Foto bij [09] I wanna help you. But you don`t wanna see it… Why don`t you see it?

Pov. Harry James Potter
Het eerste wat me opviel was toen Bonny professor Anderlings kantoor in kwam was dat ze er ziek uitzag. Donkere kringen zaten onder haar ogen, ze was bleek met felle blosjes. Zelfs haar lippen waren bleek en dat terwijl ze gewoonlijk zacht rood waren.
Ondanks wat er vannacht gebeurt was, wou ik haar nog steeds en was ik niet bang voor haar.
Zij dacht dat duidelijk wel want toen ze op de aangewezen plek ging zitten nam ze plaats op het randje en klemde haar vingers zo hard om de rand dat de knokkels wit werden.

Ik was ervan overtuigd dat professor Anderling het over het feit dat we midden in de nacht door het kasteel zwierven wou hebben. Maar ik had het fout, ze begon te praten over ene William die de eerste weerwolf was en over de verschillen tussen weerwolven en Lycans...

Twee uur later liepen we door een gang. Bonita liep net iets sneller dan ik, snel pakte ik haar hand en dwong haar zo te stoppen.
‘Het komt wel goed Bonny.’
Met een geergerde zucht trekt ze haar vingers uit de mijne. Vol verbazing kijk ik haar recht aan en meen angst en verdriet in haar ogen te lezen, zeker weet ik het trouwens niet want tranen maken haar ogen onleesbaar.
‘Hoe kun je dat zo zeggen? Het is niet oké! Ik ben verdomme een monster!’
Ze draait zich met een ruk om en rent een andere gang in terwijl ik een beetje verloren in de gang sta.
‘Nee, Bonita, jij bent geen monster! Je zou het nog niet zijn als je dat zou willen, niet in mijn ogen tenminste.’ M`n stem is zo zacht als een fluistering in een grote lege zaal.
Langzaam loop ik naar de Griffoendor toren en plof op een bank in de leerlingenkamer.
Wat zou ik nu graag met Sirius praten, hij had vroeger vast veel ervaring met meisjes…
Helaas vast niet met meisjes als Bonita.

‘He Harry!’ Pas als Hermelien me een venijnige tik tegen m`n achterhoofd geeft kijk ik op. ‘Wat?’ bijt ik haar toe. Even verschijnt er een gekwetste uitdrukking op haar gezicht maar als ik haar schuldbewust toelach verdwijnt die uitdrukking meteen weer.
‘Ik vroeg of je al kleren ingepakt hebt.’
Ik zou dit jaar Kerst doorbrengen op het Nest, bij Ron thuis. Met een vage glimlach knikte ik. ‘zeker, je hebt het deze week zo vaak gezegd dat ik in gedachten helemaal uitgestippeld hebt welke truien en broeken ik wel mee zou nemen.’
Ron lachte gesmoord en verstopte zich achter me voor Hermelien`s woedende blik.

Pov. Bonita “Bonny” Luxfort
Zodra ik op m`n kamer kom sla ik de deur achter me dicht en laat me languit op het bed vallen. Tranen stromen over m`n wangen maar ik doe geen poging ze weg te vegen.
Met wijd opengesperde ogen lig ik op het bed naar de vochtige kerkermuren te kijken.
Ik hoor hier niet…
‘Bonita? Bonny! Doe de deur open! Bonny?! Wat is er gebeurt!’
Ik sluit Annlyn`s stem buiten en negeer het gebonk op de deur. ‘Haal de spreuken van de deur Bonny!’
Welke spreuken? Langzaam ga ik overeind zitten en ontmoet ik m`n eigen ogen in de spiegel naast Rosalie`s bed. Ze lijken te gloeien van de magie die door m`n aderen raast, de pupillen zijn enigszins spleetvormig. Geschrokken knipper ik met m`n ogen en zwaait de deur met een klap open. Annlyn stormt naar binnen met getrokken stok en een bezorgde uitdrukking op haar bleke gezicht.
‘Wat is er gebeurt?!’ Ze smijt haar stok op m`n bed en omhelsd me. Ze streelt m`n haar en fluistert zachtjes een liedje voor zich uit.

‘Was het Draco?’ Vraagt ze en veegt een lok achter m`n oor. ‘Nee, niet Draco… Ik voel me gewoon niet zo lekker. Kun je me niet eventjes alleen laten?’
Lyn`s roze haar wappert achter haar aan als ze opstaat en me een glimlach schenkt. ‘Tuurlijk, roep me maar als je me nodig hebt…’
Zachtjes trekt ze de deur achter zich dicht en hoor ik haar voetstappen zich verwijderen.
Morgen zou de Kerstvakantie beginnen en zou Harry naar het huis van de Wemels gaan. Met een gefrustreerde grom smijt ik het kussen tegen de muur en sla het avondeten over, ik had geen honger.Reacties (2)

 • Nephilimx

  AHHH love the story! snel verderrr

  1 decennium geleden
 • Allysae

  ahwwww
  arme jij
  ik ben lkkr vrij en ik zie mijn broer amper doordat hij opzich zelf woont
  snel verder

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen