Foto bij XXIV. Arriving (part 1)

sorry voor
1. de saaie stukjes, het moet nu even.
2. het lange niet posten. I blame Lord of the Rings (oke, en de proefwerkweek)

Ik merkte dat Merryn onrustig werd, naarmate we dichter bij Casta kwamen. Was hij dan niet blij om thuis te zijn?
Ik had hem nooit gevraagd waar hij woonde, maar ik herinnerde me dat hij zich in de herberg als Merryn van Casta voorstelde. Dus dit moest toch zijn thuis zijn?
"Waar woon je eigenlijk?" vroeg ik hem.
"Huh?" Hij leek wakker te worden uit zijn gedachten. Dat kon ik hem niet kwalijk nemen, want hoe vaak had ik niet zo gereageerd?
"In de herberg stelde je je voor als Merryn van Casta, dus ik neem aan dat je hier woont. Of dat je er in elk geval vandaan komt."
Hij glimlachte. "Ja, ik woon hier inderdaad. Ik woon aan de westkant, in de buitenste rand van de huizen." Hij was even stil. "Het is een mooi huis. Mijn ouders wonen er ook, maar ik ben vaak weg. Al sinds mijn vijftiende ben ik diplomaat. Het was mijn droom om de wereld in te trekken, maar ik houd van Terre. Bovendien is niemand ooit verder geweest dna Hymas, wnat we weten allemaal wat daarachter ligt."
Ik knikte. De Norêt-wouden waren al eeuwenlang een verschrikking voor mens en Elf. Niemand, van welk ras dan ook, was ooit teruggekomen uit deze bossen. Het bos van schaduwen, werd het genoemd door Terra. Ook zij heeft het nooit betreden, maar ze beschreef de donkere kracht ervan.
En ik had het ook gevoeld, toen ik uit nieuwsgierigheid naar het Oosten reisde. Al vanaf een grote afstand kon je de kracht voelen. Ik had nog nooit zo snel gegaloppeerd.
"De Norêt-wouden." zei ik. "Ik vroeg me altijd af wat de schaduwen van de bomen verbergen, maar nu hoef ik het niet te weten. Als wat ik vermoet over die wolven juist is, komt hij uit de Norêt-wouden."
Merryn knikte zwijgend. We kenden beide de kracht van de wouden en we wilden de wezens die daar leefden liever niet van dichterbij zien.

Reacties (4)

 • Catmint

  cool, ik moet LOTR nog kijken

  9 jaar geleden
 • Livgardet

  snel verder!
  en waarom beschuldig je lotr???? het is awesome. en Faramir(H)

  9 jaar geleden
 • D3M1

  lol ik lees dat het aan LOTR ligt en wat staat er bij laatst gelezen??? een LOTR quiz;p

  9 jaar geleden
 • Lente2

  Maar voor Lord of the Rings mag je best een keer niet schrijven:D

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen