“Wie is er dan?” vraag ik dan zo nonchalant mogelijk, want eigenlijk ben ik zo zenuwachtig als wat. Heb ik dan toch misschien familie? Ze opent de deur, er zit een vrouw.
“Anouk, dit is je moeder.”

Ik heb het gevoel dat mijn ogen bijna uit hun kassen vallen. De vrouw staat op en glimlacht vriendelijk naar me. Ik slik. Wat moet ik nu doen, haar omhelzen, zeggen dat ik het wel wist, zeggen dat ik van haar hou, haar gemist heb? Maar waarom? Dit is wel de vrouw die me hier voor 16 jaar heeft opgesloten! Dat laatste haalt me over om gewoon op een stoel te gaan zitten. Ik voel gewoon dat de vrouw nerveus wordt. Ze komt op de stoel naast me zitten. Sylvia gaat op haar stoel achter haar bureau zitten.
“Zo, Anouk. Je moeder komt je ophalen. Je kunt eindelijk naar huis! Vind je dat niet fijn?” Ik kijk haar chagrijnig aan.
“Joepie,” zeg ik sarcastisch. “Maar dat ‘huis’ waar is dat dan?” vraag ik dan, toch een beetje nieuwsgierig. Nu is het de eerste keer dat de vrouw iets zegt.
“In Magdeburg,” Ze praat Nederlands, maar ik hoor het Duitse accent er toch door heen. Ik spring overeind.
“WAT!! IN DUITSLAND! IK WIL NIET NAAR DAT KUT MOFFENLAND!” schreeuw ik uit.
“Anouk! Gedraag je en ga zitten,” zegt Sylvia streng. Ik ga weer zitten. Ik kijk naar mijn afgetrapte sneakers. In Magdeburg? Dat is helemaal in het oosten, dan zie ik de guys nooit meer terug. Ik hoor Sylvia en ‘mijn moeder’ praten. “Nou er is wel wat belangrijks, Anouk is zeg maar, een probleemkind. Ze heeft een strafblad door illegaal graffiti spuiten, vechtpartijen, vandalisme en ga zo nog maar even door… Ze sloot zich een tijdje geleden af van alle andere mensen,” vertelt Sylvia. Ik voel ‘mijn moeder’ me meelevend aankijken.
“Anouk, ga maar naar je kamer, dan kun je het verwerken. Morgen neemt je moeder je mee naar je nieuwe huis,” zegt Sylvia slijmerig. Ik sta op en loop als een zombie naar mijn kamer. In mijn kamer aangekomen smijt ik de deur met een klap achter me dicht. Tranen springen in mijn ogen. Ik wil hier niet weg, ik wil niet opnieuw beginnen! Ik laat me op mijn bed vallen en sla er met mijn vuisten op. Waarom? Waarom ik telkens weer?! Ik ga rechtop zitten en pak mijn kickbokshandschoentjes, het zijn dunne, zwarte vingerloze handschoenen. Boos pak ik een oversized joggingbroek en een tanktopje. Vlug trek ik het aan en pak mijn IPod, ik zet keihard Metallica aan. Dan ren ik de trap af naar beneden.
Als ik in de kelder aankom trap ik met mijn voet het licht aan. De Tl-buizen knipperen aan. Met grote stappen loop ik naar mijn boksbal in het midden van de kamer toe. Gefrustreerd begin ik er tegen te slaan. Nadat ik een hele tijd hebt geslagen plakt mijn truitje aan mijn rug. Zweet druppelt van mijn voorhoofd. Ik zak door mijn benen. Ik wil hier blijven, ik wil Ryan niet kwijt! Ik zucht diep.
Opeens schiet er een idee in mijn hoofd. Wat als ik nou gewoon wegloop, dan kan ik hier in de buurt blijven en hoef ik niet naar dat kut moffenland! Vlug sta ik op en ren naar mijn kamer. Ik pak de kleding die ik vanmiddag aanhad en ren naar de badkamer. Vlug douche ik me en trek ik de kleren aan. Dan loop ik weer terug naar mijn kamer. Oké… hoe ga ik hier veilig wegkomen…? Mijn oog valt op het raam en ik krijg een grijns op mijn gezicht. Vlug open ik hem en steek mijn benen erdoor. Ik kijk nog 1 keer om en zet me dan af. Ik val 2 verdiepingen naar beneden en landt perfect op mijn voeten. Ik kijk om me heen en ren er dan vandoor.
Als ik een paar straten verder bent stop ik met rennen. Rustig loop ik naar de skatebaan. Het begint al te schemeren. Als ik er aankom zie ik dat er niemand meer is. Ik zucht eens diep. Dan voel ik een druppel op mijn hoofd, en nog een, en nog een. Dan begint het te stortregenen.
“KUT!” schreeuw ik. Ik sprint naar de halfpipe en ga onder het afdakje staan. Verdrietig kijk ik naar de regen. Na een tijdje is het pikkedonker en regent het nog steeds. Zuchtend zak ik door mijn benen en ga lekker liggen, met mijn hoofd tegen de wand. Ik kruip nog wat dieper in mijn vest en zo val ik langzaam in slaap.

Reactions <3

Reacties (5)

 • Adommy

  Ikke heb abo :3

  1 decennium geleden
 • AutumnRose

  Mooi!

  1 decennium geleden
 • ElisaN92

  "-IK WIL NIET NAAR DAT KUT MOFFENLAND!”
  ahahahahah

  1 decennium geleden
 • Ecee

  leukk, maar wel sielig voor haar.

  1 decennium geleden
 • xMyObsession

  mooi (:

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen