Foto bij XIV. Camping (part 2)

Zwijgend zaten we te eten, totdat Merryn de stilte verbrak.
"Hoe gaat het?" vroeg hij. Die had ik niet aan zien komen. Ik wilde eigenlijk zeggen: 'Goed hoor, met jou?', maar ik wist dat hij dit niet voor niets vroeg. Het ging niet goed en dat zag hij.
"Slecht." zei ik daarom, naar de waarheid. "Ja, echt slecht." Ik slikte even. Voelde ik daar tranen opkomen? "Ik zit hier op het koude gras en ik wil niet in die tent slapen. En weet je waarom niet? Ik ben gewoon een verwende prinses!"
Ik snikte en durfde hem niet aan te kijken. "Hoe moet ik, in Dÿane's naam, ooit de twee rijken redden? Ik kon niet eens in een tent slapen! Ik kan me niet eens goed vermommen en ik kan niet doden!"
Ik was even stil. Door mijn tranen heen zag ik Merryns blik.
"Sorry." fluisterde ik. "Sorry dat je nu met mij opgescheept zit."
Hij sloeg zijn armen om me heen. Misschien had ik die weg moeten duwen, maar het voelde goed.
"Ik zit niet met je opgescheept, Shÿra. Je bent dapper, slim en best lief nu ik je ken. Je kunt vast wel in een tent slapen en doden. Echt, het komt goed."
Het was lief dat hij dat zei, maar hij had het mis.
"Nee... Ik commandeerde je. Ik was gemeen tegen je. Bovendien kan ik echt niet doden..." Ik werd weer een beetje rustig en nu on ik praten zonder dat de tranen over mijn ogen liepen.
"Weet je?" begon ik. "Toen ik in het kasteel van Menro was, moest ik vechten tegen een groep mannen. En ik kon ze niet doden. Echt niet. Ik werd al misselijk toen ik ze gewond op de grond zag liggen. Straks komt er een strijd, dat is onvermijdelijk. Hoe moet ik dan ooit vechten voor mijn volk?" Heel even was ik stil, maar Merryn zei niets. "Weet je? Die lappen vlees deden me aan dode mensen denken. Daarom kon ik er niet normaal langs. Het maakte me zo ziek...Ik kan het gewoon niet."
Nu huilde ik weer onbedwingbaar. Maar nu gaf merryn me een knuffel en ik huilde op zijn schouder.
"Het komt wel goed." fluisterde hij in mijn oor. En ik geloofde hem.

Reacties (3)

 • Lente2

  Inderdaad love is in the air:P

  9 jaar geleden
 • MoonSkater

  Dit is echt een lief hoofdstukje.(H)

  9 jaar geleden
 • Allysae

  ahwwwwwwwwwwwwwwwww
  love is in the air
  vind ik
  snel verder

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen