Foto bij O10

Jade Livingstone

Quana liep de Grote Zaal uit en ook Ron, Harry en Hermelien gingen weg, omdat ze naar hun les moesten. Ik bleef redelijk alleen achter aan de tafel van Griffoendor. Een stukje verderop zaten Fred en George nog. Ik pakte een leesboek uit mijn tas. Het waren de Vertelsels van Baker de Bard, een van de weinige leesboeken die mijn ouders goedkeurden. Natuurlijk was ik wel altijd stiekem naar de Dreuzelboekenwinkel in het stadje waar we in de buurt van woonden, gegaan om boeken te kopen. Toen ik klein was, stuurde ik onze huiself altijd op pad om boeken voor me te kopen en ik liet ze ook door haar voorlezen tot ik zelf goed genoeg kon lezen. Ze was altijd bang geweest dat mijn ouders erachter kwamen, maar ik had haar altijd kunnen overhalen. Lana was volgens mij het meest aan mij gehecht. Van mij hoefde ze zich nooit te straffen als ze iets fout deed en ik behandelde haar al van jongs af aan als een soort vriendin. Ze gaf me altijd raad en troostte me als ik verdrietig was. Ze zorgde al sinds ik een baby was voor me en het was soms moeilijk om zonder haar te zijn. Ik probeerde mijn ouders er ook altijd toe over te halen dat ze haar wat normaler behandelden, maar ze zagen niet in dat andere wezens ook gevoelens konden hebben.
Ik streek over de kaft van de Vertelsels van Baker de Bard. De kaft was niet zo mooi meer als het geweest was en ik was bang dat hij eraf zou vallen. Het was het eerste boek dat Lana voor me gekocht had en het eerste boek dat mijn moeder weggegooid had. Ze vond het niet goed dat Baker de Bard van mening was dat je Dreuzels als gewone mensen moest behandelen. Het enige boek dat zij ooit voor me gekocht was, waren De Avonturen van Martin Mummels, de Dolle Dreuzel. Het vertelde dat Dreuzels dom en onwetend waren – perfect leesvoer voor mensen die er ook zo over dachten. Het was het enige boek dat ik ooit weggegooid had.
Ik zat net te lezen, toen George naar me toe kwam. “Wat lees je?” Ik keek even naar hem. “Ik zit te lezen. Dan word ik liever niet gestoord.” Ik las rustig verder. Hij probeerde de titel te lezen, maar blijkbaar zaten mijn vingers ervoor. Hij pakte voorzichtig het boek uit mijn handen. “O, De Vertelsels van Baker de Bard! Ken je die nog niet uit je hoofd dan? Die zat je vorige week ook te lezen.” Ik haalde mijn schouders op. “Ik vind het mooie verhalen. Mag ik nu mijn boek terug?” “Nog niet. Ik ben toch veel interessanter?” Ik lachte en haalde mijn schouders op. “Wat moet ik ervoor doen om mijn boek terug te krijgen?” “Kijk, je begint het al te snappen,” grijnsde George. “Ik wil een kus.” Ik keek hem hoofdschuddend aan. “Mooi niet.” “Dan krijg jij je boek niet terug.” “Goed, op je wang dan.” “Deal.” Ik leunde naar hem toe en griste toen mijn boek uit zijn handen. Hij keek me beteuterd aan. “Wat had je dan gedacht?” lachte ik. “Je moet volgende keer echt met iets beters komen.” Met hangende schouders liep hij terug naar zijn broer, die hem keihard zat uit te lachen.
Quana kwam de Grote Zaal in met blosjes op haar wangen.
“Wat is er met hun aan de hand?” vroeg ze verbaasd, toen ze Fred en George zag. “O, niks. George kreeg zijn zin niet. Maar wat is er met jou gebeurd?” vroeg ik plagend. Ze ontweek mijn blik en schudde haar hoofd. “Was het een jongen? Ze schudde haar hoofd en keek weg. “Een meisje dan?” Nu keek ze wel naar me. “Je weet dat ik op jongens val.” “Ik plaag je maar. Dus het was een jongen?” Ze legde haar hoofd in haar handen. “Wat moet ik doen om onder dit verhoor uit te komen?” “Me vertellen wat er gebeurd is.” “Nee.” “Je vertelt het me wel, alleen nu nog niet.” “Jaja, kom dan gaan we onze boeken halen voor Toverdranken.” “Niet zomaar op een ander onderwerp over springen!” Quana lachte en trok me mee naar de leerlingenkamer. Toen we langs de openhaard liepen, gooide ik de brief van mijn vader in het vuur. Volgens mij had Quana het niet gemerkt. We pakten onze boeken en liepen alle trappen af naar de kerkers.

Hoi! Ik ben weer terug van vakantie! Ik was namelijk een week naar Albufeira met vrienden omdat we geslaagd zijn. Het was ontzettend leuk!
Jade wordt trouwens door mij geschreven en Quana door QuesttoAsk.
Ik word echt heel blij van jullie reacties (:
Groetjes, NoDeatheater

Reacties (3)

 • Frey_

  Fuck, jij wel!:@Ik ga dit jaar niet meer op vakantie....:(

  9 jaar geleden
 • Gisborne

  Lol, George:P
  Snelverder! <333333

  9 jaar geleden
 • PrimRue

  Hahaha george!
  I like it (:

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen