Foto bij XXII. Let's talk (part 1)

We hadden alweer een grote afstand afgelegd, zonder veel te praten. Onze hoofden zaten veel te vol met zorgen om wat er zou komen. Het was raar om je land weer terug te zien, terwijl je wist dat het onherroepelijk zou veranderen. Als er een strijd kwam, zou dit land nooit meer hetzelfde zijn als eerst.
En het was mooi. Echt mooi. Alsof ik Terre voor het eerst zag, keek ik om me heen. Dunne stroompjes water, uitlopers van de rivier Adrèn, schitterden in de zon. Net alsof er stroompjes vloeibaar zilver door het lang liepen.
Hoewel dit stuk van Terre vooral grasland was, zagen we af en toe jonge boompjes staan. Deze bomen groeiden niet ver van het lumière bos. Prachtige bomen, jong maar sterk. Deze bomen waren zo anders dan het gevreesde bos in Hymas. Het bos waar ik het hert tegen was gekomen.
"Merryn? Geloof jij eigenlijk in Dÿane?" vroeg ik.
Voor hem leek dit uit het niets te komen, maar ik was op dit onderwerp gekomen door de gedachte aan het mysterieuze hert.
"Hoezo?"
"Nou, in de herberg had ik je toch het hele verhaal verteld? Ik vertelde je toch ook over het bos en over het hert dat ik daar tegenkwam?"
Hij knikte.
"Nou, ik denk dat zij één van de dienaren van Dÿane was. Als ik het niet allemaal heb gedroomd..."
Merryn keek me verbaasd aan. Het was duidelijk dat hij dit niet verwacht had.
"Ik weet niet of ik wel in Dÿane geloof." zei hij. "Ik heb namelijk nog nooit iets Goddelijks gehoord of gezien. Maar dat betekent niet dat ze niet bestaat. Ik weet niet wat je hebt gezien, maar ik denk niet dat het een droom was. Je zei toch dat het je helder voor je ogen stond, en dat je daarna een hert zag wegrennen?"
Ik knikte. "Maar hoe kan het dan dat het voelde alsof ik wakker schrok?"
"Ik weet het niet, maar misschien had Dÿane wel een bedoeling daarmee. Misschien wil ze niet te veel op de voorgrond treden, omdat het gevaarlijk is. Of ze wil dat je niet te veel op haar rekent."
Ik was stil. Als het hert een boodschapper van Dÿane was, en als Dÿane hiermee inderdaad een achterliggende reden had, dat betekende dat ze bestond.
En als ze bestond, kon ze dan ook Terre helpen bij de strijd?

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen