Foto bij [025] || Innocence

The tall blonde lets out a cry of despair says
Would have cut it myself
if I knew men could climb hair
I'll have to find another tower somewhere
and keep away from the windows

~Azriel Sanna Zina

Iets fascineerde mij aan Seth. Ik wist niet precies wat, maar het was genoeg om mijn aandacht vast te houden.
‘Hoe ben je eigenlijk nimf geworden?’ Seth keek mij zo nieuwsgierig aan dat ik mijn lach gewoon niet meer kon inhouden.
‘Nou. Ik ging dood, en moest toen daarboven een formulier invullen. Je had de keuze tussen koorengel, kookengel, administratie engel, medewerker van Peter Pan en nimf. Ik kan niet zingen, koken, regelen en Peter Pan samen met mij is al helemaal een verkeerde combinatie. Dus ik koos voor nimf.’ Zei ik met alle ernst die ik in mij had, maar kon daarna toch een lach niet verbergen. ‘Nee, geintje. Ik ben gewoon zo geboren. Vader Zeus, moeder onbekend. Ik was gewoon een nimf.’ Ik haalde even mijn schouders op, en begon toen weer te lachen. ‘En jij? Gebeten door een wilde hond? Of moest jij ook een formulier invullen waarin dit je het beste leek?’ Ik wist eigenlijk al hoe Seth was veranderd in een shape-shifter, maar wilde weten of hij mij de waarheid zou vertellen.
‘Net zoals jij. Zo geboren. Het gen moest alleen geactiveerd worden door aanwezigheid van vampiers.’
‘Wat saai zeg. Had je het niet spannender kunnen maken?’ Klaagde ik.
‘Tja, niet iedereen kan een formulier invullen en heeft gekozen voor het verkeerde.’ Grapte hij.
‘Oja? Wat zou jij dan hebben gekozen?’ Grijnsde ik zijn kant op.
‘Nou.. Administratief gezien ben ik slecht… Koken kan ik wel tot een bepaald punt, dat punt is een oven aanzetten en er een pizza inschuiven,’
‘Wat is een pizza?’ vroeg ik verbaasd, waardoor hij begon te lachen.
‘Dat gaan we jou dus een keer voeren.’ Zei hij beslist. ‘Ik heb niet echt iets met bomen, sorry daarvoor. Zingen ben ik echt super goed in, maar ik wil niet dat de andere koorengelen dan zonder werk raken… Wat een moeilijke keuze zeg.’ Hij lachte even. ‘Ik denk dat ik voor Peter Pan had gekozen.’
‘Interessante keuze.’ Grijnsde ik zijn kant op. De grijns verliet mijn gezicht niet terwijl mijn gedachtes alle kanten op gingen. Alleen Seth kwam de hele tijd terug in de gedachtekronkels. ‘Wie is Leah?’ Vroeg ik snel voordat we weer een hele tijd over een ander onderwerp zouden praten.
‘Leah is mijn oudere zus. Overbeschermend.’
‘Dat is toch niet zo erg?’ Ik glimlachte alweer zijn kant op, waardoor hij even begon te lachen.
‘Wel als je bedenkt dat ze superboos werd omdat ik ingeprent raakte. Ze is bang dat je mij wat aan gaat doen, alleen omdat je een nimf bent.’ Lacherig haalde hij zijn schouders op, alsof ik hem echt niks aan zou doen.
‘Leah hoeft niet bang te zijn voor mij. Ze moet bang zijn voor wat Adnachiel je aan wil doen.’ Ik beet even op mijn onderlip. Adnachiel had mij al haar plannen verteld, en ik moest haar een ding toegeven. Prettig waren ze zeker niet.

Reacties (3)

 • 2Gether

  Ai! Snel verder! Superspannend!:)

  8 jaar geleden
 • Boulevard

  VERDER

  8 jaar geleden
 • FearlessLove

  owhh
  stoute Adnachiel!
  snel verder?(A)

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here