Foto bij 78 • Juliet Willis

Ik liet het toe dat Geoff en Karen me aan de school zouden afzetten. Na wat ze allemaal al voor me gedaan hebben, kon ik het niet afslaan dat ze me zouden afzetten als ze dat zo graag wilden doen. Natuurlijk wist ik dat er nog iets anders achter zat. Karen wilde te weten komen wat er allemaal gebeurd was wanneer zij en Geoff drinken waren gaan halen, maar van mij zou ze niets horen, hoe graag ze het ook wilden. Een klein beetje privacy mochten Liam en ik wel hebben.
Geoff stopte de auto op de hoek van de straat waar ik zoals gewoonlijk met Emma afgesproken had. Natuurlijk stond Emma er al en keek ze me met grote ogen aan toen ze zag uit welke auto ik stapte. Ik had er wel gezegd dat ik bij de ouders van Liam tijdelijk logeerde, maar door me af te zetten op school leek het alsof ze voor me zorgden als hun eigen kind.
‘Bedankt om me af te zetten.’ Zei ik terwijl ik de deur opende en uitstapte. ‘Maar vanavond ga ik wel onmiddellijk te voet naar het ziekenhuis.’ Geoff knikte waarna ik de autodeur dichtdeed en nog even zwaaide wanneer ze wegreden.
Wanneer ze uit mijn zicht verdwenen waren, draaide ik me om naar Emma die me nog steeds met grote ogen aankeek. ‘Afgezet worden aan school? Die hebben het goed met je voor .’
Ik lachte zachtjes. Ik kon niet anders. Ik voelde me zo goed vandaag dat ik gewoon de hele tijd moest lachen. ‘Ook hallo Emma.’ Ik liep naar haar toe en gaf haar een snelle knuffel.
‘Ja, hallo zeg je wel, maar dag niet?’ Ik keek haar met opgetrokken wenkbrauwen aan wanneer ze dat zei. Waar het ze het over? Blijkbaar zag ze dat ik niet meer kon volgen en verduidelijkte een beetje. ‘Gisteren was je zo ineens weg, zonder iets te laten weten. Ik heb heel de school doorzocht, maar nergens iets van Juliet.’
Mijn ogen werden groot wanneer ik besefte dat ik inderdaad niets had laten weten. ‘Oh sorry, sorry! Maar ik werd plots weggeroepen en toen stonden Karen en Geoff op me te wachten.’ Ik pakte Emma’s handen vast en stond op het punt om op en neer de springen. ‘Liam is wakker!’ Ik gilde het nog net niet. Als ik het zou gillen, zouden Harry en Niall en binnen de kortste keren ook weten en is de pret snel gedaan.
‘Serieus? Dat is gewoon weg fantastisch!’ Gilde Emma vrolijk. Samen met mij begon ze op en neer te springen. De glimlach op mijn gezicht werd nog groter, gewoon door het zien dat ze echt blij voor me was. Op dit moment wist ik zeker dat ze een echte vriendin was, dat ze eerlijk was. ‘Je bent toch onmiddellijk op hem gevolgen?’ Vroeg ze na een tijdje.
Onmiddellijk voelde ik me weer hetzelfde als ik me gisteren had gevoeld, toen Liam me zo gezegd niet herkende. Mijn glimlach was helemaal verdwenen. ‘Hij vond het nodig om een grapje met me uit te halen.’ Ik zweeg even. Tranen prikten achter mijn ogen als ik dacht aan hoe het zou zijn als hij me echt niet meer kende. ‘Hij zei eerst dat hij niet wist wie ik was.’ Het kwam niet echt als een volzin over mijn lippen, meer als aparte worden die er stotterend uitkwamen.
Emma pakte me onmiddellijk weer vast. ‘Maar hij kent je wel, toch?’ Vroeg ze een beetje twijfelend, waarschijnlijk uit schrik dat ik zou zeggen dat hij me inderdaad niet meer kende.
‘Ja, maar ik was er echt niet goed van.’ Ik duwde Emma een beetje van me af, maar niet te ver zodat ze me nog steeds vast had. ‘Stel je voor dat hij mij echt niet meer kende, dan was alles voor niets geweest. Dan had Harry zijn zin gekregen.’
‘Maar dat is nu niet zo, dus je mag ook niet zo denken.’ Antwoordde ze met een glimlach waarna ze me losliet. Ze zette een paar passen naar achteren ter teken dat ik haar moest volgen richting school. ‘Maar de volgende keer als je plots weg gaat, laat je me wel iets weten hé. Gewoon een berichtje is al goed.’ Ze keek me streng aan, net zoals je bij een klein kindje doet als het iets fout gedaan heeft.
Zachtjes grinnikte ik. ‘Ja mama.’ Antwoordde ik op een toon zoals een klein kindje zou doen.


Wordt het niet te langdradig? Ik heb namelijk niet meer zo veel inspiratie.. <3

Reacties (7)

 • myrthe1998

  super zoals gewoonlijk

  9 jaar geleden
 • xximkexx

  like(H)

  snel verder(flower)

  9 jaar geleden
 • love2kim

  Snel v
  Eerder je schrijft echt super!
  Xxxxx

  9 jaar geleden
 • xBaps

  ik vind het niet langdradig. Ik vind het een super verhaal!
  Verder!

  9 jaar geleden
 • BAMMCUWL

  Je schrijft echt zoooo goed! & Helemaal niet langdradig xx

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen