Foto bij Equipa de Portugal • Um

Maya Milena Dos Santos Aveiro
“Fábiooo!” Gierend van plezier spring ik op zijn rug. “Alles goed? Niet teveel stress?” Fábio haalt me van zijn rug en kijkt me glimlachend aan. “Het gaat nog. Straks zal het wel anders zijn.” Zijn glimlach verandert in een nerveuze trek. Ik vraag hem wat er scheelt, waarna hij me moeilijk aankijkt. “Bento stelt vandaag het team samen, ik hoop zo dat ik in de selectie zit.” Zijn ogen dwalen af naar het grasplein dat achter ons ligt. “Fábio, als er één iets is waar ik honderd procent zeker van ben, is het wel dat Bento jou in zijn ploeg opstelt. En Cristiano natuurlijk. Je bent de beste linksback die ze hebben!” Een zucht verlaat zijn mond. “Zo makkelijk gaat dat niet, Maya. Je kent Bento…”
In de verte hoor ik de andere spelers aankomen. “Ga dat veld op en heb wat vertrouwen in jezelf. Ik weet wat je kan, Bento weet wat je kan en jij weet van je kan. Laat dat zien et voilà. Oké?” Fábio mompelt wat onverstaanbaars, waarop ik hem waarschuwend aankijk. “Oké.” Ik plant mijn lippen op zijn wang en wens hem succes. Daarna loop ik de gang uit, richting het gigantische voetbalplein. Elke keer weer weet het mijn adem te benemen. Het heldergroene gras, de duizenden stoeltjes, alles. “Indrukwekkend hé?” In mijn ooghoek zie ik Miguel Veloso staan. Ik knik en schenk hem een glimlach. “En dat zal het altijd zijn.” Hij knikt eens bevestigend en loopt het plein op.

Met mijn zonnebril op mijn neus geniet ik van het zonnetje. De jongens zijn aan het warmlopen, dus echt interessant is het nog niet. “Maya! Hé!” Onwetend kijk ik naar beneden, waar Paulo Bento me staat toe te kijken. “Heb je geen zin om te helpen? De jongens een beetje afmatten enz.?” Terwijl hij de woorden uitspreekt, ontstaat een grote grijns op zijn gezicht. Een lach rolt over mijn lippen en meteen kom ik overeind. “Daar ben ik altijd voor te vinden!” Al huppelend baan ik me een weg naar beneden, waar de jongens me al zien aankomen. Met veel plezier natuurlijk. Uhum.


What do you think? x

Hope you like it!

Reacties (3)

 • Muller

  Oeeehhh (:
  Snel verder(flower)

  8 jaar geleden
 • Bastille

  Je schrijft leuk!_O_

  8 jaar geleden
 • periphery

  I like it (: Alleen... nou, de naam Fabio maakt nogal veel bij me los. Maar daarga ik me proberen over te zetten, want je schrijft best leuk! En toch nog even zeggen: Leve de Rode Duivels! ;$ <3

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen