Foto bij [006]

No one holds me down like you do, sweetheart

||Seya Dafhne Rutledge
 
Urenlang stond ik voor de spiegel, mijn wallen en littekens bedekkend met een plamuurlaag.
Mijn bekraste polsen werden beschermd door twee brede elastieken sportarmbanden en een lang vormloos vest bedekte de rest van de wonden.
Mijn voeten schoof ik in mijn afgetrapte leren laarzen, waarna de donkerpaarse tas die ik al jaren gebruikte om mijn arm werd geschoven.
Met mijn inktzwarte haar in een strakke staart naar achter, stapte ik mijn appartement uit, de lift in.
Een zonnebril met uilenglazen bedekte de helft van mijn gezicht, alsof de laag make-up nog niet genoeg was om mijn vermoeidheid te verbergen.
Diep haalde ik adem, terwijl de teller boven de liftdeur steeds verder naar beneden daalde.
Nog maar een paar seconden, en dan zou ik voor het eerst sinds weken weer beneden zijn. Het liefst wilde ik op dit moment rechtsomkeer maken en weer terug te keren naar mijn vertrouwde stulpje, maar ik had eten nodig – en andere dingen.
Sav en mijn beste vriendin Torris vertikten het om nog langer voor mij te zorgen. Ze vonden dat het weer eens tijd was voor mij om buiten te komen en mezelf te verzorgen. Volgens hun duurde het rouwproces lang genoeg.
Zachtjes zuchtte ik, terwijl de zilveren liftdeuren open schoven.
Kalm zette ik mijn voeten voor mij uit, bewoog schuchter langs de man achter de welkomstbalie de deur uit.
‘Nog een fijne dag.’ Riep de net geklede man achter mij aan, waarop ik mijn hand opstak en door bleef lopen.
Ik probeerde de man te negeren, niet in zijn hazelnootbruine ogen te kijken die mij zouden herinneren aan een andere Pakistaanse jongen.
Langzaam liep ik richting de rand van de stoep, wachtte totdat één van de bekende zwarte wagens met het gele bordje “Taxi” erop gemonteerd langs kwam en stak mijn hand uit in de hoop dat één van hen zou stoppen.
Met nog steeds dezelfde uitdrukking op mijn gezicht waarmee ik het appartementencomplex was uitgestapt, wurmde ik me ook de auto in en vertelde de chauffeur op een fluisterende toon waar hij mij naartoe moest brengen.
Terwijl de man van middelbare leeftijd begon te rijden, haalde ik mijn smartphone uit mijn slangenhuidtas en bekeek het bericht wat ik had gekregen.
 
Time: 13.42
Sender: Unknown
Message:
1 gram of 2?

Reacties (1)

  • NEWgirlS

    omg allemaal door zayn

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen