Foto bij Book III || [054]

~Clemence Samantha Abboy

‘Waar bijft Jake nou?’ Ik was geheel naar Embry toegebogen omdat we elkaar anders niet konden verstaan over de harde muziek heen.
‘Moet ik anders eve-’ Abrupt stopte Embry met zijn zin, voordat ik kon vragen waarom hij niet verder ging met vertellen had hij al zijn zilveren mobieltjes tegen zijn oor geplakt. ‘Embry.’ Bromde hij in zijn Casio. ‘Ja, we sta- Nee, ma- Oké, ik zal wel bij ha-’ Elke keer werd zijn zin onderbroken door iemand die zijn zinnen vast belangrijker vond. ‘Ja, ik zie je zometeen wel.’ Net zo snel als Embry zijn mobiel had gepakt, was het gesprek ook weer afgelopen.
‘Wie was da-’ Ik hield voor het einde van de zin al op omdat ik het antwoord al wist. ‘Jake.’ Zuchtte ik, waarna ik op een slakkentempo richting de geïmproviseerde bar liep.
‘Hij is weer eens boos geworden.’ Hij haalde even nonchalant zijn schouders op, alsof het iets was wat elke dag aan de hand was. ‘Vast te maken met die bloedzuigers.’ Vernam hij. ‘Stinkende mormels.’ Het laatste mompelde hij zo zacht, dat ik niet zeker wist of hij dit ook echt zei.
‘Wat zijn bl- Weet je wat? Ik hoef het geen eens te weten.’ Ik schudde met mijn hoofd, om vervolgens wat geld neer te leggen voor de twee cola’s. ‘Wanneer denk je dat Jacob terugkomt?’ Ik duwde een cola in Embry’s handen, en nam een grote slok van de mijne.
‘Ben je mij dan nu al zat?’ Hij lachte even hartelijk, maar kon het daarna toch niet laten om zijn blik uitgebreid over mijn lichaam te laten gaan. ‘Leuke jurk.’ Complimenteerde hij mij, waarop ik lief glimlachte.
‘Dank je.’ Even was het stil tussen ons, en van die tijd nam ik gebruik om mijn blik over de dansende massa te laten gaan. ‘Moet je niet gaan dansen?’ Vroeg ik aan Embry, die op zijn beurt weer schudde met zijn hoofd.
‘Ik moet bij jou blijven van Jacob, dus dat doe ik dan ook wel.’
‘Ga.’ Zuchtte ik toen ik een paar meiden spotte die wel erg uitdagend naar Embry lonkte. ‘Er gebeurt toch niks met mij, dat weet jij ook wel.’ Ik glimlachte zijn kant op en knikte toen de kant op van de twee meiden.
‘Sorry Sam, maar als ik jou alleen laat vermoord Jacob mij. En ik ben nog te jong om dood te gaan.’

Reacties (9)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here