Foto bij Six.

Ik stond de volgende morgen met moeite op en sleepte mezelf naar de badkamer om een warme douche te nemen. Ik was nooit zo’n ochtendpersoon geweest. Ik moest eerst lekker lang kunnen douchen alvorens ik redelijk wakker was, en na iets gegeten te hebben was ik pas echt actief.
Het was mijn eerste zaterdag in London. Ik was precies zes dagen geleden aangekomen in het appartementje waar ik nu nog altijd was. Ik had via een collega van mijn vader te horen gekregen dat het appartement in orde was, en dus was ik er voor mijn stage nooit komen kijken.
Terwijl ik me afvroeg wat ik vandaag ging doen, begon ik zorgvuldig mijn favoriete shampoo in mijn haren in te masseren.
Ik zou naar een fitnessclub kunnen gaan, maar eerlijk gezegd had ik niet zo’n zin om vandaag te gaan sporten. Mijn tweede gedachte was om naar de bibliotheek te gaan, maar ik had nog enkele ongelezen boeken hier liggen. Toen dacht ik erover om naar het park te gaan. Ik besloot om voor die laatste optie te gaan en spoelde al het zeepsop van mijn lichaam alvorens de kranen resoluut dicht te draaien.
Bibberend sloeg ik snel een handdoek om mijn lichaam heen en wikkelde een andere handdoek om mijn haren.
Ik wierp een blik naar buiten en zag tot mijn genoegen dat een waterig zonnetje aan de hemel stond en er geen regenwolken te bekennen waren. Toch trok ik warme kleding aan, want het was immers september.
Terwijl ik in een strakke skinny schoot legde ik een wit topje, een zwart blazertje en een paar lage pumps klaar. Toen ik eenmaal geheel was aangekleed pakte ik mijn mascara en eyeliner en maakte me nauwkeurig op. Ik gebruikte geen foundation, of poeder, of wat dan ook. Mijn huid was licht van kleur, maar zodanig egaal dat ik geen makeup nodig had ervoor. Het enige wat ik wel overmatig veel gebruikte was mijn mascara, maar ik hield ervan om mijn wimpers tegen mijn wenkbrauwen aan te voelen.
Ik greep een van mijn nieuwe boeken mee en gooide hem in mijn tas. Ook mijn telefoon, mijn Ipod, een flesje water en mijn agenda gingen erin. Mijn agenda was een onmisbaar ding in mijn leven geworden. Er stond in wanneer ik welke opdrachten af moest hebben, wanneer ik tentamens zou krijgen, wanneer ik mijn nieuwe inkomsten kon verwachten en de telefoonnummers van mijn collega’s. Die telefoonnummers had ik weliswaar ook in mijn telefoon staan, maar ik was bang dat als hij eens zou crashen, ik alles zou hebben verloren.
Ik pakte als laatste mijn sleutels van het aanrecht af en liep zachtjes neuriënd naar buiten.
***
Een kwartiertje later zat ik ergens in het park op een bankje met mijn Ipod in en mijn boek op mijn schoot. Het viel me op dat er veel mensen waren, en ik keek geïnteresseerd naar de voorbijgangers toen ik merkte dat het meisjes van veertien tot aan mijn eigen leeftijd waren.
Ze leken allemaal een bepaalde richting op te gaan, en na een korte aarzeling volgde ik ze.
Ik liep een beetje eenzaam achter een groepje giechelende vijftienjarigen aan en kwam vlak achter ze te staan bij een grote groep mensen.
Ik raapte al mijn moed bij elkaar en tikte een van de meisjes voor me op haar schouder.
‘Sorry, maar kun jij me vertellen wat er hier aan de hand is?’
Het meisje trok haar fraaie wenkbrauwen in een arrogante blik omhoog en wuifde met haar hand naar achteren.
‘One Direction is hier, heb je onder een rots geleefd of zo?’ Ze draaide zich tevreden om toen haar vriendinnen begonnen te lachen en ik schudde zachtjes mijn hoofd.
Ik had wel eens gehoord van de band One Direction, maar ik had nog nooit naar hun liedjes geluisterd. Ik kocht meestal gewoon normale CD’s, zoals de Hitzones of verzamelalbums van bepaalde periodes.
Ik wierp even een blik op het gebouw waar nu vijf jongens uit liepen. Ik kon niet ontkennen dat ze er goed uitzagen, maar ik kon niet van details spreken omdat ze nogal veraf stonden.
Ik keek even hoe ze naar de groep mensen keken, en liep toen weer zuchtend verder.
Tot zover het ontmoeten van leuke mensen.


Hallo lieve abo's(: Als jullie mijn schrijfstijl fijn vinden, dan ga ik nu even stiekem reclame voor mezelf maken..
Ik heb nog twee andere 1D-stories waar ik aan schrijf:
Teenmom - Niall Horan
I'll try to love you - Zayn Malik

Reacties (5)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen