De dagen gingen sneller voorbij dan ik wilde. De Elfen kwamen om te trainen, en we deelden bogen en zwaarden uit. Ook ik hielp mee.
Elke keer als ik één van de Elfen een wapen meegaf, vroeg ik me af of ik hun gezichten nog terug zou zien. Het was stil.
Zwijgend deelden we de wapens uit, en zwijgend namen ze deze in ontvangst. Soms ving ik een verdrietige blik op. De meesten liepen door naar het oefenveld, maar anderen gingen naar huis. Gingen ze afscheid nemen van Degenen waarvan ze hielden? Ik voelde me verschrikkelijk.
Het leger naderde. Dat maakte ik niet alleen op uit de berichten van de verkenners, maar ik voelde het ook. Elke dag werd het gevoel erger. Alsof ik op het punt stond om te huilen, maar dat niet kon. Dus ik zweeg maar. Net zoals de hele stad zweeg. De stad zweeg in angst.
Ik had mezelf niet meer vertoont op het oefenveld sinds die ene keer. Ik had de angst in de ogen van die Elfen gezien. Angst voor mij. En ik was ook bang voor mezelf. Toen ik daar vocht, voelde ik me mezelf wegzinken. Alsof ik alleen nog maar kon vechten in pure woede, zonder te beseffen wat ik aan het doen was. Zo wilde ik niet zijn. Ik vroeg me af hoe ik ooit kon vechten als ik onthield wat ik aan het doen was. Moorden...
Ja, het was om te verdedigen wat van ons was. Om de nieuwe vijand buiten onze muren te houden. Misschien zou ik alleen maar pijlen hoeven te schieten, zonder te zien waar die neerkwamen. Maar dat verwachtte ik niet. Menro's leger was te groot om zo te werk te kunnen gaan. Ze zullen de stad in proberen te komen. We moesten ze tegenhouden.

Reacties (3)

 • Catmint

  Snel verder *bijt nagels*

  9 jaar geleden
 • Livgardet

  Waarom doet het me ergens aan lotr denken???? niet ect een specifiek moment, maar gewoon, jah dat gevoel voor het grote gevecht. Wanhoop denk ik. Dat merk je ook best we in de films en boeken.
  Woooow ik ben geloof ik best filosofisch bezig ofzoow....
  Maar ga snel verder! Krijg inspiratie!

  9 jaar geleden
 • Lente2

  Ze zullen ze tegenhouden!!

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen