Foto bij Hoofdstuk 8

oehh ik heb het zo druk met school =( en de vakantie is ook al voorbij:Omaar ik had een paar hoofdstukjes geschreven en ik dacht ze er nu eens op te zetten :3 Veel leesplezier!!:D

Ik was richting de auto aan het lopen en ik zag dat er een jongen naast stond. Hij had ongelooflijk lieve ogen en zijn lichaam was ook erg gespierd te noemen. Hoe dichter bij ik kwam, hoe beter ik zag dat hij een verwarde blik op zijn gezicht had. Hij keek net zo als mij in het rond en hij leek wel een meisje uit te zoeken voor een date vanavond, zo drastisch keek hij elk meisje aan in de ogen. Mij had hij echter nog niet gezien en ik naderde hem langzaam. Een paar meisje hadden al vreemd weggekeken van hem en hij leek teleurgesteld. Ik wist niet echt hoe ik het gesprek zou moeten beginnen, dus besloot ik maar een compliment over zijn auto te maken. “Hey, mooie auto, mooie vierwielaandrijving met vieruitlaats?” vroeg ik met een lach en streek met mijn hand over de strakke lijnen van de auto heen, terwijl ik er heel geïnteresseerd naar keek. Hij draaide zich om naar mij en ik keek omhoog, recht in zijn lieve bruine ogen, die nu nog steeds op verward stonden. “Ja, hoe.. weet je dat?” vroeg hij en er kwam een lach op zijn gezicht, wat alle droefheid van eerst wegvaagde. “Ach, ik help mijn vader soms,” loog ik met een lach en ging dichter bij hem staan. Ik had eigenlijk gewoon maar wat dingen opgenoemd die ik jongens vaak hoorde zeggen en waar ze altijd heel enthousiast van werden, blijkbaar werkte het ook nog.
“Het is niet echt mijn auto, ik, heb hem geleend van een vriend, maar als ik ooit zo’n auto zou kunnen kopen,” begon hij en maakte zijn zin niet af. “Het is een mooie auto ja,” beaamde ik en ik keek hem scheef aan, hij staarde mij ook aan en schudde lachend met zijn hoofd. Dan zuchtte hij weer en keek met diezelfde droevige blik in de verte. Ondanks dat ik deze jongen helemaal niet kende, voelde ik toch een soort medelijden met hem. “Is.. alles goed?” vroeg ik voorzichtig en hij keek me aan. “Ja, maak je maar geen zorgen,” zei hij, maar als goede leugenaar, wist ik zelf ook wel dat hij loog. Ik pakte zijn hand en hij keek me verschrikt aan. “En nu eerlijk?” vroeg ik met een lach en zijn blik leek wel te verzachten op dat moment.
“Dat wil je niet weten,” zei hij met een lach en nam mijn hand met zijn andere hand en legde hem van hem af. “Dat kan ik pas bepalen als ik het hoor,” zei ik met een eigenwijze lach en hij zuchtte. “Wil je, een stukje rijden?” vroeg hij plots, waarschijnlijk om het even op een ander onderwerp te brengen en wees naar zijn auto. Oja, die ik zo mooi vond. Ik keek stiekem naar achteren of ik mijn oom nog bij de viskraam zag. “Of wacht er iemand op je?” vroeg hij, toen hij me zoekend zag kijken in de verte. “Wat?” vroeg ik en keek geschrokken om. “Als je geen tijd hebt dan begrijp ik dat wel, je hebt natuurlijk andere dingen te doen dan met mij meegaan,” zei hij al verontschuldigend en ik schudde met mijn hoofd. “Welnee, ik heb tijd zat,” zei ik met een lach en ook verscheen er een kleine lach op zijn gezicht. “Stap dan maar in.. had je al gezegd hoe je heette?” vroeg hij en ik keek hem lachend aan. Normaal gebruikte ik die zin altijd, maar blijkbaar was hij nu aan zet. “Kittie,” zei ik kort en hij knikte. “En jij?” vroeg ik gelijk. “Jacob.. Black,” zei hij en deed het voorste portier voor mij open. Misschien was het nu wel heel dom om met hem mee te gaan, ik kende tot nu toe alleen zijn naam en verder wist ik niks van hem af. Ook was het pas mijn eerste dag in La Push en ik had geen idee hoe de mensen hier waren en welke kant het weer op was naar het huis van mijn oom en tante. Mijn oom zou wel gek worden als hij me niet meer kon vinden op de wc’s, maar dan moesten hij en tante Grezelda maar ook begrijpen dat de regels die zij hadden gesteld, belachelijk waren en dat ik best wat vrijheid mocht zo nu en dan. “Stap maar in hoor,” zei hij met een lach en ik knikte. Ik zette mijn ene voet in de auto en gelijk kwam de geur van leren bekleding mijn neus binnen. Het was net of ik weer een beetje thuis was door deze – blijkbaar gloednieuwe - auto.

Reacties (1)

  • Puddingvork

    oehh ^^ wat gaat ze doen met Jake? =P
    loveyourstory <3

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen