Foto bij 002

Ik liep met de verschoonde Sarah naar haar kleine kamertje, dat vol hing met posters van Niall en de hele band.
‘Welk verhaaltje wil je?’ Vroeg ik.
Ze plopte haar speen uit haar mond en wees een van de sprookjesboeken aan.
‘Die!’ Ze pakte met gretige handjes haar speen weer en stopte hem in haar mond.
Ik ging in de grote schommelstoel zitten, en geschenk uit de hemel, en terwijl Sarah’s vingers zich om mijn oorlel sloten begon ik te vertellen.
Sarah en ik hadden een hele goede band. Dat kon ook niet anders, want ik was de enige die ze had.
Ik werkte niet op het moment, ik spendeerde al mijn tijd aan Sarah. Mijn ouders hadden geld zat, maar liefde te kort. Ze wilden niets van de baby weten toen ik haar kreeg. Ze noemden me onverantwoordelijk en naïef omdat ik dacht dat ik het kindje wel alleen kon opvoeden.
Hoe kon ik een kindje afstaan, zoals zij dat voorstelden, alleen omdat de vader ervan me in de steek gelaten had? Hoe had ik, verliefde sukkel dat ik was, kunnen weten dat hij weg zou rennen zodra hij de woorden ‘Ik ben zwanger’ Hoorde?
Mijn moeder had toen de deal gesloten tussen mijn ouders en mij. Ik zou geen gunsten van ze vragen, en zij zouden me elke maand een royaal bedrag op mijn rekening storten. Genoeg om de rekeningen en de zorg voor Sarah te kunnen betalen.
Ik had het liever anders gehad, dat ik nog bij mijn ouders over de vloer kon komen, maar al het geld bij elkaar moest schrapen. Helaas was dat niet de werkelijkheid, en dus leefde ik al sinds Sarah’s geboorte alleen.
Hartje London was een grote, drukke stad, maar ik woonde dicht bij een crèche, en vlakbij een basisschool.
Als Sarah oud genoeg zou zijn om naar de crèche te kunnen gaan, vier jaar dus, dan kon ik een baantje gaan zoeken en mijn eigen geld gaan verdienen. Hoe, dat wist ik nog niet. Ik was gestopt met school om te zorgen voor mijn dochtertje, en hoewel ik alle stof van de middelbare school gewoon thuis leerde, was het toch anders dan een diploma te bezitten.
Ik was 16 jaar geweest toen Sarah werd geboren. De jongen die de vader van Sarah was, was mijn vriend voor een jaar lang geweest. Ik dacht dat ik hem kende, en dat ik hem kon vertrouwen.
Het was één avond fout gegaan, daar we geen condoom gebruikten en ik normaal altijd de pil slikte. Ik was hem op een cruciaal moment vergeten, en de avond daarna ook. Toen ik enkele weken later vaak misselijk was en enorm vaak moest plassen, ging ik naar de huisarts.
Guy, de vader, besloot direct dat hij er niets mee te maken wilde hebben. Ik kon het kind weg laten halen door abortus te laten plegen, of hij zou vertrekken.
Nog geen uur na zijn voorstel stond ik alleen in de woonkamer van mijn oude huis, en moest ik het nieuws in mijn eentje aan mijn ouders vertellen.


I'll try to love you - Zayn Malik

Reacties (9)

 • AngelDreams

  Wat een zak is die Guy!
  Super geschreven(H)

  7 jaar geleden
 • xMissMarije

  Mooi geschreven

  7 jaar geleden
 • S_tyles

  Awh , echt heel mooi geschreven! <3

  Abbo erbij!:)

  7 jaar geleden
 • LandShark

  ik vind dit echt geweldig geschreven
  ik hou van je verhaal en ik hoop dat je vet vaak aan dit
  verhaal gaat schrijven dikkeknoefelkoesjehsX

  7 jaar geleden
 • AlexLuvMusic

  Zeg me alsjeblieft dat je van plan ben om heel vaak aan dit verhaal te schrijven ?:)Ik hou van dit verhaal..already:DSnel verder! super mooi geschreven:)

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen