Foto bij IX. The inn (part 1)

inn=herberg. Un nieuw hoofdstukje pour-vous.:P

"Zo... Wil de mooie dame misschien een glas uitstekende pint?" Hij grijnsde zijn afschuwelijke tanden bloot. Heel even gleed er walging over mijn gezicht. Maar ikw as een rijke koopmansvrouw, dus dat mocht.
"O nee!" zei ik en ik giechelde een beetje. "Ik denk niet dat mijn echtgenoot het goed vindt als ik bier drink." Pff, daar zou mijn 'echtgenoot' niets over te zeggen hebben. Maar goed. Voor de mensen was het doodnormaal dat ik al getrouwd was en dat mijn man me de wet voorschreef. Ik was blij dat ik geen mens ben.
"Wilt u dan misschien wat van ons heldere water? Of misschien wat melk?" Heldere water! Ja, de reden dat de meeste mensen bier dronken was omdat het water verre van helder was. "Melk graag, meneer." Hij grijnsde weer. Meneer? Hoe naïef kwam ik wel niet over? Gelukkig was dat de bedoeling, maar de volgende keer moest ik maar gewoon buiten gaan slapen. Ik haatte dit! "Wilt u daar misschien ook iets bij eten?" Ik knikte. "Wat dacht u van brood met rund? Of kip met verse wortel?" Hoewel ik twijfelde over de versheid van de kip, leek het me het beste. "Kip, alstublieft." antwoordde ik. "En wilt u misschien een kamer voor vannacht?" vroeg hij poeslief. "Kamer 6 is onze beste kamer." Beste kamer? Ik hoopte maar dat hij de waarheid sprak. Nou ja, een klant met veel geld loog je niet snel voor. "Zit er een slot op die kamer?" Dat klonk al minder naïef, maar ik had nooit kunnen slapen met het idee dat dronken viezerikken zo mijn kamer binnen konden komen. "Natuurlijk meissie." Ik zuchtte. Het moest dan maar. Hij noemde het bedrag, dat nogal laag was, en ik betaalde vooruit. "Misschien heb ik nog wat in mijn beurs als ik tevreden ben..." Ik speelde wat met een muntje, voor ik die terug in mijn geldbuidel stopte. Zijn ogen werden groot en ik wist dat mijn eten zou smaken. Misschien waren de wortelen wel echt vers!

Reacties (4)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen