Foto bij 27 • Juliet Willis

De volgende morgen stond ik met trillende benen voor de schoolpoort. Deels kwam dat door mijn droom, maar ook omdat ik vanmorgen geen eten heb gekregen. Blijkbaar had ik mijn stiefvader vannacht wakker gemaakt door naar het toilet te gaan en dat was dan me straf. Geen eten. Maar het grootste deel dat ik nu trillende op mijn beten stond, was toch veroorzaakt door mijn nachtmerrie.
Ik wist niet waar ik me nu aan moest verwachten. Misschien was het allemaal maar gewoon een droom geweest, maar misschien was het een voorproefje. Misschien stond dit lot me echt wel te wachten.
Nu ook al met trillende handen opende ik de deur. Tot mijn grote opluchting, keek niemand op of om toen ik binnen kwam. Natuurlijk keken er een paar op, gewoon om te zien wie er binnenkwam, maar eens ze zagen dat ik het was, keken ze weer weg. Gelukkig.
Met minder trillende benen en handen, liep ik verder de gang door naar mijn kluisje. Ik moest mijn boeken voor de eerste twee lesuren nog gaan halen en ik had nog tien minuten. Tijd genoeg, maar toch wilde ik snel in de klas zijn.
Ik ging juist de hoek op toen ik zag dat ook het groepje eraan kam. Oh, leuk. Dan komt één deel van die droom toch nog uit. Ik probeerde me zo dicht mogelijk tegen de kant te zetten en me zo onzichtbaar mogelijk te maken, maar helaas zagen ze me wel. Snel probeerde ik nog door te lopen maar ik werd tegengehouden door de blonde die me gisteren bijna een hartaanval had bezorgd. Niall.
‘Juliet.’ Zijn stem klonk vriendelijk dan gisteren, maar dat klonk die altijd in het begin. ‘Het spijt me van gisteren.’ Hij trok me een beetje dichter naar hem toe. ‘Het spijt me echt.’
Ik wilde niet antwoorden, maar omdat ik wist dat hij dan alleen maar terug kwaad ging worden, knikte ik toch even snel. Hij liet me los en zo snel ik kon, maakte ik me uit de voeten. Ik wilde geen seconden langer bij hem in de buurt blijven. Misschien zou hij dan terug zo kwaad zijn geworden.

Ik was juist bij mijn kluisje toen iemand me weer vastpakte bij mijn pols. Deze keer was het Niall niet, maar Liam. Zijn ogen stonden bezorgd en zijn greep verzwakte onmiddellijk toen hij de angst in mijn ogen aflas.
‘Juliet.’ Hij begon net zoals Niall, alleen klonk mijn naam bij hem als een zucht. ‘Juliet.’ Zei hij weer.
Ik wist niet hoe het kwam, maar eigenlijk wilde ik zo snel mogelijk van hem weg. Ik wilde niet meer bij hem in de buurt zijn. Hij hoorde bij het groepje, en hij zal er altijd bijhoren. Ik ben gewoon niets voor hem.
Ik schudde mijn arm uit zijn greep en wilde juist weer weglopen toen zijn stem mijn oren weer vulde. Veel zachter dan daarjuist, maar toch nog steeds luid genoeg.
‘Juliet, ik–’
‘Jij wat?’ Kwam er plots bits over mijn lippen. ‘Liam, laat me met rust. Je weet het nu, vertel het aan iedereen, maak mijn leven maar kapot, net zoals je toch al van plan was.’
Hij keek me niet-begrijpend aan. ‘Waar heb je het over? Ik wil je leven helemaal niet kapot maken.’ Hij kwam een beetje dichter bij me staan en keek me recht in mijn ogen aan. Het leek wel alsof zijn chocoladebruine ogen me betoverden. ‘Ik wil je juist helpen.’
‘Je weet niet waarover je het hebt.’ Ik probeerde zo helder mogelijk na te denken, wat moeilijk ging met die prachtige ogen van hem. ‘Liam, laat me alsjeblieft met rust.’ Herhaalde ik weer.
Hij schudde eigenwijs zijn hoofd. ‘Toen ik je zei dat je mijn vriendin bent, meende ik dat. En vrienden laten elkaar niet in de steek. Ik laat je niet in de steek, Juliet.’ Voordat ik het goed beseft, sloeg hij zijn armen om me heen en al knuffelend stonden we midden in de schoolgang.


Haha, ik bleef maar typen ;d Vinden jullie dit niet mega geweldig van Liam?
Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is : Ik ben best wel teleurgesteld. Ik heb 50 abo's, al die mensen hebben het vorige stukje gelezen en ik heb maar 3 reacties en geen enkele kudo. Zelfs de eerste twintig mensen die het gelezen hadden, hebben zelfs niets achtergelaten. Is het verhaal dan zo slecht? Is het dan echt geen kudo of reactie waard?
(huil)

Reacties (10)

 • NextChapter

  geen woorden die ik kan gebruiken om te beschrijven hoe geweldig Liam wel neit is!

  9 jaar geleden
 • ZIANOURRY

  Maar reacties worden bij mij meestal al snel afgezaagd.
  Dan kom ik niet verder dan, snel verder ...
  En ik heb weinig internet tijd, dus dan sla ik het reactie geven al snel over...
  Maar het verhaal is echt geweldig <3
  xX.

  9 jaar geleden
 • Juverna

  Ik lees verhalen vaak tussendoor als ik tijd hem of als ik net thuis ben. Maar veel tijd heb ik niet en als ik overal een reactie moet plaatsen hou ik nog minder tijd over om te lezen:(

  9 jaar geleden
 • iremx

  akakssjzkai. İk lees alles op mijn ipod dus een reactie schrijven duurt echt LANG. En ik hou niet van wachten dus sorty. Maar het is wel waard!

  9 jaar geleden
 • Arachme

  Aawh^^ leuk geschreven!!

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen