Foto bij 64. A young lady's birthday.

Speciaal voor Mylintis, die zich heel braaf aan de 16+ regel heeft gehouden!

I do not own the lyrics.

* beguiling = verleidelijk.

Vrijdagmorgen ging zijn wekker al vroeg, maar hij vond het niet erg. Het was voor een greater good. Vandaag was het dertien maart, oftewel Lily's twintigste verjaardag.
De hele week peinsde hij over het cadeau dat hij kon geven, buitenom een rode roos en een witte lelie, tot donderdagnacht. Met de geur van Lily's parfum in zijn bed en in zijn dromen, werd hij wakker met het beste idee wat hij kon geven. Zichzelf. Zijn liefde en zijn woorden.
Met dat idee in zijn hoofd, zat hij om vier uur 's morgens in zijn slaapkamer met pen en papier.
Toen zijn wekker afging, was het stuk af. Hij wist niet goed hoe hij het moest noemen, want een gedicht was het niet. Hij hield niet van dichten. Een songtekst kon het misschien worden genoemd, maar dan zonder akkoorden.
Hij herlas zijn woorden met een lach en moest beschaamd toegeven dat hij diep vanbinnen een weke, romantische zwakkeling was. Hij had een zwak voor deze vrouw en hij kon er niets tegen doen. Vechten was nutteloos, ze had hem gevangen.

My blond-haired woman,
Whose Beauty becomes more beguiling*.
The deep love I have for you
Has left me sorely wounded.

When I held out my hand
You turned with a light smile and
Uttered a couple of words
Which left me sleepless many nights.

You have the loveliest hair,
Neither black, nor red, nor brown,
But the colour of the most beautiful gold,
Yellow, braided and curled.

I would write for you with a pen.
I would cultivate for you with a plough.
I would captain a ship for you,
Blond haired woman of the deceiving eyes.

You are skilled at skating on ice,
And at writing on a blank paper.
Creating life inside my heart,
Warming me on cold winter nights.

Your eyes are alive to me,
Your lips are like roses,
Reminding me of
My own Lilian.


Nu hij wist dat het geen songtekst was, kon hij het ook niet zo presenteren. Hij moest er wat mee doen, ergens opschrijven. Een boek? Maar welk boek? Hij had geen idee van welke boeken ze hield en ook niet welke ze toevallig al had. Naar zijn idee, met de hoeveelheid boeken die zij las, had ze er een hele hoop.
Kate!
Hij kon het niet geloven, maar op donderdagmorgen viel hij weer het zusje van zijn vriendin lastig. Hij merkte dat hij op het meisje gesteld was geraakt en dat hij blij was dat ook zij zijn gezelschap en vragen niet vervelend vond. Ergens in zijn achterhoofd hoopte hij ook dat zijn broer en zus zo reageerden op Lily.
De bruinharige zus vertelde hem dat haar zus op zoek was naar alle werken van Shakespeare. Op dit moment had ze ze bijna allemaal, maar overal waar ze keek, was Romeo and Juliet al uitverkocht. Hij grijnsde. Dat was het perfecte boek om te geven, met daarin zijn pas geschreven lyrics.

Met een grote grijns stond hij om vijf over half acht voor de deur van de jarige jonge vrouw. Hij klopte op de deur met een bonkend hart. Hij wilde dat het goed genoeg was, wat hij deed. Hij mocht dan wel altijd overkomen als sterk en echt mannelijk, stiekem hield hij ervan om iets ontzettend liefs te doen om haar te laten blozen uit charme, in plaats van haar te laten blozen uit verlegenheid.
Hij hoorde niets, dus klopte nogmaals, harder dit keer.
'Ja!' riep zij en opende even later de deur in een enorme witte handdoek om haar heen, met druipende haren en haar huid nog vochtig van de warme douche waarin hij haar overduidelijk had gestoord.
Ze grijnsde bij het aanzien van hem en begon hevig te blozen.
'God, I'm sorry. Come in, I'll just go and get dressed.'
'You shouldn't apologize, I'm the one barging in on you on this hour!' Hij deed de deur achter zich dicht en kuste haar vluchtig op de lippen. Ze bloosde nog heviger.
'Happy birthday, Lilian.'
Ze lachte en sloeg haar ogen neer. 'Thank you. But I am really going to go dress now!'
Ze liep terug naar de badkamer en dat gaf hem de perfecte tijd om gedachteloos naar haar te kijken en haar in zich op te nemen.
'Guess we're equal now, aren't we?' vroeg hij lachend, door de deur.
'Yes, I think so! I shouldn't have been so stupid to open the door looking like this, but I just thought it was Kate or so.'
'It's just me, Lily. Don't worry,' zei hij sussend, eigenlijk de ironie in deze gebeurtenis ziend.
Even later kwam de jonge vrouw uit de badkamer, geheel gekleed en met een kleine blos op haar wangen.
Grijnzend kuste hij haar op haar wangen, feliciteerde haar nogmaals en stak de witte lelie in haar haren. Lachend rook ze aan de roos, kuste hem zacht op zijn lippen en bloosde toen hij haar zijn laatste cadeautje gaf.
'Romeo and Juliet! How could you have found one! Everywhere I look it's sold out and this is just not a book to order from the internet.'
Blozend moest hij toegeven dat dat precies was wat hij had gedaan, maar zij vond het niet erg.
'I didn't order it, so it doesn't count!' Nogmaals kuste ze hem en hij verdiepte de kus.

'You should open it,' zei hij geheimzinnig en voelde zijn hart ongecontroleerd tekeer gaan. Vragend keek de jonge vrouw hem aan, maar deed wat hij zei.
Tranen welden op in haar ogen en ze vloog hem in de armen. Hij voelde zich warm worden vanbinnen en een waas van opluchting spoelde over hem heen. Ze vond het mooi.
Al kussend kwamen ze de morgen door en beiden arriveerden op de schaatsbaan met blosjes en opgezwollen lippen. Hopelijk zag niemand het.

Reacties (5)

 • Mylintis

  Aah, bedankt (:

  Nick is echt te lief(A) Ik wil ook zo'n lief vriendje >.< Nick is trouwens erg origineel qua cadeaus! De meeste jongens komen niet verder dan bloemen en chocolade x'D echt leuk geschreven!

  Snel verder?(flower)

  xxx

  8 jaar geleden
 • FollowDreams

  Snel verder!!<3

  8 jaar geleden
 • Laelia

  aaaaaaah! wat lief! <3

  8 jaar geleden
 • Barnabas

  Zo romantisch!
  Op zo'n manier wil ik ook wel een vriendje, haha.

  8 jaar geleden
 • Winterr

  =) oeh ik kan niet genoeg krijgen van dit verhaal

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen