Foto bij 69 • Juliet Willis

Met de seconde werd mijn stemming beter. Ik had nu al twee lesuren overleefd, zonder Niall of Harry tegen te komen. Wel had ik Zayn gezien, waardoor ik even schrik had en in elkaar was gekrompen, maar Emma had me onmiddellijk een stomp in mijn zij gegeven waardoor ik weer recht sprong en zelfverzekerd verder in de gang liep. Zayn deed zelfs niet de moeite om scheldwoorden naar me te roepen, en dat allemaal door de hulp van Emma.
Maar nu was het weer pauze waardoor ik weer meer kans had om iemand tegen te komen. Voordat ik opzoek ging naar Emma, die het voorbije uur een ander vak had als ik, ging ik eerst naar mijn kluisje om mijn boeken om te wisselen. Het was niet ver van het lokaal waar ik gezeten had dus was ik er al snel.
‘Rose, ga Harry eens halen. Ik wil nog eens een spektakel zien.’ Mijn boeken, die ik juist uit mijn kluisje het gehaald, vielen onmiddellijk op de grond bij het horen van die stem waar alleen maar haat in te horen was.
Eerst wilde ik in elkaar krimpen, en beginnen huilen, maar toen herinnerde ik me Emma, die zei dat ik niets van mijn angst mocht laten zien. Ik haalde een paar keer diep adem voordat ik mijn boeken terug opraapte. Dat deed ik met mijn rug naar haar toe zodat ik haar kon blijven negeren. Ik wist dat eens ik haar in de ogen keek, ik me niet meer zou kunnen herpakken.
Zachtjes deed ik mijn kluisje dicht en stak mijn nieuwe boeken in mijn tas. Daarna draaide ik me om en deed alsof ik schrok bij het zien van haar arrogante gezicht. ‘Oh hé, ik had je niet gezien.’ Zei ik met een glimlach waarna ik weg liep.
Ik zag haar gezicht niet meer, maar ik was er zeker van dat ik in lachen uitgebarsten zou zijn bij het zien van haar verbaasde gezicht. ‘Hu.’ Kwam er verbaasd over haar lippen, waardoor ik een glimlach niet kon onderdrukken. ‘Hé, wacht!’ Die glimlach verdween echter weer bij het horen van haar terug normale, haatvolle stem. ‘Hé slet! Waar denk jij naartoe te gaan?’ Haar hand pakte mijn pols vast en kneep die bijna fijn waardoor een pijnlijke kreet over mijn lippen liep.
‘Sinds wanneer gaat jou dat aan?’ Kwam er even hatelijk uit mijn mond als zijn altijd sprak. ‘Ik ben toch maar het nerdje? Van zo iemand trek je je nog niets aan?’
Weer zag ik een verbaasde uitdrukking op haar gezicht staan. Ze was niet gewoon dat ik brutaal antwoordde. Eerlijk gezegd, dat was ikzelf ook niet, maar ik liet het niet merken. ‘Hou je lelijk mond totdat Harry hier staat. Eens zien of je dan nog zoveel praat hebt wanneer hij op het punt staat om hetzelfde met jou te doen als wat hij met Liam heeft gedaan.’
Een luid gelach, afkomstig van mij, vulde de hele gang. ‘Oh, heb je Harry nodig om je te verdedigen? Kan je het zelf niet aan?’ Lachte ik.
Nog geen seconde nadat ik dat gezegd had, voelde ik een vuist hard tegen mijn wang komen. Eerst wist ik niet waar die vuist vandaan was gekomen, maar eens ik de gemene grijns op Yasmines gezicht zag, wist ik het onmiddellijk.
Mijn hand vormde een vuist en stond op het punt om Yasmine terug te slaan, wanneer mijn arm naar beneden werd getrokken. Woest keek ik naast me en keek recht in het gezicht van Emma. Ze zei niets en schudde alleen haar hoofd. Wanneer ik mijn arm nog steeds niet liet zakken, opende ze pas haar mond. ‘Dat maakt je niet beter dan haar, of Harry.’ Fluisterde ze zodat alleen ik het zou kunnen horen. Nog steeds liet ik mijn arm niet zakken. ‘Liam zou het niet gedaan hebben.’ Zei ze nu nog zachter als daarjuist. Die woorden lieten mijn arm zakken. Inderdaad, Liam had niet teruggeslagen om Harry.
Voordat Emma me van Yasmine weg nam, had ik nog de kans om iets tegen haar te zeggen. ‘En waar is Harry nu, hé?’


Ik vind het echt zo leuk om aan dit verhaal te schrijven. Ik hoop dat jullie het even leuk vinden om het te lezen ;d <3

Reacties (6)

 • Tinaaax257

  haahah, dit is zo leuk om te lezen, ze krijgt meer zelfvertrouwen en wordt een beetje goedgebekt zoals wij dat hier in Kudel(staart)zeggen...

  9 jaar geleden
 • xMissMarije

  gauw verder :d

  9 jaar geleden
 • Aplin

  Ugh, stom kind. En natuurlijk is het verhaal nog steeds leuk! <3

  9 jaar geleden
 • Jillzzx

  69 ^^ hihi okay sorry.
  heel goed hoofdstuk! maar wanneer wordt Liam weer beter:(
  als ie beter wordt...

  9 jaar geleden
 • TrueThatShit

  Ja ik vind het natuurlijk leuk om te lezen! En ja ik moet even kinderlijk doen want dit is je 69ste hoofstuk lol ;D En het was het meest mooi 69ste hoofdstukje ooit! <3

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen