Foto bij 80 • Juliet Willis

Het duurde even voordat Harry goed besefte wat er zich zojuist afgespeeld had. Dat nerdje had hém gewoon geslagen. Dat nerdje dat een maand geleden hem niet eens durfde aankijken en nu sloeg die hem gewoon?
Er speelde zich van alles in mijn hoofd af. Hoe hij mij zoals Liam in elkaar zou slaan en dan naar het ziekenhuis toe gaan om daar Liam terug in elkaar te slaan. Ik was er zeker van dat hij deze keer veel harder zou slaan om er zeker van te zijn dat hij van ons geen last meer zou hebben. Hij zou Liam en mij kapot maken.
Harry duwde zich van de grond af en kwam gevaarlijk dicht tegen mij staan. ‘Oh, dat heb jij niet juist gedaan.’ Hij spuugde al het speeksel van in zijn mond recht in mijn gezicht.
Uit verbazing ontsnapte er een kleine gil uit mijn mond en kwam er zo ook speeksel in mijn mond. Ik probeerde alles onmiddellijk weer uit te spugen maar doordat Harry zo goed als tegen mij stond, durfde ik niet. Als ik hem nu zou raken, zou ik binnen twee minuten dood op de grond liggen. Met een walgende gezicht slikte ik het dan maar weg.
‘Wat is er? Een beetje vies van wat speeksel?’ Lachte Harry. Ik zag hoe hij zijn arm een beetje naar achteren deed en niet veel later voelde ik een stekende pijn in mijn buik. Ik kromp in elkaar van de pijn. Als hij mij zou willen vermoorden, laat hij het dan snel doen.
In mijn ooghoeken zag ik wazig hoe hij weer zijn hand naar achteren deed. Deze zou zeker en vast op mijn slaap terecht komen. Ik sloot mijn ogen, wachtende op de pijn die zich in mijn hoofd zou gaan verspreiden.
In plaats van een stekende pijn te voelen, hoorde ik een zachte, kalmerend stem. ‘Harry, laat het!’ Ook al was zijn stem zacht, het was duidelijk te horen dat hij eiste dat Harry zou stoppen.
Ik kon de stem niet echt plaatsen. Ik kende ze wel, maar kon ze niet bij een gezicht plakken. ‘Waarom zou ik het laten, Zayn?’ Nu wist ik het weer. Het was dezelfde stem als een paar dagen geleden toen Emma zo kwaad werd. ‘Zij heeft mij geslagen en ik zou dan niet terug mogen slaan?’
‘Je hebt haar geslagen, dus nu is het gedaan.’ Antwoordde hij rustig. Ik zag hem wel niet, maar ik was er zeker van dat hij Harry een beetje naar achter trok zodat hij wat verder van mij vandaan zou staan. ‘Laat het gewoon, Harry.’ Zei hij nog eens.
Angstig opende ik weer voorzichtig mijn ogen en probeerde mijn rug terug te rechtte. Ik voelde een ontzettende pijn in mijn buik maar probeerde die te verstoppen. Ik wilde mij niet nog kwetsbaarder opstellen.
Onmiddellijk nadat ik rechtstond, voelde ik Emma’s arm om me heen. Ze trok me toch een beetje dichter naar zich toe. ‘Gaat het?’ Fluisterde ze zo zacht dat ik het zelfs met moeite kon verstaan.
‘Nee.’ Zei ik even zacht terug. Mijn hoofd schudde ik ook om mijn woorden wat meer kracht bij te zetten. Ik voelde niet alleen pijn in mijn buik, maar ook in mijn hoofd en hart. De schrik dat Harry iets met Liam ging doen, liet mijn hersenen op volle toeren draaien waardoor ik hoofdpijn kreeg.
Zayn leek Harry te hebben gekalmeerd maar toch gingen ze nog niet weg. Het groepje bleef staan, met allemaal een grote grijns op hun gezicht, buiten Harry en Zayn. Harry keek mij alleen maar woest aan. Voordat hij zich omdraaide en wegliep, zette hij weer een stap dichter naar mij toe. ‘Ik krijg je nog wel, slet.’ Siste hij woest naar me. Daarna liep hij weg, gevolgd door het groepje.
Eén iemand bleef staan, en dat was Zayn. ‘Gaat het wel?’ Vroeg hij oprecht bezorgd. Hij zette een paar passen dichterbij maar werd tegengehouden door Emma.
‘Back off, Malik.’ Siste ze.
Zayn zuchtte luid. ‘Geloof je me nu nog steeds niet?’ Hij zette weer een stap naar achter om duidelijk te maken dat hij niets van plan was. ‘Wat moet ik doen om jou te overtuigen, Emma?’
Zoals gewoonlijk kon ik weer helemaal niet volgend in hun gesprek. ‘Wat is dat toch tussen jullie? Hij heeft er wel voor gezorgd dat Harry me niet kapot sloeg, hé.’
‘Ik ben er zeker van dat hij dat deed omdat hij liever jou kapot sloeg!’ Kaatste ze kwaad terug.
‘Niet waar!’ Riep Zayn. ‘Ik wil gewoon vriendelijk doen. Jij hebt die kans gekregen, maar ik krijg die blijkbaar niet.’ Na die woorden draaide hij zich om en liep van Emma en mij weg.


Ik ben echt zo blij dat ik nu terug vaker voor jullie kan schrijven! (:

Reacties (3)

 • xBaps

  Ik vind dit verhaal echt geweldig!
  Verder!!

  8 jaar geleden
 • xMissMarije

  verder

  8 jaar geleden
 • Aplin

  Poor Zayn. ): Ik heb echt het gevoel dat er iets speelt tussen Zayn en Emma, alleen moet zij niet zo gemeen tegen hem doen. Give him a chance will ya? Anyway, ik ben ook heel erg blij dat ik nu weer fijn hoofdstukken van jou kan lezen. ^^

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen