Foto bij 2. Liam ~ SusanPayne

Ik trek de veters stevig aan en maak er een knoop in.
"Susan, ben je nou al klaar?", vraagt Lola ongeduldig. Ik ben nog steeds bezig met m'n eerste schaats aan te doen.
"Help even", zeg ik tegen haar. Ik heb nog nooit geschaatst. Simpelweg, omdat ik het gewoon niet kan. Lola komt naar me toe en helpt me met de andere schaats aan te doen. Na een paar minuten hulp van Lola ben ik eindelijk klaar en zet ik m'n muts op. Ik sta op van de rand en ga op het ijs staan. Ik hou me stevig aan de de rand vast en sta te wankelen terwijl Lola me uitlacht.
"Je moet niet lopen, je moet met je schaatsen over het ijs glijden", doet ze voor als ze me ziet stuntelen. Ze legt me uit hoe het moet en ik probeer het, maar steeds val ik. Na een tijdje krijg ik het eindelijk een beetje onder de knie en val ik al iets minder. Dit is gewoon niet echt mijn ding.

Ik kijk op, maar Lola is verdwenen. Overal zijn mensen en het is heel erg druk op het ijs. Waarom schaatst ze nou weer weg van me? Ze weet dat ik niet kan schaatsen.
Ik kijk goed om me heen en schaats langzaam vooruit. Eindelijk krijg ik haar in de gaten. Ze is ongeveer aan de andere kant van de roeivijver, wat nogal een heel eind schaatsen is. Ik probeer toch wat sneller vooruit te schaatsen, maar ik wankel nogal.
Dan botst er ineens iemand van de zijkant tegen me op. Diegene probeert me nog vast te pakken, maar we vallen allebei op het ijs.
Ik kijk op en m'n ogen maken meteen contact met die van hem. Ik weet niet wat ik moet zeggen dus ik ga maar snel van hem af, aangezien ik met mijn volle gewicht op hem ben gevallen. Alleen opstaan met schaatsen aan gaat me niet zo goed af.
"Sorry, laat me je helpen", hij probeert ook op te staan en geeft me dan een hand. Na nog even stuntelen en lachen sta ik ook eindelijk weer rechtop.
"Sorry, ik zag je op het laatste moment pas voorbij komen, en ik ging een beetje snel vooruit dus ik..", de jongen verontschuldigt zich. Maar ik val hem in de rede.
"Het is niet erg, het was ook mijn schuld. Ik heb niet echt een groot talent voor schaatsen", antwoord ik. Op zijn lieve gezicht verschijnt een glimlach. Hij lijkt me heel aardig. Zo'n jongen die niemand ooit kwaad zal doen.
"Ik heb eerlijk gezegd nog nooit geschaatst, dus ik kan het helemaal niet", zeg ik. Hij lacht even en zegt dan dat hij het me wel wilt leren.
"Hier, pak mijn hand", hij steekt z'n hand uit en ik pak hem stevig vast. Hij heeft best leuke handschoenen aan.
"Bij schaatsen moet je altijd een heel klein beetje voorovergebogen hangen, om vooruit te komen", vertelt hij. Dat deed ik eerst al fout. Daarom dat ik steeds naar achter viel.
"En dan schuif je steeds met een schaats naar voren, van binnen naar buiten", hij legt het duidelijk uit en ik probeer het na te doen. Ik schaats met een been vooruit, maar val weer op de grond. De jongen lacht even en helpt me weer overeind.
"Probeer het nog een keer. Ik hou je wel vast", hij pakt me met beide handen in m'n zij vast en gaat achter me staan. Hij duwt me een beetje vooruit en ik blijf eindelijk staan.
"Zie je nou wel dat je het kan", zegt hij bemoedigend. De hele middag zijn we aan het schaatsen en ik Lola niet meer gezien.
Hij geeft me nu een extra duwtje en laat me los. Ik laat m'n voeten bij elkaar staan en glij een heel stuk vooruit. Als ik bijna weer stil sta voel ik dat twee armen om m'n middel geslagen worden.
"Trouwens, ik ben Liam", zegt hij bij m'n oor.
"Susan", ik draai m'n hoofd om en kijk in z'n bruine ogen. Het is al een beetje aan het schemeren en de kerkklok slaat 5 keer. Er zijn niet zo veel mensen meer op het ijs. We schaatsen terug naar de kant en trekken onze schaatsen uit.
"Kom je morgen weer schaatsen?", vraagt hij.
"Ja", antwoord ik blij. Liam ging nog een goede vriend van me worden. Of misschien zelfs meer dan dat.

- iHeartNouis

Reacties (4)

 • agirlx

  meer dan dat!

  8 jaar geleden
 • susanpayne

  Oh my god, Irene!!!!!!!
  Ik was aan het lezen tussen al je verhalen en zag je one shots en plotseling - out of nowhere- zag ik dit hoofdstuk en ik was van "No shit Sherlock"
  Oh my god, het spijt me zo! Ik had dit eerlijk waar nog nooit eerder gezien en oh my god, Liam is zo perfect!
  Nu kan ik vannacht heerlijk verder dromen met dit verhaal!!!!!!!!
  Dankje, dankje, dankje, dankje, dankje echt dankjewel!
  Ik kan je werkelijk waar niet genoeg bedanken!
  Ik schaam me zo dat ik dit nooit eerder heb gezien!
  Echt waar dit is zo geweldig!
  Nogmaals bedankt!!!!!!!!!!
  Lots of love, Susan (JA DIE SUSAN DIE SCHAATST MET LIAM!!!) haha

  8 jaar geleden
 • Little_Biatch

  ooi geschreven

  9 jaar geleden
 • YourLittleEl

  aaaaaaaaaaaaaahn cuties! ;D xxxx

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen