Foto bij 003

.

Gekwetst kijk ik ze na en loop ze achterna, en sla af naar de directie. Uit mijn ooghoek zie ik een jongen geleund tegen de muur staan. De jongen volgt me met zijn ogen en laat keurend een blik over mijn lichaam gaan. Het vrouwtje achter de balie kijkt me glimlachend aan. Ze rijkt me wat papieren aan en geeft aan dat ik naar Wiskunde moet gaan. Dankbaar knik ik en loop het kantoor uit. In mijn ooghoek zie ik de jongen van de parkeerplaats met een jongen en het meisje van de parkeerplaats
de school in lopen. Ik volg ze en kijk op mijn papier en zie dat ik in lokaal 52 moet zijn. Zij lopen ook richting lokaal 52 en gaan zitten. De bruinharige jongen en het meisje gaan samen en de zwartharige zit alleen.
'Jij bent zeker Ginevra Weasley?' vraagt een stem achter me.
Verbaasd draai ik me om en zie de leraar staan.
'Ginny.' verbeter ik hem. De leraar knikt en wijst de plek aan waar ik mag zitten. Naast de zwartharige jongen.
Ik rol met mijn ogen en pak het boek aan dat hij geeft en loop richting zijn kamer. Als ik ga zitten en kijkt hij me nieuwschierig aan.
'Hey, ik ben Harry Potter, jij bent Ginny Weasley?' hij zegt het meer dan dat hij het vroeg. Verbaasd knik ik. 'Hoe weet jij dat?' vraag ik nieuwschierig.
'Ik hoorde je praten met Meneer Anderson.' gniffelt hij.
Ik grinnik en richt mijn aandacht op de leraar - Meneer Anderson - maar kijk vanuit mijn ooghoek naar Harry Potter, wie me geamuseerd aankijkt.
Mijn blik gaat over zijn lichaam. Ik moet eerlijk zeggen hij ziet er echt hot uit. Ineens begint hij te grinniken. Ik had het toch niet hardop gezegt? denk ik geschokt. 'Juffrouw Weasley, wat is de wortel van pi?' klinkt de stem van Meneer Anderson. Ik kijk verbaasd om me heen, als Harry ineens het antwoord fluistert. Vrolijk geef ik het antwoord en glimlach dankbaar naar Harry. Hij knikt en ineens gaat de bel. Ik raap mijn tas van de grond en zie dat Harry al is opgestaan en met zijn telefoon in zijn hand de klas uitloopt. Twijfelend volg ik hem en zie dat hij richting de kantine gaat. In de kantine loop ik naar de plek waar je eten kan halen en neem een broodje gezond met een blikje cola. Als ik aan een tafel ga zitten komen er meteen een paar meiden naar me toe gelopen. Ze stellen zich voor als Natacha, Melanie en Samantha. 'Zat je nou echt met Hárry Potter te praten?' vraagt Samantha ineens. Ik knik en kijk ze verbaasd aan. 'Wat is daar zo raar aan?' vraag ik. 'Hij en zijn broer en zus zijn dé 3 populairste van de school.' zei Natacha, haar stem vol verbazing. 'Realy? Meestal zijn populaire juist heel arrogant. Maar hij leek echt niet arrogant.' 'Dat is ie ook niet, maar hij is alleen onbereikbaar.' gniffelt Melanie. 'Hij kijkt naar je.' sist ze ineens. Ik draai me om en zie dat hij inderdaad naar me kijkt en zijn ogen schieten heen en weer tussen mij en zijn telefoon. Ineens gaat de bel en staat hij soepel op. 'Vraag hem eens uit.' sist Natacha. Ik knik twijfelend en sta ook op. Als ik zie dat we naar het muzieklokaal moeten kreun ik. Soepel gaat Harry op een tafel zitten en praat op zijn gemak met het meisje voor hem. Overal zijn de stoelen al vol behalve naast hem. Ik plof mijn tas op de grond en ga zitten. Soepel draait hij zich om en kijkt me fronsend aan. 'Ik herken je ergens van, maar van waar?' vraagt hij. Ik slik moeilijk en kijk hem aan.

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen