Foto bij OO2

Myra Woods
Ik zette rustig en stil mijn fiets in de schuur en sloot voorzichtig de deur. Ik liep de keuken in en zag mijn moeder staan koken. ‘Hallo lieverd,’ zei ze op haar standaard toontje. Liever was ik niet in haar bijzijn. Vooral omdat ze altijd zoveel regeltjes had waar ik me aan moest houden. En ja, een vader had ik niet meer. Hij was overleden toen ik 5 was dus lang heb ik hem ook niet gekend. ‘Goedemiddag moeder,’ ik deed mijn jas uit en liep naar de gang waar ik hem aan de kapstok hing en mijn schoenen zette ik netjes in het schoenenrek. Ik liep terug naar de keuken en nam plaats aan de eikenhouten tafel. Ik had nu al geen zin in het gesprek dat ik móest doen. Mijn moeder wou graag weten waar ik me bezig mee hield, vooral op school en wat er in me omging. Ook al was het meestal hetzelfde. Ze schonk een kopje thee voor me in en ook voor haarzelf waarna ze tegenover me kwam zitten. Ik ging rechterop zitten. Mijn moeder was echt iemand van de regeltjes, alles moest netjes zijn en niks mocht verkeerd zijn. Alles volgens de regels en lijnen. ‘Hoe was het op school?’ Vroeg ze waarna ze van haar thee nipte. Ik klemde mijn kopje tussen mijn handen om ze te verwarmen. Voor deze tijd van het jaar was het al redelijk koud. Ik beet nerveus op mijn onderlip, ik wou niet elke keer dit jaar weer zeggen dat het net zoals altijd was, stom, saai maar interessant. En natuurlijk ook nog vriendeloos. ‘Niet doen!’ En ze gaf bestraffend een tikje op mijn handen waarna ik stopte met op mijn lip bijten. ‘Goed hoor, eigenlijk hetzelfde als vorig jaar.’ Antwoorde ik duidelijk, ze had een hekel aan mompelen of niet duidelijk praten. En als ik geen ruzie wou dan kon ik me daar maar beter aan houden. ‘Ik ga naar boven moeder.’ Ze knikte als goedkeuring en ik liet me van mijn stoel afglijden en ik liep vluchtig naar mijn kamer. Onderweg nam ik mijn tas nog mee naar boven. In mijn kamer kon ik zijn wie ik écht was. Niet het verlegen, wiskunde houdende meisje dat er in de klas zat. Daar kon ik gek dansen en zingen als ik wou. En ook dragen wat ik wou, ik was gek op mode maar ik durfde het nooit aan te doen naar school. Of ik durfde het überhaupt niet te kopen, bang voor de reactie van mijn moeder. Ze verafschuwde de kleren die ik leuk vond, ook al wist ze niet dat ik ze leuk vond. Dus ik besloot het ook maar niet te kopen. Al bij al, ik had een nogal saai en braaf leven. Helaas.

So what do you think??

Reacties (12)

 • agirlx

  lijkt me niet leuk zo een moeder ..
  ik mag mijn moeder echt wek verlegen met deze vrouw!

  6 jaar geleden
 • PurePassion

  Ik krijg een beetje een Taylor Swift-idee bij dit meisje, kan dat kloppen? Die van 'You Belong With Me', die video.:)<3 Sorry dat ik nu pas je verhaal ga lezen, maar ik ben het nog niet eerder tegengekomen!

  6 jaar geleden
 • janinafigel

  ik heb ook zo'n iri moeder aaaaaaaarg

  7 jaar geleden
 • xlovekatex

  OMG! wat jij typt lijkt net op mij!! ook met me vader en met zo'n saaie moeder:O
  ik ga snel verder lezen xx

  7 jaar geleden
 • Fabula

  bekende moeder!!
  ik heb een leuke teken/story schrijf gedichten houd van zingen, en soms dansen... haat school en heb een grote liefde voor rommelmarkten en orginele dingen. niet dat zij dat weet of zo...

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen