Foto bij Hoofdstuk 7

Sorry voor deze echt late post.. er is ook al abbo weggegaan, ik hoop dat jullie blijven en ook erg bedankt voor het blijven! :3 Ik geef uitleg zo, maar ik wilde eerst het hoofdstuk geven :3

Toen ik bij het goede perron aankwam, zag ik al twee mensen staan. De vrouw zag er in de vijftig uit, door haar lelijke bruine poncho die over haar smalle schouders hing en echt veel te groot voor haar omvang was. De man leek wel een houthakker met zijn strak gespannen brutels over zijn brede buik en was ook iets in dezelfde leeftijdscategorie als de vrouw. Ergens hoopte ik dat het niet mijn oom en tante waren, maar in werkelijkheid wist ik dat ze nooit verandert waren en dat het nog altijd de middeleeuwse schaapsherders waren die ik zo vaak bij ons op bezoek had gezien, vooral toen mijn moeder nog leefde. Ik stapte de trein uit en dat ging nog best lastig met de hoge pumps die ik aanhad.
“Kittie!” riep mijn tante al en kwam met haar armen wijd naar mij toegelopen. “Tante Grezelda! Ome Piet!” riep ik zo enthousiast mogelijk, maar zelfs de kaartjesknipper die in de trein stond, kon hebben gezien dat het was gefaket als ik weet niet wat. Snel namen ze mijn zware koffers over en dat liep een stuk lichter. We stapten in een ouderwets stuk schroot en het verbaasde mij nog dat mijn oom de ‘auto’ aan de praat kreeg. Ik was heel andere auto’s gewend, auto’s uit de stad. Auto’s die nog zo nieuw waren, dat je de leren bekleding bij de deur opening al goed kon ruiken. Deze auto stonk naar mest en zag er niet uit, maar toen we een stukje hadden gereden, bleek dat iedereen hier een schroothoop auto had.
Ook het huis was niet echt bij het centrum gelegen. Nouja, wat je een centrum kon noemen, een paar supermarkten en wat klerenwinkels en dat was het wel. Ik was veel groter, veel uitgebreider gewend, maarja, dit was dan ook wel het platteland. Na heel wat bergweggetjes te hebben gehad, kwamen we dan eindelijk bij een klein rijtje huisjes aan. “Ja, we wonen ver van de stad, maar het is hier dan ook extra rustig,” zei mijn oom en ik knikte. “En wij houden van rust,” zei mijn tante lieflijk naar mijn oom en ik rolde met mijn ogen. Ja als je in the middle of nowhere ging wonen, was het wel logisch dat je van rust hield. Ik stap uit en tot dusver was alles goed gegaan, helaas zijn eerste indrukken altijd verkeerde indrukken en dat bleek maar weer toen ik het huis binnenstapte.
Ik kreeg gelijk een hele lap met regels voorgeschoteld en de belangrijkste regel was: GEEN JONGENS. Hier maakte ik natuurlijk gelijk problemen van, maar mijn tante was ervan overtuigd dat het zo beter zou zijn. Ook doorzocht ze geheel ongevraagd mijn hele koffer die ik had meegenomen. Alles wat haar niet beviel haalde ze eruit en zou ze in de kelder stoppen, omdat ik met die dingen niet zou kunnen vertonen. Met woede had ik haar mijn hele kofferinhoud leeg zien plunderen en zo kwam het dat ik alleen nog maar mijn lelijke, oude, afgetrapte sneakers overhield en mijn mascara. Voor de rest vond ze alles te ‘gewaagd’ en ze heeft zelfs het woord ‘sletterig’ in haar mond gehad! Hier werd ik ook zo woest over dat mijn oom me maar mee nam om het avond eten te halen.
We kwamen in een soort haven aan en mijn oom ging al gelijk naar de viskraam toe. Ik bleef bij hem staan als een klein kind aan zijn hand, wat moest ik anders doen? Alles was me afgepakt en tante Grezelda had me ook al een vreselijk schooluniform voor gehouden. ‘Uit haar tijd’ had ze vrolijk gezegd en dat kon je ook wel zien aan al die mottengaten in het kleine stukje stof. Alles was me afgenomen en dat kon ik gewoon niet pikken. Zodra ik een stap opzij zette, trok mijn oom me ook gelijk weer recht. Met de smoes dat ik naar de wc moest, ontsnapte ik dan ook aan hem en kon toen mooi een stukje over het strand lopen. Tot mij opeens iets opviel, er stond een superdure auto op een parkeerplek geparkeerd en ik kon het niet laten om er naartoe te lopen. Misschien was dit wel de laatste mooie auto die ik zou zien deze week en dat kon ik natuurlijk niet missen!

Reacties (2)

 • Joshifer

  Awghh.. arme Kittie xd Sowieso dat ze de "GEEN JONGENS" regel al snel zal verbreken hahaha :'D

  Het doet me een beetje denken aan de film 'Wild Child' ;p
  En wat doet die foto van Jacob erboven? Zou hij in de volgende post komen Ö

  8 jaar geleden
 • Puddingvork

  ohw en dan komt ze Emmett natuurlijk weer tegen!xD
  die oom en tante zijn wel streng zeg.. bijna als de duffelingen van Harry Potter hahaxD
  nouja, dat ook weer niet :')

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen