Foto bij 7. Julia

Whoop, Whoop new chapter. Haha, ik ben een beetje erg blij en dat op dit tijdstip. Voor mensen die willen weten hoe laat het is het is 0:40. Dus zo snel naar bed. Komende week misschien niet elke dag een new chapter want mijn proefwerkweek komt eraan en kort daarop beginnen alle extreme examen trainingen (wish me luck)

Abo, kudo, tips, reacties.

Liam hield me tegen voordat we bij het raam waren.
‘Jij gaat niet mee naar binnen.’ Zei hij.
‘Wat? Ben je gek geworden? Amelia zit in de problemen ik ga daar naar binnen.’
Ik wilde verder lopen maar Liam greep mijn bovenarmen beet en hield me tegen. Ik stribbelde tegen, probeerde hem te schoppen maar hij was veel groter en sterker dan ik. Maar paniek gaf me gelijk een adrenaline kick die me ook extra kracht gaf. Ik wist me bijna los te rukken toen Liam hulp kreeg. Een tweede paar handen sloot mijn armen en nek in een houdgreep. In een klap stond ik doodstil.
Zodra Liam ervan overtuigd was dat ik bleef waar ik was. Hé ik zat in de houdgreep waar ik niet uit weg kon. Misschien als ik heel vals ging zingen dat hij me van schrik los liet. Waarschijnlijk niet maar ik kon het altijd proberen. Liam was inmiddels uit het zicht verdwenen.
Ik probeerde mijn hoofd los te krijgen maar het lukte niet. Wie had me vast? De hulk? Superman? Een teletubbie? Mijn blote voeten kregen geen grip op het natte gras en ik was niet zwaar genoeg om iemand met me naar beneden te trekken. Mijn nagels klauwde alleen maar in het leer van een mouw.
‘Wil je zo vriendelijk zijn me los te laten?’ kon ik met moeite uitbrengen.
Misschien dat als ik het netjes vroeg ik inderdaad ook los zou komen. Een rommelende lach weerklonk in de romp langs me maar de greep verslapte niet.
‘Niet tot dat Liam terug is.’ De stem was laag en vriendelijk en ik kende hem niet.
Maar als hij wachtte tot dat Liam terug was…
Mijn ogen vlogen omhoog op zoek naar iets van een teken dat alles goed was. Een antwoord van Liam, een rooksignaal. Maakte me eigenlijk niet zoveel uit zolang Amelia maar oké was. Ik had al een onschuldige dode op mijn geweten ik wilde er geen tweede bij en al helemaal geen die mijn beste vriendin was.
‘Als ik nou beloof braaf op mijn kont te gaan zitten wil je me dan loslaten?’
‘Ik ga boven op je zitten als je probeert weg te komen.’ Zei de stem langs me.
Hij moest niet zo hard praten. Van zo dichtbij leek zijn stem wel een boombox. Mijn oren rommelde en met mijn werk had ik alle vijf mijn zintuigen heel hard nodig. Nu ik zelf het doelwit was nog meer dan gebruikelijk.
De greep werd langzaam losser. Zodra de arm rond mijn keel verdween richtte ik me op en schudde de verwarde klittenbos die nu mijn haar was terug uit mijn gezicht. De jongen was ongeveer dezelfde hoogte als Liam. Scherpe jukbeenderen staken af onder een licht getinte huid. Bruine ogen keken me geamuseerd aan terwijl ik op het gras ging zitten. Binnen no time was de onderkant van mijn shirt doorweekt en had ik nat ondergoed. Misschien had ik moeten zeggen dat ik binnen netjes op de bank was gaan zitten als hij me losliet.
Warrig zwart haar stond van zijn hoofd af en iets zei me dat ik niet de enige was die recht uit bed kwam. Zijn gezicht kwam me vaag bekend voor maar ik kon er geen naam bij vinden.
Er waren geen verdere geluiden uit de kamer gekomen dus of Liam was ook dood. Of Amelia was weer in slaap gevallen. Of Liam verkrachtte Amelia. Of Amelia verkrachtte Liam. Angst werd over genomen door nieuwsgierigheid en ik beet op de binnen kant van mijn wang om me af te leiden. Angst en nieuwsgierigheid zijn een slechte combinatie. Je wordt er roekeloos van en dat was iets wat ik niet mocht zijn.
‘Jij bent Julia toch? Degene die Liam vannacht heeft plat gebeukt.’ Vroeg de jongen.
‘Tenzij Liam gister vaker door mensen is plat gebeukt en in een zwembad is geland ben ik inderdaad die Julia.’
‘Zayn Malik.’ Stelde de jongen zich voor. ‘Heb jij Liam in het zwembad gegooid?
‘Nee, ik gleed uit.’ Zei Liam die van het dak afsprong en naast me lande. Hij had mijn broek en laarzen bij zich.
Ik ving ze verbaasd op terwijl hij ze op mijn schoot gooide. ‘Wat was er met Amelia?’ vroeg ik bezorgd terwijl ik overeind sprong. Nu Liam terug was hoefde ik niet meer bang te zijn dat Zayn me zou pletten. Anders zou ik mijn pannenkoekentheorie van gisteravond er weer bij moeten halen. Een vreemde geur kwam van Liams broek af. Ik trok mijn neus op en stapte een stukje weg van hem.
‘Amelia had een nachtmerrie of iets. Schrok zich dood toen jij er niet was en vond vervolgens je broek met bloed op de grond langs haar bed.’
Bloed op mijn broek. Ik bekeek de broekspijpen en inderdaad. De rechterbroekspijp had een spoor van bloeddruppels. Die van Harry? Die van Liam? Van iemand anders? Nee, het moest dat van Harry hij was de enige die in de buurt was geweest van mijn enkels. En dichterbij zou hij ook niet komen. Nooit meer.
‘Wat heb je met het meisje gedaan?’ vroeg Zayn die ook zijn neus had opgetrokken. Yay, mijn neus had me dus niet bedrogen. Dank u neus.
‘Onder zeil gebracht en Juul haar spullen meegenomen. Met een beetje geluk denkt ze dat ze Juul erbij verzonnen heeft.’
Ik voelde me er niet prettig bij toen hij dit vertelde. Amelia veranderde langzaam in een pion in een spel waar niemand de regels van kende. Als ze mijn niet te pakken konden krijgen… Misschien gingen ze dan achter Amelia aan. Of Lily. De lijst van mensen waarmee iemand mij kon pakken was klein maar hij bestond wat betekende dat ik al teveel mensen in gevaar bracht.
Zayn keek omhoog naar het raam dat nu weer keurig gesloten was. Ik wist niet hoe lang het zou duren voor ik Amelia weer zou zien maar iets zei me dat het nog wel even kon duren. Liam greep zachtjes mijn elleboog beet en begon me mee te trekken maar in een reflex trok ik mijn elleboog los. Ik was in die paar minuten nog steeds geen fan geworden van lichamelijk contact. Zayn grinnikte.
‘Dit is een pittige.’

Reacties (4)

 • xannekee

  oeeh, leukleuk!!

  8 jaar geleden
 • nightqueen

  leuk leuk leuk!! vind het echt leuk xd
  snel verderr? ja? echt? whiii =)

  8 jaar geleden
 • ximthatfreak

  Snel verder kusje x

  8 jaar geleden
 • ElisePayne

  Leuk stukje;)x

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen