Foto bij 73 • Juliet Willis

Ik had met Emma afgesproken om aan het begin van de straat waar de school zich bevond, te wachten en natuurlijk stond ze er al. Ik glimlachte wanneer ik haar zag staan en versnelde mijn pas een beetje zodat ik sneller bij haar zou zijn. Ik gaf haar een knuffel wanneer ik bij haar aankwam. ‘Hé!’ Zei ik net iets te opgewekt waardoor Emma snel haar hoofd naar achteren deed zodat ik ze niet doof zou maken door mijn gebrul.
‘Iemand is hier opgewekt.’ Lachte ze waarna ze richting de school liep met mij als een schoothondje achter haar aan.
‘Krijg ik zelfs geen hallo terug?’ Vroeg ik nep verontwaardigd. ‘Onze vriendschap is over!’ Direct nadat ik dat zei, begon ik te lachen en vloog haar alweer om de hals.
Ook Emma lachte even. ‘Iemand is hier echt heel goed gezind.’ Ze maakte zichzelf los uit mijn soort van wurgende greep en keek me vragend aan. ‘En wat is daar misschien de reden van? Als ik het op z’n minst toch mag weten nu we geen vrienden niet meer zijn.’ Dat laatste zei ze er nog met een grote glimlach achteraan.
‘Eh, nee.’ Zei ik kort, maar nog steeds met een lach. Ik had er een hele avond, nacht en morgen over nagedacht of ik het Emma wel zou vertellen. Ik vertrouwde ze wel, maar ik wist nog steeds niet of dit een goed idee zou zijn. Het kon allemaal nog steeds een valstrik zijn.
Emma trok een pruillipje waardoor haar gezicht echt zielig stond. ‘Alsjeblieft.’ Zei ze op een even zielige toon. ‘Alsjeblieft. Alsjeblieft. Alsjeblieft.’ Bleef ze zagen.
Ik keek even om me heen om te zien of er niemand om ons heen stond die ons zou kunnen horen, zeker geen Harry of Niall, en sinds gisteren stond Yasmine ook op dat lijstje van gevreesde personen. ‘Oké dan.’ Zuchtte ik wanneer is zag dat niemand ons kon horen. ‘Liam wordt heel binnenkort wakker!’ Ik zei het heel zacht, maar nog steeds kon je mijn hyperactiviteit in mijn stem horen.
Emma’s ogen werden zo groot dat ik even dacht dat ze uit haar oogkassen zouden rollen. ‘Dat meen je niet?’ Riep ze. Ik knikte enthousiast met mijn hoofd. ‘Oh God! Dat is geweldig! Dat is gewoon meer dan geweldig! Dat is fantastisch!’ Emma riep nu even luid als ik daarjuist deed totdat ze zich iets leek te beseffen. Haar gezicht viel terug strak in de plooi. ‘Hij gaat me haten.’
‘Je haten?’ Vroeg ik niet begrijpend. ‘Wie? Liam? Waarom zou die je haten?’
‘Ik zie ook wel dat jij mij nu nog niet vertrouwd. Wat zou Liam me dan onmiddellijk gaan vertrouwen? Ik zal hem er nooit van kunnen overtuigen dat ik geen spion ben van het groepje.’ Haar opgewekte stem van daarjuist was vervangen door een droevige stem waardoor ik niets anders kon doen dan mijn armen om haar heen te slaan, deze keer troostend.
‘Maar nee.’ Fluisterde ik, in de hoop dat ze mijn twijfel niet zou horen. Natuurlijk zou Liam haar niet vertrouwen, maar misschien kon ìk er wel voor zorgen dat Liam haar ging vertrouwen. ‘Ik zal daar wel voor zorgen.’
‘Dat is lief, maar het zal je niet lukken.’ Ze haalde mijn armen van haar af en liep weer verder naar de school toe.
‘Vertrouw me!’ Riep ik naar haar. ‘Net zoals ik je vertrouwde gisterenmiddag, en nu nog steeds.’ Ik liep achter haar totdat ik naast haar liep. ‘Vertrouw me.’ Herhaalde ik.
Ze glimlachte kleintjes. ‘Vertrouw je me echt?’
Ik knikte. ‘Helemaal.’
‘Oké dan.’ Ze sloeg haar arm door de mijne heen. ‘Maar ik wil niet dat jullie om mij ruzie gaan maken als hij wakker wordt, oké?’
‘Denk je dat ik na alles wat er gebeurt is nog ruzie zou maken met Liam?’ Vroeg ik haar met opgetrokken wenkbrauwen. ‘Daar zie ik hem veel te graag voor.’


Ik ben abo's aan het verliezen, is het niet goed dan?(huil)<3

Reacties (7)

 • love2kim

  het is supper goed!! snel verder kan niet wachten tot liam wakker wordt!

  9 jaar geleden
 • xximkexx

  (H)(H)(H)

  9 jaar geleden
 • Salute

  Super!
  Snel verder <33

  9 jaar geleden
 • Hughey

  natuurlijk is dit wel goed! dit is een van die verhalen die ik echt meteen wil gaan lezen als ik een mailtje krijg! en dat heb ik maar bij een paar verhalen, dus geloof me: ik vind dit verhaal zo leuk/geweldig/mooi/prachtig!
  en ik kan niet wachten tot liam wakker wordt en wat er dan gaat gebeuren!!
  dus snel verder<3
  du write magnifique(:

  9 jaar geleden
 • xMissMarije

  verder

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen