Heey mensjes,
Kon niet slapen dus heb ik maar snel een hoofdstukje geschreven:D
Ik heb hem op mijn telefoon getypt dus het spijt me voor eventuele typfoutjes, als je er een vind dan wijs me er aub op.
Hopelijk is het wat reacties/kudootjes waard
XxxMuppelke

De zenuwen strijden om voorrang in mijn buik als we ons een paar uur later aansluiten aan de rij naar de grote zaal waar ook de liveshows worden gehouden. Met moeite dringt het tot me door dat dit mijn eerste optreden is en hoeveel er wel niet vanaf hangt. Er werd misschien niemand geelimineerd in bootcamp. Maar dit was buiten de audities om de eerste keer dat de jury me zou kunnen beoordelen en een eerste indruk is alles. Natuurlijk kennen we allemaal ons deel in het optreden ontzettend goed maar er kan nog zoveel mis gaan. Ik had heel bewust Harry met Katie laten dansen en samen met Zayn een koppel gevormd zodat beide tweetallen een sterke danser erin heeft, maar de slechtere danser zwakt de ander wel af. "You're only as strong as your weakest link" zei mijn vader vroeger altijd en ik denk dat ik nu eindelijk begrijp wat hij bedoelt. Langzaam word de rij kleiner en groep na groep verdwijnt achter de deur. Om weer terug te keren met afwisselende emoties, de ene groep komt luid juichend naar buiten gehold terwijl bij de andere de kandidaten oncontroleerbaar in huilen uitbarsten. Als het groepje voor ons dan het podium opgaat doe ik mijn best mee te luisteren. Het vocale gedeelte klinkt ongelofelijk goed en dat bezorgt me een brok in de keel. Katie hoort me slikken en knijpt me bemoedigend in mijn arm 'Don't worry, you'll do great.' Ik lach een waterig lachje naar haar. Die meid is werkelijk ongelofelijk. Het is zo ontzettend duidelijk dat ze het zo ongeveer in haar broek doet van de zenuwen en alsnog probeert ze mij gerust te stellen. 'So will you' zeg ik dan maar en ze haalt haar schouders op. Ik kijk om me heen en zie dat ook Zayn en Harry hun zenuwen nog maar nauwelijks onder controle hebben. Zayn staat wanhopig de pasjes te oefenen en Harry trekt steeds wat ongemakkelijk aan zijn kraag.
Het zingen in de zaal houd op en ik hoor vaag het gebrom van de stem van Simon, het ierse accent van Louis, de schotse klanken van Cheryls warme stem en het vrolijke geluid van die van Dannii als ze onze voorgangers beoordelen. De groep komt naar buiten met een neutraal gezicht. Blijkbaar was hun commentaar niet goed maar ook niet slecht. Als ik de laatste vrouw bekijk krijg ik meteen een aardig idee van wat er fout kan zijn gegaan. De vrouw ziet er vriendelijk uit, maar ze is fors en beweegt zich houterig voort. Het is dus duidelijk dat haar dansen hoogstwaarschijnlijk wel iets te wensen had overgelaten. 'Good luck in there' zegt ze tegen me zo gauw als ze me ziet kijken en ze knikt me vriendelijk toe. Ik lach naar haar en haal diep adem als ik de intro van Skinny Love in de zaal hoor weerklinken.

Zayns gespierde armen klemmen me vast en hij knijpt harder in mijn handen dan strikt nodig is terwijl we het podium opdansen. Het eerste couplet zingen wij tweeen alleen en bij het refrein komen Katie en Harry de zaal binnen gewalst. Het refrein zingen we samen en dan nemen zij het tweede couplet over. Het gaat redelijk goed. Al voel ik Zayn wel heftig trillen en moet ik hem af en toe corrigeren terwijl ik hoop dat niemand het ziet. Maar subtiel is nooit een van mijn karaktereigenschappen geweest dus het zou me niks verbazen als de jury het gezien heeft. We zingen het refrein nog een keer samen en lopen dan met z'n vieren hand in hand tot vlak voor de jurytafel en buigen we. Dat was Harry's idee, hij vond de routine te serieus en wou er wat humor aan toe voegen. Blijkbaar is dat gelukt want er speelt een kleine glimlach om Louis zijn lippen als hij onze feedback geeft. ' I really enjoyed that, it was beautiful, allthough there were a few flaws ofcourse, but overall a very good first performance.'
Danni knikt instemmend ' You all obvouisly knew what you were doing and your facial expressions were just perfect, you really played your roles very well.'
'I thought that was very entertaining. You are all truly great young talents. But who did the choreographie?' vraagt Cheryl en ik steek een wiebelig handje op 'very impressive, but I think it was just a bit too advanced for some of the others'
Ik knik, dit was kritiek waar ik iets mee kon dus hier kon ik wel mee omgaan.
Onze ogen vliegen als een op Simon, ik weet niet waarom, maar ik hecht het meeste waarde aan wat hij te zeggen heeft en aan de versnellende ademhaling van Harry merk ik dat hij er hetzelfde over denkt.
'I agree that it was a good performance, you all have individual qualities, but I don't think it was a group piece. It was like I was watching a mashup of two shows. Nevertheless it was rather pleasent.'
Ik voel mijn hart opspringen. De reacties waren beter als ik verwacht had en daardoor ben ik gerustgesteld..

Allemaal met een vrij permanente lach op ons gezicht lopen we het podium af. Als we buiten zijn beginnen Zayn en Harry luid te juichen en worden Katie en ik de lucht in gezwiept. En zo helemaal naar onze kamers gedragen. Daarbinnen laat ik me op mijn bed vallen en zucht tevreden. Dit gaat goed. Ik heb zowaar het gevoel dat ik nog ver zou kunnen komen.
Nou niet te hard van stapel lopen, Hayley, wacht eerst maar eens op de defintive resultaten af en dan zien we wel weer. spreek ik mezelf streng toe. Maar het helpt niet. Het triomfantelijke gevoel blijft de hele middag en ik heb het gevoel dat niets mijn dag nu nog kan verzieken.

Reacties (6)

 • 1DInfected

  Ik had de hele tijd geen tijd om een reactie te schrijven, was te druk met lezen. Zegt genoeg denk ik:).

  9 jaar geleden
 • Fearful

  Abo + kudo ^^ snel verder, je schrijft echt awesome <3

  9 jaar geleden
 • Madelaine

  Abo !

  9 jaar geleden
 • NoDeatheater

  Nice!

  9 jaar geleden
 • Maxiime

  Snel verder n.n

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen