Foto bij 60 • Juliet Willis

Angstig zat ik in elkaar gedoken in een hoekje van de kantine. Na veel gezeur was Emma erin geslaagd om me de toiletten uit te krijgen en me naar de kantine te sleuren. Ze was er zeker van dat er niets ging gebeuren, maar ik vertrouwde het niet echt. Hier zit echt iedereen. Louis, Zayn, Yasmine, Rose, Harry en Niall. Dit laatste twee waren degene waar ik het meeste schrik voor had.
‘Ontspan je nu toch eens en eet gewoon.’ Zei Emma terwijl ze naar mijn ingedoken houding keek. Ik had me zo klein mogelijk gemaakt en keek de hele tijd de kantine rond.
Voor de eerste keer in vijf minuten keek ik nog eens naar wat er voor mijn neus stond en keek dan weer de kantine rond. ‘Ik heb geen honger.’ Zei ik als simpele verklaring voor het feit dat ik niet at. Eigenlijk had ik verschrikkelijke honger, maar ik kreeg gewoon niets door mijn keel door de angst die door mijn lijf gierde. Er verschenen gewoon heel de tijd horrorbeelden voor mijn ogen over wat Harry en Niall wel niet met me zouden doen als ze me ta pakken kregen.
Emma propte het laatste stukje eten in haar mond en draaide zich zuchtend naar me toe. ‘Oké, dan gaan wel wel ergens anders zitten.’
Ze stond om het punt op recht te staan wanneer ik haar weer naar beneden trok en mezelf nog kleiner maakte dan ik al was. ‘Beweeg niet!’ Siste ik naar haar terwijl ik mijn gezicht zo goed mogelijk probeerde te verbergen door mijn gezicht zo goed als plat te drukken op de tafel.
‘Wat krijg jij nu plots?’ Vroeg ze niet-begrijpend.
‘Blijf gewoon zitten zoals ik je zei en zeg wanneer hij weg is, of toch op z’n minst niet meer kijkt.’ Siste ik nu veel dringender naar haar.
Als ze nu zijn aandacht zou trekken, zou hij mij sowieso ook zien zitten en zou dat mijn dood betekenen. Ik hief mijn hoofd een beetje op zodat ik Emma’s gezicht kon zien en ik zag ze de kantine rond kijken, net zoals ik al een hele middag aan het doen was, nog steeds met een niet-begrijpende blik op haar gezicht geplakt. Die verdween echter toen ze zag wat, of beter gezegd wie, mijn probleem was.
Ze zuchtte terwijl ze de jongen bleef aankijken. Na een tiental seconden keek ze eindelijk weg en keek terug naar mij. ‘Je kan je niet eeuwig voor hen blijven verstoppen, Juliet.’ Ze richtte haar blik weer even op de krullenbol. ‘Ook al wil je het zo graag.’
‘Als ik ben afgestudeerd, zal ik wel naar het ander landverhuizen.’ Ik vond de moed om even op te kijken en zag dat de jongen verdwenen was van de plaats waar hij daarjuist nog stond. Voorzichtig hief ik mijn hoofd nog een beetje meer op en keek de kantine helemaal rond. Aan de tafel waar ik ook ooit aan had gezeten, zag ik hem met zijn rug naar me toe zitten. Ik zuchtte opgelucht. ‘Of misschien een ander continent.’
‘En dan zie je daar iemand die hard op hen lijkt en ga je daar weer voor vluchten omdat je denkt dat ze je achterna zijn gekomen.’ Ze zuchtte. ‘Dat is geen oplossing!’
‘Misschien niet voor jou, maar wel voor mij!’ Kaatste ik kwaad terug. Zij moest niet over mijn leven geen beslissen. Ik mag toch zelf kiezen wat ik doe in mijn leven?
Het zilverpapier waar zo’n kwartier geleden haar eten nog in zat, maakte ze tot een klein bolletje en gooide het in de vuilbak die zo’n vijf meter van haar vandaan stond. ‘Wat jij wilt, maar ik vind het een stom idee. Denk je dat ik niet bang ben voor hen nudat ik ze in de steek gelaten heb? Ik heb evenveel recht om bang te zijn als jij, maar ik verschuil me toch niet zoals jij?’ Ze rechtte haar rug en stak haar kin de lucht in. ‘Je moet niet laten zien dat je bang voor ze bent, je moet juist laten zien dat ze je niets kunnen doen, ook al denk je binnenin niet zo.’ Ik zag haar op die manier naar hun tafel kijken en ik durfde ervoor te wedden dat ze binnen een minuut in elkaar geslagen naast me zou liggen, maar er gebeurde niets. Helemaal niets.


Oh, wat gaan die twee weken paasvakantie toch zo'n deugd doen. ^^ Ik beloof dat ik verschrikkelijk hard mijn best zal doen om veel te schrijven, jullie dan ook voor kudo's en reacties? (a) En bedankt, alle 109 abo's ;D <3

Reacties (8)

 • xximkexx

  verduuuuuuuuuuuur:D

  9 jaar geleden
 • xBaps

  Verder!!!

  9 jaar geleden
 • MacGyver

  Twee weken paasvakantie?! Gemeen, ik heb maar een week meivakantie en tweede paasdag vrij(huil)

  9 jaar geleden
 • Salute

  Verder! <33

  9 jaar geleden
 • LukeHemmings

  Ikke ben zo cool, heb al maan ABO ofzo maar k heb ng nooit gelezen.....
  Heb net alles in 1 x gelezen: GE-WEL-DIG!!
  En bij dat deel paar deeltjes terug over dat Liam in z'n kruis was geraakt, moest k echt mega hard lachen.....
  Maar m'n iPod liet niet toe om te antwoorde.:P
  Gauuuwwww verrrderrr!!!

  Xx LxL

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen