Foto bij 2. Julia

Sorry, dat het zo lang duurde. Probeer zo vaak mogelijk te update.

Abo, kudo, tip, reacties(A)

‘Damn it!’
Ik schopte mijn sporttas door de kamer heen en keek toe hoe hij tegen drie muren stuiterde en mijn knuffelkat vermoorde voor hij tot stilstand kwam tegen mijn bureau. Ellendige zak die hij was. Hij was hier niet geweest om zijn wapen op te halen. Hij had simpel weg willen weten waar ik mijn spullen bewaarde. Alles was uit mijn sporttas verdwenen. Mijn wapens, mijn kleding, zelfs mijn kikkersnoepjes! En niemand zelfs Harry mocht aan mijn kikkers komen.
‘Juli! Alles goed?’ riep Lily van beneden.
‘Ja, ik ben alleen iets kwijt.’ Riep ik terug.
Ik kon moeilijk tegen mijn zus vertellen dat iemand mijn wapens en snoepjes gejat had. Ze zou me niet geloven. Of erger ze zou me wel geloven en me naar het eerste beste politie bureau slepen. Ik had nog wel ergens andere wapens liggen maar mijn favorieten waren weg. Ik dook mijn kleding kast in en duwde mijn winter en zomerkleding uit elkaar. In de helft paste ik al niet meer maar hoe meer er in mijn kledingkast hing hoe minder duidelijk de dubbele wand was.
Vrijdag was voorbij gevlogen. Ik had me iets verslapen maar was nog wel op tijd op school verschenen. Soort van. Mevrouw Kerner had niet eens doorgehad toen ik halverwege de les was komen binnen lopen. Door de dag heen had ik nog drie smsjes binnen gekregen. Naam, plaats en tijd. Ik moest half Dublin door om er te komen maar dat maakte niet uit. De prijs voor deze was twee keer zo hoog als mijn twee laatste bij elkaar.
23:55.
Dat was de tijd dat ik daar moest zijn. Ik had nog zo’n tien minuten voordat ik weg moest zelfs al was het pas iets over negen. De dubbele wand bevatte extra wapens en kleding die teveel op zou vallen als ik ze gewoon in de kast zou hangen. Een leren broek en jack vlogen richting mijn bed en werden gevolgd door een sporttas. We zaten in het centrum vanavond. Genoeg gebouwen om te verstoppen maar ook heel veel camera’s om opgemerkt te worden.
Ik trok mijn donkere haren in een staart en verstopte die in de kraag van mijn jas. Met moeite gleed ik in de leren broek. Waar had ik mijn schoenen ook alweer gelaten? Mijn kamer was wat je noemt een kleine chaos. Of een groot slagveld. Mijn ene schoen stond boven op de kast maar die andere was foetsie, weg, verdwenen naar een andere dimensie, op vakantie naar Narnia. Of op mijn bureau zag ik na een kleine speurtocht.
Voor iemand die altijd zorgvuldig te werk moest gaan was ik een behoorlijke sloddervos en een chaoot. Ik maakte zelden fouten als het om targets ging maar als het om de juiste spullen mee naar school nemen ging was ik een hopeloos geval.
‘I can taste the tension like a cloud of smoke in the air. Now I’m breathing like I’m running cause you’re taking me there don’t you know…’ Hé wacht eens.
Ik was zo vrolijk aan het meezingen dat het even duurde voor ik doorhad dat het mijn ringtone was die afging in plaats van mijn radio die ik niet aan had staan.
‘Hallo?’
‘Ola!’ gilde Amelia door de telefoon heen.
‘What’s up?’ vroeg ik met een kleine grijns.
Ik was dol op Amelia zelfs al werd ik een paar keer per maand gemarteld met haar kookkunsten.
‘Ga je vanavond mee uit?’ Ik beet op mijn onder lip. Een nadeel van mijn baan was dat ik dit soort dingen mistte. Maar als ik dit soort dingen met Amelia wilde doen moest ik wel werken. Ik schudde mijn hoofd toen haar vertelde dat Lily me niet liet gaan. Lily had ik al verteld dat ik naar Amelia ging.
In het weekend waren dit soort leugens noodzakelijk.
‘Dus je gaat echt niet mee?’
‘Sorry, meis, volgende keer.’
Amelia hing licht teleurgesteld op. Ze was niet de enige.
Of ik schuldgevoel had voor iedereen die ik neerschoot? Ja en nee het was ingewikkeld. Ik was er niet trots op maar de organisatie voor wie ik werkte nam alleen zaken aan waarbij criminelen betrokken waren. Nooit onschuldige. Waar ik me wel voor schaamde was de adrenaline kick die ik kreeg zodra mijn kogel doel trof.
Ik slikte en wenste dat ik mijn kikkersnoepjes nog had. Waarom ik uitgekozen was voor deze baan wist ik nog steeds niet. Je werd aan honderden testen onderworpen zonder het zelf vaak door te hebben. Alleen degene die voor allemaal slaagde werden benaderd. Twee keer raden die met vlag en wimpel slaagde.
Het was niet zo van hier heb je een geweer en we vertellen wel wie je neer moet schieten. Het ging heel voorzichtig want vaak gingen zelfs de mensen die slaagde niet akkoord met de voorwaarden. Wat zou jij zeggen als ze je vroegen voor geld mensen neer te leggen? Ik gooide mijn tas over mijn schouder en duwde geruisloos mijn raam omhoog. Vanuit hier belande je op het platte dak van de garage en vanaf daar kon ik naar beneden. Zodra mijn voeten de grond raakte werd mijn aandacht getrokken door een zacht zoemende motor. De schaduwen verborgen me prima maar ze deden hetzelfde voor de donkere auto.
Was Lily van plan uit te gaan?
Nee, Lily’s auto klonk als een halve jungle als je hem startte. Deze klonk veel luxer. Ik stapte uit de schaduwen van de garage en wachtte af. Soepel als een roofdier gleed de zwarte lexus uit de schaduwen. Ik vernauwde mijn ogen om ze gelijk weer open te sperren. Harry zat achter het stuur.
‘Ga je mee?’ vroeg hij terwijl hij door het raampje naar buiten leunde.
‘Nee, je kent de regels. Samen uit samen thuis geld niet voor dit.’ Hoewel ik niet heel veel zin had om op mijn krakkemikkige fiets te gaan. Hoe ironisch het ook was een van de beste sluipschutters van Ierland moest naar haar doelwitten op de fiets.
‘Stap in Carsten. Die fiets van je stort vandaag of morgen nog in zelfs met jou lichtgewicht.’
‘Het mag niet en wie zegt dat ik op de fiets ga.’ Blufte ik terwijl ik heel blij was dat ik niet zo snel rood werd.
Ik klemde mijn kiezen op elkaar en gaf me toen over. Voor deze keer kon het vast geen kwaad. Zeker niet als we toch samen moesten werken. Met stramme passen liep ik naar de auto en gooide mijn tas achterin. Ik gleed in de bijrijdersstoel en klikte de gordel vast. Mijn ademhaling stokte even toen Harry het gas in trapte en mij bijna door de stoel heen beukte.
Dit ging vannacht echt helemaal goed komen.

Reacties (5)

 • nightqueen

  domino van jessie j!!
  zit daar wel vaker mee in mijn hoofd ensow xd
  loveeeeee ittt!!!
  snel verder ajb =)

  8 jaar geleden
 • SuperrrLouis

  owh, arme knuffelkat =[
  vrrd?

  8 jaar geleden
 • GottaBeLouis

  I like it!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 It's Beautiful!!! ^^

  Snel verder!!! xxx

  8 jaar geleden
 • ElisePayne

  Oehh, me like ^^ <3

  8 jaar geleden
 • Gouis

  daaamn I like it <3

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen