Foto bij 64 • Juliet Willis

Ik moest wel in de auto in slaap gevallen zijn, want ik kon me niet herinneren dat ik de drempel van het huis van de ouders van Liam was overgestapt. Of het kon ook zijn dat ik gewoon zo moe was dat ik het me allemaal niet meer kon herinneren.
Geoff zette me neer op de zetel en legde een paar dekentjes over me heen, zodat ik het terug warm kreeg, terwijl Karen een warme chocomelk naast me neer zette. Onmiddellijk klemde ik mijn vingers om de tas om ook mijn handen op te warmen. Drinken deed ik nog niet omdat ik wist dat ik toch mijn tong zou verbranden.
‘Wil je nog eens uitleggen wat er allemaal aan de hand was?’ Ze waren allebei in de zetel over die van mij gaan zitten en Karen sprak me aan. ‘Want ik kan niet zo heel goed volgen.’
Ik zuchtte zachtjes, zodat ze het zeker niet zouden horen, en keek naar mijn tas warme chocomelk. De hele uitleg lang, bleef mijn blik daar op gevestigd. Ik vertelde hen over Mark en zijn twee kinderen en hoe hij me behandelde als een stuk vuil. Over hoe ik en mijn moeder dan eindelijk weggingen en bij Niall terecht kwamen. Ik vertelde hen ook onmiddellijk over die weddenschap waar Liam me over verteld had. Ik kon ze maar beter alles zeggen.
Tijdens mijn hele uitleg, bleven ze muisstil luisteren en zelfs daarna waren ze nog stil. Alsof ze alles eerst moesten laten bezinken. Dat kon ik wel begrijpen. Die jongens die zogezegd Liams vrienden waren, waren hier al zo vaak geweest, en nu komen ze erachter dat ze zo in elkaar zitten.
‘Zeker dat we het over dezelfde Niall en Harry hebben?’ Kwam er even later dan toch verbaasd over de lippen van Karen. Ik knikte zachtjes en nam een slok van mijn warme chocolademelk. ‘Niall Horan en Harry Styles? Zeker dat het die zijn?’
Weer knikte ik. ‘Ik weet niet hoeveel u er misschien kent, maar ik ken op school maar één Niall en één Harry die met Liam bevriend waren.’
Karen bleef me verbaasd aankijken. Ze geloofde het precies nog steeds niet. ‘Zo’n vriendelijke jongens.’ Kwam er als een gefluister over haar lippen.
Geoff legde zijn hand op Karens been, om haar te doen beseffen dat het echt was, of om te troosten. Ik weet het niet, maar het was zeker geen gewoon gebaar. ‘En je hebt sinds vanmorgen niets meer van je moeder gehoord?’ Vroeg hij terwijl aan mij.
‘Nee.’ Ik schudde mijn hoofd om mijn antwoord nog duidelijker te laten zijn. ‘En als ze iets heeft laten weten op mijn gsm, zal ik het toch nooit weten. Ik besefte pas dat ik er één had tot een uur geleden.’ Ik bedoelde het moment waarop Karen zei dat ik mijn moeder toch gewoon kon bellen en dat ik toen beseft dat mijn batterij leeg was.
‘Wat voor merk is je gsm? Misschien hebben we hier voor dat merk nog wel een lader liggen. Dan komen we er zometeen wel achter.’ Stelde Geoff voor.
Mijn warme hand gleed in mijn broekzak en haalde er mijn gsm uit. Doordat het al zo’n oud ding was, was hij al helemaal beschadigd en waren sommige toetsen niet meer zo duidelijk te zien. Maar bovenaan zag ik het merk nog wel staan. Duidelijk in witte letters. ‘Samsung.’ Zei ik zachtjes.
Hij sprong onmiddellijk recht en liep naar een ladekast die hier in de woonkamer stond. Hij strok was schuifjes open tot hij het juiste schuifje gevonden had, en begon er dan wat in te rommelen. ‘Mijn vorige gsm was een Samsung. Misschien heb ik de lader er nog wel van liggen.’ Zei hij terwijl hij alles wat er in het schuifje lag eruit haalde. Een tevreden zucht verliet zijn lippen toen hij er een zwarte draad uithaalde. ‘Hier is hij.’ Hij liep naar me toe, pakte mijn gsm uit mijn hand en stopte met de oplader in het stopcontact.
‘Ik denk niet dat hij nog gaat werken nadat hij in die smeltende sneeuw gelegen heeft.’ Zei ik bedenkelijk.
‘Onzin!’ Het was het eerste wat Karen weer zei, en ze leek er helemaal over te zijn dat Harry en Niall niet die vriendelijke jongens zijn die ze dacht dat ze waren. ‘Zo’n oude gsms kunnen daar nog het beste tegen. Laat een nieuwe gsm vallen, die is direct kapot. Een gsm van vijf jaar geleden kan je van zo hoog je wilt laten vallen, die zal blijven werken.’
En inderdaad. Zo’n tien seconden later was het bekende geluidje van Samsung te horen in de woonkamer.


Ik heb zo het idee dat ik er dringend eens iets nieuws in moet zetten. Maar ik heb dus echt geen idee van wat.. Sorry dat het wat langdradig is. <3

Reacties (4)

 • love2kim

  snel verder!!
  maar wanneer komt liam weer bij?

  9 jaar geleden
 • xMissMarije

  Super gauw verder

  9 jaar geleden
 • xBaps

  Verder!!
  Echt super!

  9 jaar geleden
 • Aplin

  Dat van die gsm's klopt eigenlijk echt wel. Nja, ik hoop dat ze snel weer haar moeder kan contacteren. En natuurlijk is het helemaal niet langdradig! Het is perfect, zoals het altijd als geweest is. <3

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen