Foto bij XVII. Coming home (part 2)

Dank jullie voor jullie lieve reacties(H)

"Niet? Maar we zouden toch nooit... iets kunnen krijgen? Ik bedoel, jij bent een prinses en ik ben geen prins of dappere krijger."
Ik glimlachte.
"Liefde is nog altijd mijn eigen keuze, Merryn. Ik ben blij dat je geen arrogante prins of roekeloze strijder bent. Ik ben blij dat je zo lief bent." Even was ik stil. "Misschien krijgen we wel wat. Maar laten we nu terug naar huis gaan. Samen."
En ik stak mijn hand uit en die pakte hij. Glimlachend keek ik in zijn groene ogen. Nog steeds onweerstaanbaar, maar ik zou ze niet meer hoeven te ontwijken.

"Wacht even." zei ik tegen Merryn.
"Kom mee."
Ik stuurde Farae richting een meertje. Het water glinsterde in de zon. Het eerste Elfendorp was in zicht, en ik zou me voor weer laten zijn als Elfenprinses. Natuurlijk had dit een achterliggende reden: als ik iedereen nu al vertelde over de aankomende troepen, dan zou het nieuws zich verspreiden als een lopend vuurtje. Dan hoorde mijn vader het hopelijk ook eerder. Zodra ik dan in het kasteel zou aankomen, hoefde ik alleen maar de details te vertellen. Dan waren we alvast voorbereid op een strijd, als die er zou komen.
"Wat wil je gaan doen?"
vroeg Merryn me.
"Ik wil een opkomst maken en de Elfen vertellen over de mannen van Menro doe eraan komen,. Zo hoort mijn vader het nieuws hopelijk eerder,. Dan weet hij ook dat ik veilig ben. Bovendien zullen ze toch wel luisteren naar de prinses? Dus ik ga het vuil van me af wassen en er een beetje fatsoenlijk uit proberen te zien."
Hij knikte langzaam en stapte af.
Het spiegelbeeld in het water was erger dan ik had gedacht.Ik zat onder het zand en de moeheid straalde van mijn gezicht af. Ik leek niet op een prinses.
Ik waste mijn handen en gezicht. Merryn deed hetzelfde en ik glimlachte. Ik liep naar hem toe.
"Je kleding zit nog helemaal onder het zand!" zei ik.
"De jouwe anders ook, hoor."
"Dat los ik zo wel op."
zei ik, en ik klopte het zand van Merryns kleding. Onwillekeurig keek ik weer in zijn ogen. Ze trokken me weer aan, en deze keer kon ik de verleiding niet weerstaan. Ik zoende hem.
Een paar seconden lang bleven we zo staan. Toen ik me losmaakte, glimlachte ik en ik liep naar mijn zadeltassen. Merryn bleef verbaasd achter, maar vanuit mijn ooghoek zag ik een gelukkige glimlach. Misschien wordt het nog wel wat, ja.

Reacties (3)

 • Mugiwara

  Aahw zo lieef <3

  9 jaar geleden
 • ImmaBeAPenguin

  cute
  cute
  cute cute
  in een melodietje zing ik dan nu!!(hoera)

  9 jaar geleden
 • EffieTrinket

  Ahh cute(H)(H)
  Ze horen gwn bij elkaar(flower)
  Snel veder:Y)

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen