Foto bij XXXIV. The princess rides out (part 2)

Hij keek me aan. Ik wist dat hij nee ging zeggen, maar toen keek hij in mijn ogen. Ik keek beslist en kon niet zekerder zijn van mijn beslissing.
"Goed." Hij zuchtte. "Maar alsjeblieft, Shÿra. Ik wil je niet kwijt." Ik knikte.
"Ga dan nu naar de stallen en zadel Farae."
Ik rende naar de stallen, en terwijl ik rende, hoorde ik de Elfen roepen: "De prinses rijdt uit. Volg haar als je wilt!" En toen stierf het geluid weg.
Zwijgend liep ik naar de stallen, om in stap terug te keren naar de poorten. Die waren gesloten, maar ik kon de geluiden buiten duidelijk horen. Gelukkig was de poort te sterk om te breken.
in stilte stonden Farae en ik daar. Ik had alleen een zwaard bij me, andere wapens of een schild zouden me toch alleen maar in weg zitten.
Ik hoorde de eerste hoeven al aankomen. Ik herkende dat paard. Die ogen. Hij was gekomen. n er waren nog veel meer. Het ging beginnen.
Toen de laatste geluiden van hoeven wegstierven, besloot ik dat iedereen er was.
Mijn blik kruiste die van Merryn en ik dacht aan gisternacht. Ik was hem dankbaar. Ik glimlachte.
Het was stil nu. Achter mij waren ze bezig de poorten te openen.
"Elfen!" riep ik.
"Vandaag rijden we uit. Om dit te stoppen! Vind degene die ons dit hebben aangedaan. Vecht! Maar niet om te doden."
Ik trok mijn zwaard uit de schede.
"bescherm je volk, zegt de tekst op mijn zwaard. En dat zal ik doen. En dat zullen jullie doen! Vecht aan mijn zijde, deze dag. Vecht voor degenen waarvan jullie houden. Voor dit land!"
Ik keek naar de Elfen die me gespannen aankeken en mijn blik bleef steken bij twee bekende gezichten. Maranna, Marron. Ze waren gekomen. Ze zeiden dat ze zouden vechten voor mij, en dat deden ze. Ik glimlachte en draaide me om. De poort was open. Mijn zwaard blonk, ook al was er geen zon. De wolken hadden de zon bedekt, maar we zouden vechten. Ik galoppeerde door de poort. De strijd ging beginnen

Reacties (2)

 • RadioTapok

  waarom kreeg ik de muziek van 'theoden rides forth' in mn hoofd toen ik je titel lasxD
  Mooie tekening! En echt mooi stukje!
  Snel verder!

  9 jaar geleden
 • ImmaBeAPenguin

  spannend

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen