Foto bij 34 • Liam Payne

Een bom vlinders ontplofte in mijn buik toen ik voorzichtig mijn lippen op de hare drukte. Dit voelde echt zo perfect aan. Daarom schrok ik des te harder toen ze me naar achter duwde. Met een niet-begrijpende blik keek ik haar aan.
‘Ik denk dat het beter is dat ik naar huis ga.’ Deelde ze mee terwijl ze van het bankje waar we op zaten, recht stond en langs het pad naar de uitgang van het park liep.
En mij liet ze verbaasd achter. Was ik te snel geweest? Nee toch? Het lag er toch dubbel en dik op dat ze me ook zag zitten. Misschien weet ze gewoon niet wat doen. Ik ben haar eerste echte vriend. Ze weet amper hoe ze met vrienden moet omgaan, laat staan dat ze weet wat ze moet doen als iemand haar zoent.
Nog steeds verward stond ik op van het bankje en liep richting mijn huis. Het was maar twee straten verder van het park dus binnen vijf minuten zou ik wel al thuis zijn. Eigenlijk zou ik nu liever achter Juliet aangaan in plaats van naar mij thuis te gaan, maar ik zou het alleen maar erger maken. Ik zou haar alleen maar verder weg van me jagen, en dat was het laatste wat ik wilde.
Met mijn handen in mijn zakken, mijn blik naar de grond gericht en met mijn gedachten bij Juliet, liep ik verder naar mijn huis. Mijn blik richtte zich pas weer op iets anders dan mijn voeten toen ik mijn naam door iemand hoorde roepen.
‘Liam!’ Ik herkende de stem onmiddellijk als die van Niall en stopte met lopen. Eigenlijk had ik geen zin om nu op Nialls hoofd te moeten zien, op niemands hoofd eigenlijk, maar hij riep zo hard dat zelfs een dove het zou horen dus ik was wel zo goed als verplicht om te stoppen. ‘Hé, bro.’ Zei hij terwijl hij mij een hand gaf.
‘Hé Niall.’ Antwoordde ik waarna ik terug begon te stappen. Ik was nu echt al bijna bij mijn huis. ‘Wat doe je hier?’ Vroeg ik dan maar toen ik doorhad dat Niall me volgde.
‘Gewoon, een bezoekje brengen aan mijn beste vriend.’
‘Ik woon niet midden op straat, als je dat nog niet doorhad.’
Hij rolde met zijn ogen. ‘Ik was op weg naar je huis toen ik je zag lopen.’ Hij liep het paadje op dat leidde naar mijn voordeur en wachtte geduldig voor mijn deur totdat ik die open deed. ‘Maar zeg eens, het is precies goed aan tussen jou en Juliet hé. Samen gezellig naar het park gaan. Het verbaasde me eigenlijk dat je nu al terug was.’
Oh, dus daarom was hij hier. Hij wilde mij gewoon uithoren over Juliet om te zien of hij nog kans maakte om die weddenschap te winnen. ‘Niall, het is genoeg geweest. Ik ben zo meteen naar Yasmine om te zeggen dat die weddenschap over is.’
Niall haalde bij het horen van mijn woorden gewoon zijn schouders op. ‘Dan doen ik en Harry nog verder met die weddenschap. Ons kan je niet tegenhouden, Liam.’
Gefrustreerd gooide ik mijn armen in de lucht toen Niall zich liet vallen in de zetel en zijn voeten onbeschaamd op het salontafeltje legde. ‘Je kent haar niet, Niall, en ze moet je ook niet hebben. Geef het op. Laat het rusten en laat vooral haar met rust.’
‘Oh, nu ben ik bang hoor. Gaat kleine Liam het opnemen voor zijn kleine vriendinnetje?’ Lachte hij spottend.
‘Genoeg! Wij hebben niets en jij verdwijnt nu onmiddellijk uit mijn huis!’ Brulde ik kwaad naar hem terwijl ik hem bij zijn shirt vastpakte en hem richting de deur duwde.
‘Natuurlijk heb je niets met haar. Ze heeft je juist afgewezen. Hoe laag ben je wel niet gevallen dat zelfs de grootste loser van school je afwijst. Juist, heel laag.’ Hij klopte met een grijns op mijn schouder. ‘Maar oké, het is goed. Ik vertrek wel, maar je maakt echt slechte keuzes, Liam. Je laat ons allemaal vallen voor haar. Dat is ze echt niet waard. Maar ik ben weg.’ Met diezelfde vieze grijns liep hij naar de gang waar ik even later de deur hoorde dichtklappen.
Inderdaad, ik was mijn vrienden aan het wegduwen, maar waren dat wel echte vrienden? Vrienden houden toch geen weddenschappen om iemand zijn hart te breken? Vrienden steunen en begrijpen elkaar toch? Zijn zij mijn vrienden dan wel nog?
Wanhopig liet ik me in de zetel vallen waar zojuist Niall nog had gezeten.


Is dit lange stukje niet heel veel kudo's en reacties waard? (a)

Reacties (12)

 • Chasing1D

  Awww Liam c:

  4 jaar geleden
 • fxirytale

  Ik wil Liam weleens boos zie. ;o

  8 jaar geleden
 • AnimeFan07

  jeej, liam weer!!!!

  9 jaar geleden
 • SadCalum

  super mooi:)... ik denk dat liam inderdaad heel veel om haar geeft. Hij is gewoon smoor op haar hihi <3

  9 jaar geleden
 • lotsofloveXx

  oh nu moeten liam en juliet lekker een koppel worden!! en niall is echt niet lief in dit verhaal maar liam is superlief en schattig ^^ en ik ben aan het zeveren dus ik ga stoppen
  snel verder!
  xx

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen