Trillend word ik met een schok wakker. Mijn ogen scannen de onbekende kamer. En ik herinner me weer dat ik bij Harry ben. Ik haal een hand door mijn haar heen en kijk naar het raam. Straaltjes licht van de lantaarn palen komen naar binnen. Opeens is er een licht flits gevolgd door een zware donder. En herinner ik me weer waarom ik wakker ben geworden. Ik ben altijd al bang geweest voor onweer. Van kleins af aan. Opeens komt er een herinnering naar boven.

Huilend word ik wakker en krimp ik ineen. Voorzichtig schuif ik mijn voetjes uit mijn grote bed, en ril als mijn voeten de koude grond raken. Een licht flits verlicht mijn kamer waarna een brommende donder zich laat horen. Een piep verlaat mijn mond als het door rommelt. Snel loop ik naar papa’s slaapkamer toe. Voorzichtig rijk ik mijn handje naar de deurknop waarna ik de deur open doe. Papa’s gesnurk vult de kamer zodat het me iets kalmeert. Papa’s gesnurk is zo’n fijn geluid. Zachtjes trippel ik verder naar zijn bed en schud ik aan zijn schouder. Met een schok kijkt mijn vader me aan waarna ik hem sip aankijk. Weer klinkt er een donder en verlaat er weer een piep uit mijn mond. ‘Oh lieverd toch.’ Zegt hij waarna hij opschuift in zijn bed en de dekens openhoud. Met een kleine glimlach klim ik in het bed en ga ik tegen hem aan liggen. Hij slaat zijn grote arm om me heen. En tevreden en minder bang sluit ik mijn ogen. ‘Ben je weer bang voor het onweer?’ Vraagt hij bezorgd en ik knik. ‘Rustig maar, als er een flits komt gaan we tellen. En dan hoeveel tellen er zijn, zover is het onweer weg.’ Ik knik en we wachten totdat er een flits komt. ‘Nu tellen, 1… 2… 3… 4… 5… 6… 7… 8… 9…10…11’ En dan klinkt de donder. Ik krimp weer ineen en papa drukt een kusje op mijn hoofd. ‘Rustig maar, het onweer is elf kilometer ver weg. Dat is best ver lieverd. Maak je geen zorgen.’ Zeg hij zacht waarna ik knik. ‘Oke papa, ik hou van je.’ Fluister ik voordat ik in een droom zak.

Snikkend schud ik de herinnering van me af, dat is verleden tijd. Maar elke keer als het onweert komt die herinnering terug. Vreselijk gewoon. Met mijn hand veeg ik de tranen weg en schuif ik uit bed. Het is mijn enige oplossing om in slaap te kunnen komen. Maar toch, ik schaam me best. Zachtjes en behoedzaam loop ik naar zijn kamer toe. Daar aangekomen open ik de iets krakende deur, waardoor ik in elkaar krimp. Alles is donker en angstaanjagend, waardoor ik sneller naar binnen wil. Daar ligt hij. Vredig te slapen. Bijna wil ik me weer omdraaien om terug naar mijn eigen bed te gaan. Maar dan is de flits er weer. En meteen de donder weer. Voorzichtig loop ik naar zijn bed toe en schud ik zachtjes aan zijn schouder. ‘Harry?’ Fluister ik en hij openend slaperig zijn ogen. ‘Ja?’ Vraagt hij schor en gaat rechtop zitten. ‘Ik ben bang.’ Piep ik en kijk hem angstig aan. Meteen is er weer een ver blindende flits in de kamer waarna de donder volgt. Waarschijnlijk zag hij de tranen op mijn wangen en trekt hij de dekens omhoog. Snel kruip ik naast hem in bed en nestel ik me tegen hem aan. Aarzelend slaat hij zijn arm om me heen. Morgen zou ik me hier voor schamen, maar nu wil ik alleen maar beschermd worden. ‘Dankje,’ fluister ik. ‘Graag gedaan.’ Ik voel twee zachte lippen op mijn kruin. precies het zelfde plekje waar papa me altijd een kusje gaf. Een brok nestelt zich in mijn keel, en ik probeer het door te slikken. Al snel vla ik in een onrustige slaap.

Lang hoofdstukje voor jullie schatten!! Really love you!

Reacties (53)

 • Gunderson

  heeii.. was Myra niet ook bang voor donder..??

  6 jaar geleden
 • VeerleClifford

  Zo moooi... Ben er stil van geworden..
  Echt mooi.. Harry is so sweet for heir
  Go ON(L)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)

  9 jaar geleden
 • Musicfactory

  Wauw de tranen staan in moijn ogen(H)

  9 jaar geleden
 • lollipop18

  aaaaaaaaaaaaaaaaaahw cute<3

  9 jaar geleden
 • FleurLee

  oooommmmgggggggg Wat lieffff <3 Can't take this cuteness <3

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen