Foto bij Equipa de Portugal • Dois

Maya Milena dos Santos Aveiro
“Zoals je misschien al hebt opgevangen, stel ik vandaag de selectie voor het WK samen.” Terwijl de jongens bezig zijn aan de honderd pushups die ik hen voordroeg, praat Bento voluit over zijn plannen. “Maar daar heb ik jouw hulp voor nodig.” Wat? Vraagt hij mij om hem te helpen? Wow! Hij moet mijn verbaasde uitdrukking gezien hebben, want hij begint honderduit te lachen. “Vertel me gewoon wie er volgens jou echt een plaats in de ploeg verdient. Meer moet je niet doen.” Bento schenkt me een geruststellende glimlach en loopt dan naar de jongens toe.
Mijn blik glijdt over hen heen. Wie wil ik wel en wie wil ik niet in het team? Natuurlijk moet ik proberen om zo professioneel mogelijk te oordelen. Maar Cristiano en Fábio komen er sowieso in. Geen twijfel mogelijk. Nani is ook een goede speler, probeert altijd vrij te lopen en Pepe mag absoluut niet ontbreken, een beer van een verdediger. Zo overloop ik alle spelers, tot ik een ploeg van elf spelers bekom. Bento ziet maar wat hij ermee doet.

Na de training wacht ik in de cafetaria op Cristiano. Dat zal wel nog een poosje duren, natuurlijk, meneer is altijd met zijn haar bezig. Terwijl ik een slok van m'n cola neem, zie ik hoe Fábio Coentrão de ruimte binnenloopt. Hij neemt plaats op de barkruk naast me en kijkt me glimlachend aan. “No way dat ik jou ooit als trainer wil”, zegt hij lachend. Ik trek mijn wenkbrauwen de lucht in. “Deze trainer heeft er namelijk wel voor gezorgd dat je in het team zit, mannetje.” Zijn ogen worden groot van verbazing en beginnen tegelijk te schitteren van blijdschap. “Serieus? Hoe heb je dat gedaan?” Ik vertel hem wat Bento me gevraagd heeft en hoe hij na de training mijn mening wou weten. Ook dat hij hem sowieso al een plaats in het team zou geven. Terwijl ik mijn verhaal doe, verwijden Fábio's ogen zich. “Dank je! Dank je! Dank je!” Hij staat op en neemt me in zijn armen. Zijn lippen vinden mijn wang een duizend keer, terwijl gelukkige kreten zijn mond verlaten. “Ik heb je iets te goed, Maya.”


What do you think? x

Het verhaal moet nog wat opgebouwd worden, maar laat ik even zeggen, dat ik heel blij ben met de abo's & bladwijzers :3

Reacties (6)

 • NWalcott

  Loooove it!

  8 jaar geleden
 • Muller

  Leeuk!
  Snel verder(flower)

  8 jaar geleden
 • potterstyles

  Wauw, Fabio zou je maar op je wang kussen:9~
  Leuke storeh. :3

  8 jaar geleden
 • fcoentrao

  Abooo! (:

  8 jaar geleden
 • periphery

  'Dat zal wel nog een poosje duren, natuurlijk, meneer is altijd met zijn haar bezig.' Hahaha, Cristiano toch (:
  Ik vind het leuk! Ga zeker verder jij! xx

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen