Zayn Jawaad Malik
Met trillende handen zitten Liam en ik bij mijn ouderlijk huis op de bank. Mijn moeder is in de keuken bezig met het zetten van thee, terwijl mijn vader ons nieuwsgierig aan zit te kijken. Zenuwachtig tik ik met mijn voet op de grond en ik zou wensen dat ze het al wisten.
Plots komt mijn moeder de woonkamer binnen met een dienblad met daarop vier theeglazen en voor zover het mogelijk is, beginnen mijn handen nog erger te trillen en het zweet staat inmiddels op mijn voorhoofd.
"Dus. Zayn, wat was er zo belangrijk dat jij en Liam perse vandaag nog langs wilde komen?" De ongemakkelijke sfeer is duidelijk te merken en ik heb zo'n vermoeden dat ze al weten waar het over gaat.
"Ik... euhm... Liam en ik..." Ik richt mijn blik op Liam en onopgemerkt vraag ik hem om hulp.
"Wat Zayn probeert te zeggen is dat wij een relatie hebben." Liam spreekt de woorden uit alsof het niets is en om het nog eens extra te verduidelijken pakt hij mijn hand beet, waar hij vervolgens ook nog eens bemoedigend in knijpt.
"Ja," fluister ik, terwijl ik de grond onder me vandaan voel zakken. Wat nou als ze het toch niet goed vinden? Liam heeft me wel zo mooi ingepraat dat ze niets tegen homo's hebben, maar hoe kan hij dat nou weten?
"Zayn toch. Kom eens hier." Zonder dat ik het zelf door heb gehad, zijn er tranen geruisloos over mijn wangen beginnen te stromen.
Ik sta op en loop richting mijn moeder, die inmiddels ook al is opgestaan en met gespreide armen voor me staat. Ik laat mezelf helemaal fijn knuffelen door mijn moeder en op de achtergrond hoor ik Liam vaag iets van 'Ahw' mompelen.
"Ik was zo bang dat je boos zou worden, omdat God ons niet gemaakt heeft om homo te zijn." Ik verstop mijn hoofd in m'n moeders nekholte en snik een keer hard.
"Ach, liefje toch. God heeft jou geschapen zo als je bent. Hij heeft het zo bedoelt." Nog altijd heeft mijn vader niets gezegd en ik weet zeker dat dat geen goed teken kan zijn.

Reacties (10)

 • Niallerslove

  Zie je nou wel! <3

  4 jaar geleden
 • GottaLove1D

  Awh, het is echt een heel mooi verhaal. je schrijft echt heel goed. En het geeft helemaal niks als het even duurt voordat er een ander stukje is. Take your time:)

  9 jaar geleden
 • Uneventful

  Ik heb je verhaal in een uur uitgelezen en ik ben helemaal verliefd. <3

  9 jaar geleden
 • GilbertBro

  ik wil zijn vader slaan als hij het oneens is =] xxxxx

  9 jaar geleden
 • Necessity

  aaaawww poor zayn
  maar zijn moeder is wel lief voor hem(H)
  nieuwe abo
  ga snel verder bitte(Y)
  xx

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen