Foto bij Book III || [014]

“As we ascend the social ladder, viciousness wears a thicker mask.”
Erich Fromm

~Clemence Samantha Abboy

'Happy birthday to you. Happy birthday to you. Happy birthday dear Samantha! Happy birthday to you.'
Langzaam opende ik mijn ogen, en kreunde geirriteerd toen het overenthousiaste gezicht van mijn tante in beeld kwam. 'Goedemorgen.' Mompelde ik, waarna ik een kussen over mijn hoofd heen deed.
'From good friends and true. From old friends and new. May good luck go with you. And happiness too.' Maakte mijn oom het lied af, waardoor ik nog harder zuchtte.
Het was mijn verjaardag. Mijn fucking verjaardag.
'Gefeliciteerd, Sam!' Riep mijn tante blij, waarna ze het kussen van mijn hoofd af trok. 'Je bent eindelijk 18!' Nou, zij leek blijer te zijn dan ik met dat feit.
'I know.' Mompelde ik, waarna ik rechtop ging zitten. 'Mag ik dan nu douchen en aankleden?' Vroeg ik al zuchtend, waardoor Miranda begon te lachen.
'Je mag je aan gaan kleden voor school. Wij wachten beneden wel met je verjaardagsontbijt!' Miranda was helemaal opgewonden over het feit dat ik dan eindelijk jarig was, waardoor ik voor een laatste keer zuchtte. De twee verlieten mijn kamer, waardoor ik eindelijk alleen was.
Op een slakkentempo liep ik richting de badkamer om daar de douche alvast aan te zetten.
Zodra het water warm genoeg was, stapte ik eronder en begon aan mijn ochtendritueel.
Veel interessants was het niet, want zodra ik onder de douche was gestapt en mijn haar had geföhnt was ik al bijna weer klaar voor die ochtend.
De kleding die ik aantrok was iets chiquer dan normaal, maar het schreeuwde gelukkig niet: Verjaardag!
Mijn make-up was ook iets uitgebreider dan normaal, en met een magere glimlach bekeek ik mezelf in de spiegel. 18 jaar oud. Nog een heel leven voor zich, al is tot nu toe het wel helemaal verkrekt.
Maar vandaag. Vandaag zal alles anders worden. Niemand zou weten dat ik jarig ben, niemand zou weten dat ik 18 ben geworden. Niemand zou mij feliciteren.
Vorig jaar was ik dan wel zo blij om 17 te worden, maar die enthousiasme is bekoeld. Waarom zou ik nog mijn verjaardag vieren, als er toch niemand van wie ik hou er is om het mee te doen?

Reacties (10)

 • Gibigianna

  (Y)(Y)(K)

  8 jaar geleden
 • XxDarknessxX

  GEWELDIG verhaal <3
  vlug verder !!:D
  Xx

  8 jaar geleden
 • Bubbel

  bit sad..maar ik begrijp haar wel
  snel verder schrijven!!:)

  8 jaar geleden
 • GlassyGirl

  poor sam:(
  snel veder!!

  8 jaar geleden
 • Opia

  Snel verder!:D

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here