Foto bij 79 • Juliet Willis

Ik had me in geen tijd zo goed gevoeld. Liam was eindelijk wakker en er leek niets aan de hand te zijn met hem. Hij zag me nog altijd even graag, en ik hem ook. Ik had er ook een vriendin bij, een echte vriendin. En daar boven op werd ik ook niets meer lastig gevallen door ‘het groepje’ of werd ik ook niets meer aangestaard alsof ik een stuk wandelend afval was. In één woord was dit alles dus geweldig.
Voor de eerste keer in heel mijn leven, zette ik me neer aan een tafeltje in de kantine met voor mij een plateau vol lekker eten, of toch beter dan de boterhammen die ik elke keer verplicht moest eten. Ik had wel al eens het schooleten gegeten, maar toen had ik het niet zelf betaald.
‘Ik denk dat ik vanavond eens over jou ga spreken bij Liam.’ Zei ik wanneer ook Emma ging zitten. Ik prikte in een erwtje dat op mijn bord lag en keek daarna op om haar reactie te zien.
Ik had gehoopt dat ik toch een beetje tevredenheid van haar gezicht zou kunnen aflezen, maar het enige wat ik zag was bezorgdheid. Met een bedrukte gezicht keek ze naar de plateau die voor haar neus stond. ‘Zou dat wel een goed idee zijn?’ Kwam er voorzichtig over haar lippen. ‘Ik bedoel, zou je niet beter wat wachten?’
‘Wachten op wat?’ Vroeg ik niet-begrijpend. ‘Hij is toch wakker en alles gaat goed met hem. Waarom zou ik het dan niet zeggen?’
‘Volgens mij is het beter als je toch nog een beetje wacht. Misschien kan je beter wachten totdat hij terug naar school komt zodat hij het ook zelf kan zien dat ik echt niets meer met hen te maken wil hebben.’ Ze knikte even met haar hoofd naar achter om duidelijk te maken wie ze met “hen” precies bedoelde. Alsof ik dat zelf niet door zou hebben.
Misschien zou dat inderdaad wel beter zijn. Het is niet omdat hij nu op alles goed reageert, dat hij ook onmiddellijk zal geloven dat iemand van ‘het groepje’ echt vriendelijk tegen me doet. Ik geloofd het eerst zelf niet, en ik was er zelf bij. ‘Misschien wel ja.’ Zei ik, nog steeds een beetje in gedachten verzonken. ‘Maar ja, nu hij wakker is en er geen problemen zijn, zal dat niet meer al te lang duren denk ik.’ Vervolgde ik.
Emma knikte instemmend, blijkbaar opgelucht. Ze richtte haar aandacht weer op haar plateau en ik volgde haar voorbeeld. Ik rammelde.

Nadat ik mijn plateau had weggezet, volgde ik Emma de gang in. We hadden nog meer dan een kwartier pauze, maar ik wilde toch al mijn boeken pakken die ik voor de namiddag nog nodig had. Zo dachten blijkbaar nog meer mensen doordat de gang al redelijk druk was.
‘Wat heb jij nu?’ Vroeg Emma wanneer we bij mijn kluisje aankwamen. Ze ging tegen het kluisje naast het mijne staan terwijl ze op een antwoord wachtte.
‘Wiskunde, waar ik gisteren uitgeroepen werd door iemand van de directie.’
Ze knikte ter teken dat ze voldoende antwoord had gekregen op mijn vraag waarna ze naar de kluisje over haar bleef kijken. ‘Ik kan nog steeds niet geloven dat hij wakker is. Het is echt –’
Emma werd afgekapt door een stem die ik maar al te erg vreesde. ‘Oh, is onze kleine jongen al weer wakker?’ Wanneer ik me dan ook omdraaide leek me hart even stil te staan. Het was niet alleen Harry die daar stond, maar heel de groep. ‘Ik denk dat ik hem maar eens een bezoekje ga brengen. Blijkbaar heb ik niet hard genoeg geklopt.’
Wanneer hij dat zei, begon heel de groep achter hem te lachen, inclusief hijzelf. Ik voelde hoe mijn hand zich tot een vuist balde nog geen seconde later had mijn vuist contact gemaakt met zijn kaak waardoor hij even wankelde en daarna op de grond viel. Onmiddellijk nadat ik dat gedaan had, wist ik dat dit niet goed zou komen.


Zo, hier zijn we dan weer (: Ik weet dat het niet echt geweldig is, sorry daarvoor. En over wat ik voor jullie zal terug doen, ben ik nog steeds aan het denken. <3

Reacties (4)

 • Salute

  Super, go Juliet!
  Snel verder <33

  8 jaar geleden
 • xMissMarije

  Verder

  8 jaar geleden
 • Aplin

  En dat is nu eens letterlijk een "In your face". x) Serieus, ik heb jou verhalen echt gemist en ben dan ook blij dat je weer kan schrijven! En natuurlijk is het geweldig, dat is het namelijk altijd. <3

  8 jaar geleden
 • 1PinkiePie0

  OMG! VEt!!! $ GO juliet! snel verder? x

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen