Ik heb nog wel ergens een schetsje van Casta liggen. Het is niet geweldig, maar als ik het kan vinden, zal ik het plaatsen.

Casta kwam steeds dichterbij, en naarmate dat gebeurde, werd ik steeds stiller. Zou mijn vader het nieuws hebben gehad? En zo ja, wat zou hij weten?
Ja, ik zag er tegenop om alles uit te moeten leggen. Een oorlog... Er is geen enkele koning die zijn land graag ziet in een oorlog. Behalve Menro misschien, bedacht ik me verbitterd.
Ik wist dat onze reis er bijna op zat. Ik wist dat we Casta nu bijna zouden moeten zien en ook Menro's kaart bevestigde dat.
En ik had gelijk. Daar lag het dan: Casta. Het was het meest indrukwekkende wat de Elfen ooit hadden gebouwd, en door de twee weken weg van hier, werd ik weer herinnerd aan de schoonheid van de stad. Het was ook oud. De stad was gebouwd in Terra's tijd. De stadsmuren waren meters dik en nog veel hoger. Het had de Elfen altijd beschermd tegen aanvallen. Maar dat was in Terra's tijd. Nu was het zo lang vrede geweest. Het vredesverdrag met de mensen was duizenden jaren oud. Vele generaties Elfen hadden in vrede geleefd en de muren waren eeuwenlang onnodig geweest. Nu zouden we ze misschien weer nodig hebben.
Maar Casta was ook mijn thuis. Het kasteel, dat op een heuvel bij de stad stond, was altijd mijn thuis geweest. Nog nooit had ik alle kamers goed kunnen bekijken, maar dat nam niet weg dat ik het kasteel kende.
Maar één ding stak boven alles uit: een gigantisch standbeeld van Terra. Het was vlak na haar dood gemaakt, en het liet haar zien in de bloei van haar leven.
Ze hield haar zwaard in de lucht en de het leek of de wind door haar haren waaide. Elk haartje was gemaakt alsof het marmer leefde. Het was prachtig.

Reacties (4)

 • Lente2

  O, ik wil dat schetsje van Casta wel zien als dat kijk! Ben benieuwd.

  9 jaar geleden
 • ImmaBeAPenguin

  varder, varder ohh..eops.....sorry
  ..
  verder; verder!

  9 jaar geleden
 • Livgardet

  snel verder!

  9 jaar geleden
 • EffieTrinket

  Oeeh denk wel dat het echt een mooie stad is(yeah)
  Snel snel veder(A)

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen