“KUT!” schreeuw ik. Ik sprint naar de halfpipe en ga onder het afdakje staan. Verdrietig kijk ik naar de regen. Na een tijdje is het pikkedonker en regent het nog steeds. Zuchtend zak ik door mijn benen en ga lekker liggen, met mijn hoofd tegen de wand. Ik kruip nog wat dieper in mijn vest en zo val ik langzaam in slaap.

Ik voel iemand me prikken. Zachtjes grom ik en ik hoor wat mensen lachen. Langzaam open ik mijn ogen en zie voor me Rob, Mark, Stefan, Thomas en Ryan. Ik krijg een glimlach op mijn gezicht en vlieg Ryan om zijn hals. Hij schrikt even maar knuffelt mij dan ook. Als ik hem loslaat kijkt hij me bezorgd aan.
“Anouk, wat doe je hier?” Mijn gezicht betrekt weer.
“Ik ben op de vlucht voor mijn moeder…” mompel ik. De jongens kijken me verbaasd aan.
“Je - Je moeder?!” stottert Rob. Ik knik.
“Maar ik wil niet naar dat kut moffenland, en ik wil niet naar dat mens toe en – en – en - en ik wil jullie niet kwijt…” De jongens kijken me ontroerd aan.
“Groepsknuff!” roept Thomas. Meteen voel ik 10 vertrouwde armen om me heen. Ik schiet in de lach.
“Jullie zijn geweldig,” mompel ik.
“Weten we toch!” roept Rob dan. Ik grijns en geef hem een stomp tegen zijn arm. Hij laat zijn skateboard vallen. Vlug spring ik erop en skate ervandoor.
“Dankjewel!” roep ik lachend. We skaten wat op de skatebaan, totdat ik een meisje hoor huilen. Verbaasd kijk ik naar de richting van waar het geluid komt en zie een meisje van 12 dat gepest en geduwd word door 7 jongens van ongeveer 16 à 17 jaar. Boos skate ik er naar toe. Ik ga langs het meisje staan en kijk de jongens boos aan.
“Kunnen jullie wel! Met z’n vieren tegen 1! Watjes!” roep ik ze toe. Ze kijken me grijnzend aan.
“Tuurlijk mop, heb je er problemen mee?” zegt een jongen dreigend. Ik neem de jongen in me op. Hij is groot en gespierd en heeft een gigantische pukkel op zijn neus.
“Ja, toevallig heb ik er wel problemen mee. Dus als jullie nu even op willen tyfen!” zeg ik arrogant.
“Waarom zouden we dat doen?” vraagt een ander, die in tegenstelling tot de eerste lang en dun is.
“Omdat ik dat zeg, doh… Tjonge, is dat zo moeilijk te begrijpen?!” De jongens kijken me beledigd aan. De dikke wilt op me afstappen maar ik houd hem tegen. “Als ik jou was zou ik dat maar niet doen, het kan dan namelijk erg slecht met je aflopen,” snauw ik dreigend.
“O ja, wat wil je er tegen doen dan?!” zegt hij spottend terwijl hij toch op me afstapt.
“Nou, dit…” Ik haal uit en sla hem vol op zijn neus. Ik hoor wat breken en vlug trek ik mijn hand terug. Bloed stroomt uit zijn neus. Hij schreeuwt het uit van de pijn en grijpt met beide handen naar zijn neus. Door het geluid komen Rob, Mark, Stefan, Thomas en Ryan aangelopen.
“Wat is hier aan de…” zegt Stefan, maar hij stopt als hij van mij naar de jongen kijkt. Rob zucht,
“Anouk, Anouk, Anouk toch. Hoe vaak moet ik het je nog zeggen, je moet geen neuzen breken,” zegt hij plagend. Ik steek mijn tong uit en stomp hem op zijn arm.
“Toevallig vroeg meneer er zelf om, ik had hem nog gewaarschuwd, maar hij wilde niet luisteren.” Hij schiet in de lach. Ik draai me om naar het meisje, waarbij ik mijn rug keer naar de herrieschoppers. Het meisje kijkt me geschrokken aan. Ik kijk haar vriendelijk en bezorgd aan, of dat probeer ik tenminste. “Gaat het een beetje?” Ze knikt.
“Ja, dankjewel.”
“Graag gedaan.” Haar ogen worden groot en ze opent haar mond, maar voordat er een geluid uitkomt lig ik al op de grond met een jongen bovenop mijn rug. Hij pakt me vast aan mijn haren en slaat mijn hoofd met een klap tegen de grond. Pijn schiet door me heen en het wordt even zwart voor mijn ogen en verdwijnt alles om me heen.

Reactions <3

Reacties (3)

 • Adommy

  eCe zei op 20 dec 2009 - 13:27:
  Is die jonge gek ofseu, als zij bijkomt, ist pas feest dnekik >.

  Indeed x'D

  1 decennium geleden
 • Ecee

  Is die jonge gek ofseu, als zij bijkomt, ist pas feest dnekik >:|

  1 decennium geleden
 • xMyObsession

  Kut kind -.-

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen