Foto bij Schrijver pov

Welkom nieuwe abo's,

Bedankt voor alle reacties en kudo's.

‘Mooi meisje, niet waar?’
Een foto van Jill werd voor de jongen neer gelegd. De bruine ogen keken niet eens naar de foto. Hij had haar gezicht al lang in zijn geheugen opgeslagen. Hij wist ook donders goed waarom ze hem nog niks over het lichaam hadden gevraagd. Je kon iemand moeilijk ondervragen over iets wat er niet meer was. Zijn donkere kuif was iets scheef gezakt maar zijn lippen hadden een scheve arrogante grijns.
Liam was vlak na hem uit de cel gehaald. Zayn had gezien hoe hij naar de verhoor kamer hier langs was geduwd voor de deur met een klap werd gesloten. Harry, Louis en Jill waren alle drie al verhoord maar op een hoop onzin van Louis na hadden ze weinig los gekregen.
‘Meneer Malik. Hoe kent u Jill Langston?’
Daar waren ze dus op uit. Nu het lichaam weg was zochten ze naar andere manieren om hen hier vast te houden. Waarschijnlijk kon Jill over een paar uur al gaan. Ze hadden dit niet besproken, zwijgen, alleen antwoorden wanneer echt nodig.
‘Meneer Malik?’
‘Ik heb Jill nooit eerder gezien dan vannacht.’ De waarheid. ‘We kamen haar toevallig tegen.’ Een leugen.
‘Een van u vrienden leek anders aardig intiem met, Jill.’
‘Harry, begroet mensen altijd zo.’ Loog Zayn. ‘Als hij geen handboeien om had gehad had hij u vast ook een knuffel gegeven.’
De man achter haar rolde met zijn ogen. Zayn hield ze scherp in de gaten, zijn lichaamstaal spiegelde zich naar die van de vrouw tegenover hem. Na maanden van zoeken hadden ze Jill gevonden en nog diezelfde avond waren ze op het politiebureau geëindigd. Met een aanklacht van moord tegen hen. Er stonden rode striemen op zijn polsen van de boeien maar hij voelde zich beter dan de afgelopen paar dagen. Vannacht kon hij in elk geval slapen, al was het in een cel.
Weer zo’n spraakzame.’ Zuchtte de vrouw.
Ze knalde het dossier voor haar dicht en haalde gefrustreerd haar hand door de kort geknipte bruine haren. Tot nu toe waren ze er alle vijf in geslaagd niks los te laten. Spreken is zilver zwijgen is goud. Dacht hij.
‘Breng hem weg en haal Horan maar.’
Zayn fronste, hoe wisten ze Nialls achternaam? Alleen Jill had zich geïdentificeerd toen ze binnen waren gebracht. De vrouw zag het niet maar de man achter haar pikte zijn verbazing op.
‘Is er iets mis, Mr Malik?’ Zayn schudde zijn hoofd.
‘Nee.’ Zei hij terwijl zijn handen opnieuw geboeid werden. Maar terwijl terug naar de cel werd gebracht vroeg hij zich onwillekeurig af of ze hier wel zo veilig waren.

Liam Payne leunde met zijn handen op de rugleuning van de stoel.
‘Ik weet het niet.’ Het antwoord dat hij de laatste tien minuten had gegeven. Behalve toen ze zijn naam hadden gevraagd.
‘Hoe kent u Jill Langston?’ Vroeg de man met zweetplekken.
‘Via het innige contact dat we hebben gehad achter in de arrestatiewagen.’ Zijn stem klonk sarcastisch.
Een foto van Jill lag voor hem op tafel. Op de foto stond Jill samen met een meisje met een blonde paardenstaart en een man van middelbare leeftijd. Ze had een brede grijns op haar gezicht en droeg het uniform van de bar waar Harry haar opgemerkt had. De foto kwam van Facebook of Twitter.
‘U vriend leek anders nogal close met Miss Langston.’
Een tweede foto.
Harry die zijn armen om Jill had heen geslagen. Hun hoofden weggedraaid van de camera. Op de achtergrond was Niall op de rug van de man te zien. Hij liet adem tussen zijn tanden door fluiten. Die had hij niet aan zien komen. De agenten waren te moe om de verandering in zijn houding op te merken. Liam hield zijn blik stil op het in middels lege koffie kopje van een van de rechercheurs. Het koste hem moeite zijn gezicht in de plooi te houden. Verraad niks.

‘Liam!’ Zayns draaide zich naar hem toe. ‘Wat had je precies in het bos gevonden?’
‘Botten.’ Antwoorde Liam.
‘Hoeveel? Welke botten?’
Liam opende zijn mond, sloot hem toen.
‘De botten was er iets bijzonders aan?’
‘Ja, er zat een schotwond door de schedel.’ Zayn leunde dichter naar hem toe.
‘Maar er was geen schedel, alleen fragmenten.’
‘Oh ja, er zat geen gat in de schedel, ik had me vergist.’ Liam voelde zijn kaak verstrakken.
‘Je had je vergist? Is het zo lastig voor je om te vertellen of er ergens een kogelgat in zit?’ Zayn leunde nu zo dicht naar Liam toe dat hij zijn adem kon ruiken. ‘Iets dichter bij, Malik en ik knal jou door je kop.’
‘Details zijn belangrijk.’ Zayn gebaarde naar Harry om dichter bij te komen. ‘Lichaamstaal gecombineerd met de juiste antwoorden. Liam let erop dat je spieren zich niet aanspannen onder druk.’
‘Je hebt mazzel dat Liam je kent als je tegen een vreemde zo gaat staan schreeuwen krijg je gegarandeerd een knal.’ Zei Harry.
‘Liam had mazzel dat ik geen agent ben. Een zo’n ondervraging en ze hebben hem.’ Zei Zayn.
Harry grijnsde, oefenen op lichaamstaal was iets dat ze nu al een paar weken deden. Sommige boekte meer succes dan andere. Liam draaide zich naar Harry toe.
‘Jou beurt, Budy Boy eens zien hoe jij het ervan af brengt.’


De deur werd geopend.
‘De advocaat van Langston is er. Hij heeft ze op borgtocht vrij gekregen. Zonder lichaam geen zaak.’
Liam voelde hoe een grijns zijn mondhoeken omhoog krulde.
‘We moeten ze laten gaan?’ De man klonk verontwaardigd. ‘Na wat getuigen ze hebben zien doen?’
‘Er is nauwelijks bloed gevonden. Geen lichaam en geen verklaringen we hebben niks om ze op vast te houden.’
Woedende blikken werden zijn kant op geworpen voor de deur weer werd dicht gedaan. De man draaide zich naar Liam toe en gebaarde naar de deur.
‘U bent vrij om te gaan. Mr Payne maar blijf in de stad voor het geval we meer vragen hebben.’
Liam knikte en verdween door de deur. De gang was verlaten op een schoonmaakster na. Zayn, Harry en Louis keken op toen hij de hal binnen liep.
‘Niall word nog ondervraagd en Jill is bij haar oom.’ Zei Harry toen hij Liam rond zag kijken. Liam ging langs Zayn zitten en keek rond. Half twee. Ze hadden bijna vier uur vast gezeten. Jill stond met haar jas over haar arm gevouwen in een van de kantoortjes tegen over hen. Haar wenkbrauwen waren samengetrokken en haar ogen waren kleine spleetjes. Zelfs zonder haar te horen kon hij zien dat ze haar oom allerlei dingen toe beet.
Ze schudde haar hoofd licht, zei nog iets en draaide zich toen om naar de deur. De stem van haar oom volgde haar naar buiten terwijl ze naar hen toe liep. Haar bruine haar zat in een slordige knot en haar make up was iets uitgelopen.
‘Waar is, Niall?’ vroeg ze toen ze ons geteld had.
‘Komt zo.’ Zei Louis. ‘Heb je een Iphone?’
Jill schudde haar hoofd, haar blik verbaast. ‘Nee, een Nokia.’
‘Mag ik dan toch je nummer?’ Jill’s mond vertrok in een kleine grijns.
Er was twijfel te lezen in haar ogen, ze was hen iets verschuldigd maar als ze hen haar nummer zou geven zouden ze haar veel makkelijker kunnen vinden. Aan de andere kant tik in op Facebook of Twitter Jill Langston en je had haar ook zo gevonden. Ze pakte Louis zijn telefoon aan en typte haar nummer in voor ze hen terug gaf.
‘Zeg dank je tegen Niall namens mij.’ Zei Jill toen haar oom uit zijn kantoortje kwam in zijn normale kleding. ‘Doen we.’ Beloofde Harry.
Jill draaide zich weg van de jongens en volgde haar oom naar buiten. Ze wilde naar huis, douche en naar bed. Nog een dag school en ze had een heel weekend om bij te komen. Nog een schooldag en ze had twee heerlijke dagen vrij. De koude Engelse wind sloeg in haar gezicht toen ze de warmte van het politie bureau achter zich liet.
Liam en Harry keken haar naar terwijl ze in de auto van haar oom stapte. Ze hadden haar gevonden. Na weken van zoeken hadden ze haar eindelijk te pakken gekregen. Maar ze voelden zich verre van rustig want tegelijkertijd met hen hadden zij haar ook gevonden.

Reacties (6)

 • RandomnessXx

  Wat is er zo bijzonder aan Jill?? nou ja ik ga gwoon lezen ^_^

  8 jaar geleden
 • drunklinson

  zijn zij die mensen van die ene enge jongen op de straat ?

  8 jaar geleden
 • iLOVECARROTS

  shit he, ik vind het echt een tof verhaal. ookal snap ik er nog niet zoveel van, maar dat komt wel (:

  8 jaar geleden
 • IfYouWereGay

  waarom moesten ze haar vinden
  en wie zijn 'zij' van de 'zij hebben haar ook gevonden'?
  xp

  8 jaar geleden
 • Love41D

  Snel verder!! Wie hebben haar gevonden! Je maakt me nieuwsgierig!(H)

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here