was er iemand die hém de les spelde, iemand die hoger dan hem stond en alles in handen had? Ik had gedacht dat door de rondleiding mijn vragen opgelost gingen geraken maar in tegenstelling daarvan kreeg ik er nog een heleboel bij…


Sorry sorry sorry! Het spijt me echt heel erg dat ik zo lang niet schreef. Ik zat deze week 5 dagen aan de zee, dus dan kon ik ook niet schrijven en voor de rest heb ik echt geen tijd gehad! EN DONDERDAG BEGINT SCHOOL ALWEER! Ik wil niet ;( Maar, één voordeel, het is mijn laatste jaar! ;D Kunnen jullie het me vergeven dat ik zolang niet schreef en terug veeeel reacties achterlaten, waar ik altijd zo blij van word? Vergeet de kudo-knop ook niet(flower)

Ojaa, de award van origineelste reactie gaat naar twee personen; Kontje en Assje(A)

Reacties (13)

 • Pusheen_The_Cat

  :|verwarring in Bill ??
  snel verder jij:Y)

  1 decennium geleden
 • AmenFashion

  Heeeeeeel snel verder! x

  1 decennium geleden
 • Assje

  Gefeliciteerd Kontje! =D
  Bij mij begint school ook donderdag ;O en ik heb er ook geen zin in --'
  Jij hebt echt geluk dat het je laatste jaar is! Ik ga nu naar het 3de:)gelukkig gaat 1 van mijn beste vriendinnen naar dezelfde richting als mij:Pdan kunnen we lekker kletsen :'D
  En nu over het verhaalxD:
  Omg! Bill gebruikt ze gewoon als slaafjes!:|ik vind het super erg!:O
  Ik hoop dat Bill ze niet voor eeuwig daar gaat houden!:S
  Ik vind het wel lief dat hij haar niet geslaan heeft ofzo:)
  Je schrijft echt super goed! Ik wil ook zo goed kunnen schrijven(baby)
  Ga je snel verder alsjeblief?(flower)
  (H)(K)
  -xxx-

  1 decennium geleden
 • Malificent

  Mooooooooi en inderdaad Bill is beetje raar aan het doen... xd
  Maar je verhaal is nog steeds fantastisch gooooeeeed!
  EEEEN IK HEB EEN AWARD GEWONNNEEEENNNN =D'
  Cool seg. xd

  Ga je snel weer verder? (:(flower)

  -Ghehe, ik ben ook altijd emotioneel, als ik een film zie, en die is erg, en die zeggen nog maar iets, begin ik al te janken --' En bij verhalen heb ik dat ook vaak. Dan ga ik zo naar beneden en vragen ze ; Joke heb je gehuild? En ik zo ; DAT IS ALLEMAAL DE SCHULD VAN DIE SCHRIJFSTER HÉ! DIE MOET MAAR NIET ZO DAMN GOOD SCHRIJVEN! ;o
  ^^

  1 decennium geleden
 • Sieennn

  snel verdeeeeer(hoera)

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen