Foto bij 11. Hoop op minder

De volgende morgen had ik me al voorbereid op negeerstanden, minachtende blikken en geroezemoes... maar in plaats daarvan ontdekte ik op de gezichten van al mijn bondgenoten spijt. Of ten minste, dat dacht ik.
En dat vermoede werd al vlug bevestigd toen Azru op me af stapte, en zachtjes zei dat het haar speet. Dat ze gewoon chagrijnig was de vorige avond. Ik aanvaarde haar excuses maar al te graag, zonder te vragen hoe het kon dat de andere meiden ook chagrijnig waren geweest.
Ozlem en Tezy volgden, en algauw had heel de groep gezegd dat het hen speet, behalve Meliha, want die had er ook niks over gezegd.
Blijkbaar waren Turkse meisjes heel vergevingsgezind, of het lag aan iets anders.
En toen lagen we weer met z'n allen op onze sofa`s te kletsen.
Omdat ik zo ontzettend blij was dat het weer goed was en dat er niks aan de hand leek te zijn, hield ik mijn mond over de jaloers-kwestie. Ik had natuurlijk willen zeggen dat ik onschuldig was en dat ik het niet zou wagen hen jaloers te maken, maar misschien zou dat tot ruzie leiden. Dus luisterde ik geduldig naar de gesprekken, die bijna allemaal over Amon gingen.
'... en ik ben echt weg van hem, de laatste tijd. Pas aaide hij over mijn haren en daarbij smolt mijn hart helemaal!,' vertelde Tezy opgewonden.
'Ja, logisch... maar moet je horen wat hij bij mij deed...'
Met een geheimzinnig glimlachje keek Banu om zich heen, om te zien of er iemand meeluisterde. Daarna boog ze zich voorover, en wij staken onze hoofden dichterbij elkaar.
'Hij raakte mijn borst aan!,' fluisterde ze, en ze begon te giechelen. Wij giechelden mee.
'Dat heeft hij nog nooit echt bij mij gedaan,' fluisterde Tezy.
'Zal ik eens wat vertellen?,' kwam ik er tussenin. 'Mijn vorige meester, prins Abasi, deed hét bijna elke week met één van onze meisjes!'
Met grote ogen en open mond staarde alle meiden me aan.
'Echt waar?,' vroeg Cari uiteindelijk. 'En heeft hij ooit met jou...'
Ze keken me allemaal vragend aan. 'Oh, hemel, nee!,' antwoordde ik geschrokken en ik lachte.
'Ik was nog maar net in dienst bij hem. Maar ja, Abasi is ook ouder dan Amon. Doet Amon zulke dingen nooit?,' wilde ik weten.
'Oh, hij is nogal handtastelijk en ik denk dat hij maar al te graag met iemand van ons zou willen... maar tot nu toe is het nog niet gebeurd, voor zover wij weten.'
'Nou, dat weet je niet!,'protesteerde Banu. 'Meliha gaat vrij vaak naar hem toe, en zij verteld ons nooit wat ze gedaan heeft. Wie weet hebben ze dat al heel vaak gedaan!'
Meliha was nu niet in het vertrek, ze was met een aantal naaisters van het hof bezig met nieuwe kleren voor ons, anders hadden we nooit zomaar over haar durven praten.
'Ik geloof het niet,' hield Cari vol. 'Amon is meer van het aanraken, en lol maken met zijn vrienden. Maar ik heb gemerkt dat hij de laatste tijd anders doet.... wie weet is binnekort iemand van ons aan de beurt'
Onwillekeurig schoten bijna alle ogen van de meiden even naar mij. Ik deed alsof ik het niet gezien had, en ik dacht: "Ik hoop het niet, ik hoop het niet!"
Ergens wist ik dat die hoop tevergeefs was.

Reacties (2)

 • SuperrrLouis

  jeg, glijperd, goorpeuk getserd bleeegh!
  die amon dan he =P
  jij bent gewoon een lief mensjes dat HEEL SNEL VVERDER MOET GAAN!
  (6)
  anders... kom ik je opzoeken, en je weet wat er gebeurt met meisjes alleen in het donker he?;)

  9 jaar geleden
 • blackbride

  spannend!!

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen