Foto bij [007]

You keep doing that, I'll keep doing this

||Seya Dafne Rutledge
 
Gehaast liep ik het appartementencomplex weer in. De man achter de balie keek mij nog steeds met de uitnodigende glimlach aan, maar op dit moment voelde het meer aan alsof hij wist wat ik bij mij had.
Angstig glimlachte ik terug, rende bijna de lift in en drukte eenmaal in de zilveren box op het knopje van de vierde etage.
Ongeduldig tikte ik met mijn voet op de grond, terwijl de deuren langzaam dichtschoven.
‘Wacht! Wacht even!’ Riep opeens een mannelijke stem, waarna er een arm tussen de deur en de muur werd geduwd zodat de lift niet verder dicht kon gaan. ‘Oh. Dank je.’ Lachte de man zijn witte tanden bloot. ‘Die liften hier zijn zo langzaam. Anders had ik nog tien minuten moeten wachten op de volgende. En de trap neem ik al helemaal niet.’ Even lachte hij vriendelijk om zijn eigen verhaal, om vervolgens op een knopje te drukken die toen ook blauw opsprong.
Wanhopig zochten zijn ijsblauwe ogen contact met de mijne, maar ik negeerde hem streng.
Mijn blik was gericht op de versleten punten van mijn leren motorlaarzen, terwijl mijn hand onbewust mijn tas vastklemde.
Kort keek ik op, om vervolgens te zien dat we pas bij de tweede etage waren. Op dit soort momenten vervloekte ik de trage liften.
In mijn hoofd nam ik de procedure door waarmee ik het snelst mijn appartement in kon komen. Mijn zonnebril duwde ik terug mijn neusbrug op, om vervolgens diep adem te halen.
Derde etage.
‘Ben je nieuw hier?’ De man met de ijsblauwe ogen probeerde wanhopig een gesprek te beginnen met mij, en besloot elke sein van afwijzing te negeren.
Even keek ik naar voren, in de hoop dat de drie ook alweer veranderd was in een vier. Jammer genoeg bleef het nog even zo.
‘Dus… Ehm.. Je zegt niet zoveel, hè?’
Het hoge geluid wat mij vertelde dat we eindelijk bij mijn etage waren.
Opgelucht haalde ik adem, waarna ik snel de lift uitliep.
Die middag had ik ook alweer overleefd.

Reacties (3)

 • NEWgirlS

  pps ma jammer genoeg ist ni zoxD

  9 jaar geleden
 • NEWgirlS

  ps et grappigste is als hij daar ook moest uitstappe tja snel verder

  9 jaar geleden
 • NEWgirlS

  seya seya wa die je tog me je leven snel verder
  (K)(K)(K)(K)(K)

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen