Foto bij XXI. A new day will come (part 2)

Eenmaal beneden aten we zwijgend ons eten op. Allemaal waren we te diep verzonken in onze eigen gedachten.
Nadat we allebei klaar waren met eten, stonden we op.
"We willen jullie nog eens bedanken voor jullie gastvrijheid. Ik hoop dat we jullie nog eens mogen zien, in minder onzekere tijden." zei ik.
Maranna glimlachte.
"Dit hebben we graag voor jullie gedaan. Als er iets is dat we kunnen doen voor jullie, of voor ons land, dan zullen we dat doen."
Marron knikte bevestigend. "Als iemand ons vraagt te vechten, dan zullen we dat doen. Voor Terre. Maar ook voor u, prinses. Ik ben blij u te mogen ontmoeten."
Even stond ik sprakeloos te kijken naar deze Elfen. Merryn had dus gelijk gehad: het was inderdaad zo dat elke Elf bereid was voor Terre te vechten. Ik had het net gezien. Ik bewonderde hun wil om Terre te beschermen, maar wat me het meest verbaasde was dat Marron ook voor mij wilde vechten. Ik had geen idee wat ik moest zeggen. Gelukkig was Merryn me voor.
"Wij hopen een grote veldslag te kunnen voorkomen, maar we zijn erg blij met jullie toegezegde hulp. Laten we hopen dat het niet nodig is."
Na afloop van deze woorden namen we afscheid van Marron en Maranna. Ik vond het erg jammer.
In stilte stapten we op onze eenhoorns. Ik wist niet of Merryn ook onder de indruk was geweest van wat Marron had gezegd, maar hij doorbrak de stilte niet.
Nog even zwaaiden we naar gastadres en de andere dorpsbewoners, en toen lieten we het kleine dorpje volledig achter ons.
"Nog maar een paar dagen reizen en we moeten in Casta zijn."

Reacties (2)

 • Lente2

  Mooi dorpje. Ben benieuwd wat er nu komen gaat!

  9 jaar geleden
 • EffieTrinket

  Nu gaat het gebeure_O_
  Snel snel vederr:Y)

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen