Foto bij [04] Detention! Damn it…

‘Bonita, wakker worden. Sneep wordt boos als je nog langer blijft pitten!’ Sist Victoria, als ik nog niet echt aanstalten maak om op te kijken van m`n armen die op een stapel boeken liggen, knijpt ze me venijnig in m`n onderarm.
‘AUW!’ meteen schiet ik omhoog en wrijf over m`n arm terwijl ik Tori vernietigend aankijk. ‘Ah, mevrouw Luxfort heeft besloten om wakker te worden.’
Sneep staat op nog geen twee meter afstand en hoewel ik bij z`n afdeling hoor houdt hij er niet van als je tijdens zijn les ligt te slapen.
‘Blijf na de les even zitten.’ Z`n zwarte oogjes glinsteren kwaadaardig en ik kan een rilling niet onderdrukken.
‘En jij ook Potter, blijkbaar heb jij ook een korte nacht gehad.’ Vervolgd hij als Harry ook half zit te slapen op z`n stoel.
‘Ja, maar-‘ ‘Niets geen maar Potter. Na. De. Les. Blijven.’
Hij zegt het zo dat de woorden losse zinnetjes vormen.

De rest van de twee uur durende les probeer ik zo goed als wakker te blijven, aantekeningen te maken en Sneep zo min mogelijk redenen te geven me een hoge straf te geven.
Verweer Tegen Zwarte Kunst is nu niet bepaald m`n beste vak dus moet ik wel aantekeningen maken om te kunnen slagen dit jaar. Om de zoveel minuten glijden m`n ogen naar m`n horloge om dan vervolgens vast te stellen dat kijken naar het ding de tijd echt niet sneller gaat. Als de bel gaat staat iedereen snel op behalve Harry en ik. Langzaam pak ik m`n spullen en hang m`n tas over m`n schouder.
Sloffend loop ik naar Sneep`s bureau en bestudeer dan uitgebreid m`n nagels.
‘Zo, jullie komen vanaf woensdag tot en met zaterdag elke avond na. Meteen na het avondeten verwacht ik jullie in dit lokaal.’
Ik haal m`n schouders onverschillig op en gaap uitvoerig. ‘Oké professor.’
Hij kijkt me aan met onpeilbare ogen en maakt dan een beweging dat Harry en ik uit z`n ogen moeten verdwijnen. Dat doen we dus ook snel, zo snel dat we bijna tegen elkaar botsen als we tegelijkertijd door de deur willen.
Harry besluit mij uiteindelijk voor te laten gaan en grijnst stiekem naar me als we door de lege gangen lopen in de richting van de Grote Zaal.

Met een zucht laat ik me tussen Rosalie en Annlyn zakken. De meisjes zijn in een verhitte discussie verwikkeld en als ik een poging doe te volgen waar het over gaat merk ik dat het over jongens gaat.
‘Potter is de leukste jongen van Griffoendor.’ Besluit Rosalie en Annlyn knikt. ‘Zeker, Draco van onze afdeling. En Philip Singh van Huffelpuf!’
‘Ow hij is cute! Maar als Carlo kannewasser nog leefde was hij de winnaar van Huffelpuf. Jammer dat juist hij zo nodig dood moest gaan…’
‘March haas van Ravenklauw. Is ook best leuk vind je niet?’
Meteen draaien Tori en Rosalie zich naar de tafel van Ravenklauw om March te zoeken en ze hebben zeker gelijk. Hij is best leuk.
Als hun discussie me verveelt kijk ik de Grote Zaal rond en bestudeer de gezichten van de leerlingen. De jongere leerlingen die m`n blik vangen draaien zich meteen weer weg en durven niet rechtstreeks meer naar de Zwadderich tafel te kijken.

Een persoon is echter een uitzondering. Harry kijkt onverstoorbaar terug terwijl hij tegen Wemel en Griffel praat. Griffel zit naast hem en volgt z`n blik. Zodra ze mij ziet wordt haar gezicht strak en kijkt ze naar haar bord terwijl ze een van de jongens antwoord.
‘Bonny, vanavond kom je naar m`n kamer.’ Ik rilde en scheur m`n blik van Harry los om Draco aan te kijken. ‘Oké. Wat jij wil.’
En dus zoals Draco me bevolen had liep ik een uur later z`n kamer in. Hij zat op z`n bed en stond op toen hij me zag.
‘Bonita…’ z`n vingers glijden langs m`n wang en hij drukt z`n lippen zachtjes op de mijne.
Voorzichtig begint hij me naar het bed te leiden en als het hout m`n knieholten raakt laat ik me achterover op het bed vallen en komt Draco over me heen hangen.
M`n gedachten gaan automatisch op zwart en ik laat hem z`n gang gaan.

Als ik de volgende dag na het avond eten voor het lokaal van sneep sta, wiebel ik ongeduldig heen en weer. Harry is er nog niet en er is ook nog geen spoor te bekennen van Sneep.
Zodra er dus voetstappen weerklinken in de hal kijk ik meteen op. Harry loopt sloffend mijn kant op en leunt dan tegen de muur. ‘Ik ben benieuwd wat Sneep ons laat doen.’ Net als ik wil antwoorden verschijnt Sneep naast ons. ‘Dat ga ik je nu vertellen, Potter.
Tenzij je net als je vader je eigen weg volgt en naar niemand anders luistert.’
Harry kijkt woedend naar de Verweer Tegen Zwarte Kunst docent en beent dan het lokaal in.
Ik volg iets langzamer en ga aan de andere kant van het lokaal zitten.
‘Zo, jullie gaan deze lesboeken controleren op de tekenkunsten van verveelde studenten.’
Sneep maakt een gebaar met z`n toverstok en de ijzeren kast links achterin het lokaal vliegt open. ‘Ga je gang.’ De boeken landen met een plof en veel op wapperend stof op de tafel naast de mijne. ‘Potter, naast mevrouw Luxfort gaan zitten.’
Harry staat op en zodra hij met z`n rug naar Sneep gedraaid is draait hij geërgerd met z`n ogen waardoor ik zwakjes glimlach.

Met een afschuwelijk geluid trekt hij een stoel bij en pakt een boek. Ik volg z`n voorbeeld en pak ook een boek. Zodra ik de kaft schoongeveegd heb trek ik ongelovig m`n wenkbrauwen op. Serieus? “Vampiers en andere nachtwezens”.
Ik werp een blik op Sneep, hij leunt met z`n kin op z`n handen en slaat ons zwijgend gaande.
Wat heeft dit te betekenen?

Reacties (1)

  • Allysae

    oeeeeeeeeee
    btw ze doen het wel veilig toch anders raak ik/bonny zwanger
    snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen