Foto bij 011.

- Felicia Snape/Vilijn.

Met een hoop kabaal kwam Dumbledore met een aantal andere leraren naar binnen gestormd. Dolleman liet zijn tong even snel over zijn lippen glijden waarna hij een slok nam uit zijn flesje. Achterdochtig keek Felicia naar hem. ‘Mogen ze mee doen!?’ Een man keek even geschrokken naar Dumbledore, waarna hij knikte. ‘Bartemius Crouch! Het zijn nog maar kinderen!’ Viel Dumbledore uit. ‘De beker heeft gekozen.’ Na die woorden verliet Crouch Sr het kamertje. Dumbledore keek ze nog even aan en zuchtte toen. ‘Jullie doen mee aan het toverschool toernooi.’ De mondhoeken van Dolleman krulde lichtelijk en Felicia kneep haar ogen samen. Er was iets raars aan die man. Severus baande zich een weg tussen de leraren door en trok Felicia mee, waar ze hun niet konden horen. ‘Waarom Felicia?’ Een wenkbrauw schoot omhoog en niet begrijpend keek ze hem aan. ‘Denk je nou echt dat ik mijn leven wil wagen voor zo’n spel vader? Je kent me toch, dat zou ik nooit doen!’ Rustig knikte hij en omhelsde haar. ‘Ik geloof je.’ En ook hij verliet het kamertje. Rustig nam Felicia plaats naast de andere deelnemers, die afwachtend naar Dumbledore keken. ‘De eerste opdracht is over twee dagen. Je mag alleen je toverstok gebruiken.’ Iedereen knikte en stond op. Dumbledore liet hun er weer uit en zuchtte toen. ‘Wat is er Albus?’ ‘Niets Minerva. Er is niets.’

De volgende morgen, toen Felicia de trap af liep, begon iedereen te juichen. ‘Je maakt die Potter wel in hè!’ ‘Win voor Slytherin!’ Hoorde ze aan alle kanten en lachend knikte ze. ‘Ik ga zeker winnen!’ Lachend kwam Stefen aan lopen. ‘Je bent een echte Slytherin grijnsde hij. ‘Ja wat dacht jij dan!’ Lachend porde ze hem in zijn zij, waarna ze naar de Great Hall liepen om te eten.

De great hall was stil en iedereen fluisterde of keken naar Harry. Toen Felicia binnen kwam begonnen nog meer leerlingen te fluisteren. Argwanend bleef Felicia staan en keek rond. Snel liep ze naar Harry en tikte hem op zijn schouder. Geïrriteerd keek hij achterom, maar zijn blik verzachtte toen hij zag dat het Felicia was. ‘Wat is er met die kleuters.’ Zei ze hard genoeg zodat de meeste het konden horen. ‘Ze vinden ons valsspelers. Ze vinden dat we aandacht zoeken.’ Fluisterde Harry. Boos keek Felicia rond. Snel liep ze naar de Slytherin tafel. ‘Stefen? Vind jij ook dat Potter en ik valsspelers zijn en aandacht zoeken?’ Grijnzend schudde hij zijn hoofd. ‘Let niet op die roddels.’ ‘Niet op die roddels letten!?’ Iedereen behalve mijn eigen afdeling haat me!’ Siste ze. ‘Aandachtzoeker.’ Fluisterde iemand die Felicia passeerde. Woest draaide ze haar zelf om. ‘Pardon?’ De voorbijganger bleef staan en draaide haar zelf arrogant om. Haar uniform was versiert met een kraai, maar ze leek absoluut geen studiebol. ‘Luister barbie. Als ik jou nog één keer iets hoor zeggen, ruk je ik je vieze mudblood tong uit je mond.’ Siste Felicia terwijl ze een stap in haar richting zette. Vele Slytherin’s begonnen te joelen. ‘Zeg tegen je vader, dat hij nooit liefde zou kennen.’ Kaatste ze terug, maar meteen wenste ze dat ze dat niet gezegd had.


Sorry voor het lange wachten!
School is echt druk, stress enzo ><
Hoop dat jullie het een goed hoofdstuk vinden!
Commentaar en ideeen zijn welkom!

-X-

Reacties (10)

 • SuperrrLouis

  nu zie ik in mijn gedachten hele de slytherin tafel op haar storten (:

  9 jaar geleden
 • Marly2801

  oewhh,cool plaatje trouwens

  9 jaar geleden
 • Lix

  O.o "Zeg tegen je vader, dat hij nooit liefde zou kennen." o.O
  DAT KOMT HARD AAN!!!

  9 jaar geleden
 • Porcelainn

  '' ‘Zeg tegen je vader, dat hij nooit liefde zou kennen.’''
  DIE BITCH GAAT ERAAN!

  9 jaar geleden
 • Maxiime

  Ah damn, begin ik weet te laat met iets lezen :c.
  Naja, dan maar hopen dat je verder gaat c:

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen