Foto bij 5. Perrie

Whoop, whoop.

‘Kom op, Perrie. Je hebt het hele weekend om bij te komen.’
‘Ik stik.’ Piepte ik terwijl ik Deans houdgreep probeerde los te wrikken. Veel succes had ik niet want Dean was en een kop groter en veel sterker. ‘Oké, ik ga mee.’ Stootte ik uit toen ik echt geen lucht meer kreeg. Dean liet me meteen los en ging met een brede grijns op de bank zitten. Ik trok mijn kleding recht en gooide een kussen van mijn bed naar zijn hoofd. Hij raakte hem vol in zijn gezicht.
‘Waarom wil je er zo graag heen?’ vroeg ik terwijl ik langs hem plofte.
‘Ik houd van een goed feest en daarnaast het is nooit leuk om de nieuweling te zijn. Een beetje support kan geen kwaad.’
‘Ik haat het als je en logisch doet en gelijk hebt.’
‘Het is een gave.’ Grijnsde hij terwijl hij een halve buiging maakte.
‘Hoe laat begint het?’ vroeg ik terwijl ik mijn blik door mijn kamer liet glijden. Wat moest ik aan? Of eigenlijk wat was schoon genoeg om snel aan te trekken en er nog een beetje feestelijk uit te zien. Dean trok de koelkast open die langs de bank stond. Hij was klein en knal rood en hing vol met magneetjes. Hij viste er een blikje ice tea uit en een halve muffin die ik vanochtend niet op had gegeten.
‘Half negen. Zei Liam dus als we hier om acht uur vertrekken zijn we op tijd.’
‘Bij wie is het?’ zei ik terwijl ik een berg kleding naar me toe trok en erin begon te zoeken. Misschien was het handiger als ik gewoon eens alles in de kast op hing. ‘Bij Jill thuis. Een appartement redelijk dicht bij het centrum.’
Ik viste een wijnrood shirtje uit de stapel dat ik net nieuw had. Ik gooide het op bed terwijl ik op zoek ging naar een broek. Mijn zwarte laarzen konden altijd en ik had nog ergens een leren jack liggen. Dean had niet eens de moeite genomen eerst naar huis te gaan en was gelijk naar mij gekomen na school. Ik had vanochtend gedouchte en mijn haar zat goed zat. Ik wisselde van shirt en hield mijn lichte jeans gewoon aan. Dean was inmiddels bezig in een van tijdschriften en keek niet op of om.
Dean en ik waren samen opgegroeid en we kwamen zo vaak bij elkaar over de vloer dat onze ouders er horde dol van werden. Zowel mijn moeder als de moeder van Dean kookte nu extra porties gewoon omdat niemand ooit scheen te weten of we nu wel bij elkaar bleven eten of niet.
‘Perz! Eten over twintig minuten.’ Gilde mijn vader.
‘Dean eet mee!’ gilde ik terug.
‘Weten we!’ was zijn antwoord.
Dean keek me grijnzend aan voor hij zich weer op zijn blaadje richtte.

Jills appartement bleek de bovenste etage van een huis te zijn. De jongen met de donkere kuif deed open en stelde zich voor als Zayn. We waren een van de eerste.
We liepen drie wankele trappen op en stopte voor een bruine deur waar een bordje met Langston langs hing. Hier was het. Dean duwde de deur klink naar beneden en leidde me naar binnen. Het appartement was groter dan verwacht. Er was een grote open ruimte die overliep van woonkamer naar keuken. Meubels waren naar de kant geschoven om een open ruimte te creëren in het midden van de kamer.
Een handje vol mensen hingen wat rond en keken wat verveeld om zich een. Jill zat met Liam op een kleine tweezitter vlak bij het raam. Tot mijn verbazing zag ik ook de nieuwe gymlerares rond lopen maar zonder sportkleding zag ze er niet heel veel ouder uit dan de andere. Ze praatte met een blonde jongen met vrolijke blauwe ogen en een nogal onregelmatig gebit. Beide keken mij kant op toen we binnen kwamen.
‘Perrie!’ Jill zwaaide vanaf de bank naar me en grijnsde.
Liam had zijn arm om haar middel en grijnsde naar me. Dean gaf me een zetje en we plofte langs ze op de bank neer.
‘Je bent er.’ Zei Jill met een brede glimlach.
‘Eigenlijk, ben ik een hologram, de echte ik ligt thuis in bed.’ Grapte ik.
We bleven een tijdje bij Jill en Liam in de buurt hangen. Ik leerde in korte tijd dat de jongen die met de lerares stond te praten Niall heette en dat Mary Jills beste vriendin was. Ook leerde ik dat Zayn en Mary een koppel waren wat nogal een vreemd gezicht gaf. Een lerares en een leerling maar Jill zwoer dat ze al iets hadden voordat Mary deze baan kreeg. Er liepen nog twee onbekende jongens rond die werden voorgesteld als Louis en Ben. Louis begroette me heel hartelijk door me op te tillen en mee door de kamer te dansen. Ben daarin tegen was meer timide en bewoog nogal houterig.
‘Waar is de wc?’ vroeg ik Jill.
De drankjes waren heerlijk maar nog een en mijn blaas zou ontploffen. Daarnaast was ik toe aan beweging want ik begon draaierig te worden. Jill wees me een gesloten deur in de hal aan en ik knikte dankbaar. Zwaaiend op mijn benen probeerde ik te blijven staan. Dean greep mijn elleboog en wilde meelopen maar ik schudde mijn hoofd.
‘Het lukt wel.’ Mompelde ik.
Ik liep zo goed als het ging naar de gesloten deur en trok hem open. Het was donker en ik kon zo snel geen lichtknopje vinden. Op de tast ging ik op zoek naar een lichtknopje. Toen ik helemaal binnen was werd de deur met een klap dichtgegooid. Ik draaide me verschrikt om. Verloor controle over mijn voeten en struikelde. Met een harde bonk knalde mijn knieën op de grond. Zelfs met een aangeschoten hoofd deed dat nog zeer.
‘Klik.’ Iemand maakte iets vast rond mijn pols.
Wacht eens even. Dan was ik hier niet alleen!
Mijn handen vlogen naar voren om de deur te vinden maar mijn linker pols gaf niet mee. Wat was dit? De metalen armband sneed in mijn huid toen ik hem probeerde los te maken. Ik fronste trok aan de ketting maar het gaf niets mee.
‘Au!’ was de enige reactie die ik kreeg, en die kwam niet van mij.
‘Hallo?’ Mijn hand sloot zich om de ketting en volgde die. Mijn vingers sloten zich om een pols heen. Een andere hand knalde misschien harder dan de bedoeling was tegen mijn boven arm aan. Een warme adem streek plots over mijn gezicht heen en ik voelde iemands lichaamswarmte door mijn kleding heen slaan. De hand verplaatste zich omhoog, onderzocht voorzichtig mijn gezicht en haar.
‘Perrie?’ de stem klonk licht schor en ik trok mijn wenkbrauwen op al kon niemand dat zien.
‘Harry?’

Reacties (2)

 • Rho

  Whatdafuq, waarom is Perrie vastgebonden en waarom is Harry daar ook? *staart bedenkelijk naar het beeldschermpje van haar mobiel*
  maar oke, snel verder! (';

  8 jaar geleden
 • nightqueen

  leuk stukje!!!!!!!

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen